2021 Boekenhoutskloof The Chocolate Block
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Swartland (Appellatie) |
Wijnhuis | Boekenhoutskloof |
Jaar | 2021 |
Druif | Cabernet Sauvignon Cinsault Grenache Syrah-Shiraz Viognier |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2029 |
De boekenhoutskloof The Chocolate is een topwijn van wijnmaker Marc Kent met bakken geconcentreerd fruit, structuur en balans. Het is een blend van Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Cinsault en Viognier. In de geur exceptioneel geparfumeerd. Een overvloed aan rode en donkere bessen, viooltjes en intens witte peper. En dan die smaakexplosie in je mond. Allemaal laagjes: van zacht, rijp fruit, via specerijen als kardemom, komijn en kruidnagel, tot zwarte peperkorrels. Geconcentreerd, gestructureerd en gebalanceerd. Met fijne zuren, tannines die aan cacaopoeder doen denken en een cederhoutkarakter. Eindigend in een ellenlange zwoele afdronk. Deze internationaal geliefde rode wijn is krachtig, een echte avondwijn. Bij het diner met een stuk gegrild vlees, bij de kaasplank als afsluiter of later op de avond bij de open haard. Ook een ideale wijn om cadeau te doen.
Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. In 2020 is Boekenhoutskloof verkozen tot beste Winery van zuid Afrika door Platter
Weetje: Op de kop van de capsule vindt u een afbeelding van een slanke dam. Dit is het boegbeeld van Boekenhoutskloof en is een bewerking van een vroeg zilvermerk van Kaap de Goede Hoop en ze draagt de duif van vrede en hoop. Ze bewaakt het Boekenhoutskloof en staat voor intrinsieke kwaliteit die boven alles staat.
Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.
Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Marc Kent, Managing Partner & Technisch Directeur van Boekenhoutskloof, is een eigenzinnige geest en de drijvende kracht achter de verschillende merken en eigendommen binnen de stal Boekenhoutskloof. Hij is niet bang om te experimenteren met het onconventionele, maar zijn voornaamste inzet is kwaliteit op elk niveau en in elk detail. Marc is net zo toegewijd aan de voortdurende ontwikkeling en groei van Boekenhoutskloof als aan de grotere Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hij is vanaf de oprichting actief betrokken geweest bij de Franschhoek Wine Valley Tourism Association als bestuurslid en heeft de Vignerons de Franschhoek meerdere malen voorgezeten. Door de investeringen van Boekenhoutskloof in de wijnstreek Swartland, werd hij een van de oprichters van de Swartland Revolution en Swartland Independent Producers Association.
Bio-diversiteit en zuinig zijn op deze aarde is een belangrijk element en wordt ver doorgevoerd. Om de unieke biodiversiteit te behouden van hun terrein, verwijdert men alle invasieve uitheemse planten van de boerderij - dus de zaken die er van nauture niet horen. Grote delen van de berg zijn al gerooid van pijnbomen en gombomen. Het herstel van het kwetsbare rivierengebied en de herintroductie van verschillende proteasoorten zijn aan de gang. Boekenhoutskloof is een van de oprichters van de Franschhoek Mountain Conservancy (samen met Haut Espoir), een initiatief om de samenwerking tussen buren te verbeteren en om het brandbeheer en het behoud van fynbos in de vallei te verbeteren.
Thuis in Franschhoek heeft Marc kent naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. In 2020 is Boekenhoutskloof verkozen tot beste Winery door Platter
Weetje: Op de kop van de capsule vindt u een afbeelding van een slanke dam. Dit is het boegbeeld van Boekenhoutskloof en is een bewerking van een vroeg zilvermerk van Kaap de Goede Hoop en ze draagt de duif van vrede en hoop. Ze bewaakt het Boekenhoutskloof en staat voor intrinsieke kwaliteitdiemen boven alles staat.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Swartland (Appellatie) |
Wijnhuis | Boekenhoutskloof |
Druif | Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah-Shiraz, Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Login and Registration Form