2020 Vitícola Mentridana Cantos del Diablo
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2032 |
Omschrijving
Daniel Landi is vandaag één van Spanjes voortrekkers van de nieuwe generatie oenologen. Dankzij hem heeft Spaanse Grenache een nieuwe definitie gekregen: die van de finesse en elegantie. Daniel werkt met uiterste respect voor het terroir en zijn omgeving. Alle percelen worden in biodynamie bewerkt.. Zijn wijnen zijn een toonbeeld van zuiverheid en lichtheid.Voor de liefhebbers van grote Bourgogne.De beroemde topwijn van Jimenez/Daniel Landi - 100% Grenache op een biologische manier geproduceerd opgevoed op frans eiken. 2011 is het eerst jaar dat de wijnmaker Daniel Landi deze wijn maakt onder zijn eingen naam na eerst 8 jaar het familie domein Jimenez Landi heeft geleidt. Daniel Landi is ook mede-eigenaar van de rising star Comando G. Vitícola Mentridana is de opvolger van Dani Landi Viticultor. Dani is afkomstig uit Méntrida en doorliep hetzelfde traject als zijn jeugdvriend Curro. Ze studeerden oenologie en gingen aan de slag bij kleine familiebodega's. Uiteindelijk creëerden ze elk hun eigen project. Voor Dani was dat Comando G en voor Curro was dat Fedellos. En nu lopen hun wegen terug samen : Dani besloot al zijn wijngaarden uit de appellatie Méntrida onder te brengen in een aparte bodega : Vitícola Mentridana. En Curro heeft de dagelijkse leiding en maakt de wijnen, steeds met de hulp van Dani.
De Cantos del Diablo is een loepzuivere Garnacha uit één perceel gelegen op een helling op 860 meter hoogte is een van de allermooiste Diablo's gemaakt door Daniel Landi - alom gezien als de specialist en vernieuwer van de Grenache/Garnacha. Van de Diablo zijn de druiven letterlijk stuk voor stuk geselecteerd en alleen het beste fruit mag in deze geweldige uitvoering. De Cantos del Diablo is zeer intens en aromatisch met tonen van mediterrane kruiden (rozemarijn), bloemen, balsamico, bosvruchten. De smaak heeft een ongelooflijke spanning en een subtiele granieten mineraliteit met een textuur die voelt meer als kalksteen dan graniet. Het droogt je mond en is zeer speekselopwekkend. Dit is echt fantastisch maar de wereld moet het doen met slechts een paar honderd flessen waar wij er een aantal van hebben kunnen bemachtigen
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Mentrida |
Wijnhuis | Vitícola Mentridana |
Druif | Garnacha |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rond, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
De Sierra de Gredos is een gebied met ruige granieten toppen, bossen en stadjes op een heuveltop ten zuidwesten van Madrid. De combinatie van grote hoogte, goed doorlatende granieten bodems en een lang groeiseizoen geeft het een uniek microklimaat. Wijnstokken klampen zich vast aan puinhellingen als berggeiten, veel van deze locaties zijn tientallen jaren geleden verlaten, maar een nieuwe generatie telers herontdekt ze!
Dani Landi was een van de pioniers die hier met de oude wijnstokken werkte en elegante, minerale wijnen maakte, die wat voorheen werd gezien als een werkpaardvariëteit herdefiniëren tot iets dat kan wedijveren met de elegantie en finesse van enkele van 's werelds meest gewilde rode wijnen. Curro Barreño, de helft van het briljante Ribeira Sacra-project Fedellos, groeide ook op in dit gebied. Hij is een jeugdvriend van Dani, deelt samen veel flessen en invloeden van de wijnbereiding. Sinds 2021 heeft Curro de verantwoordelijkheid overgenomen voor Dani's wijngaarden in Méntrida en maakt het wijnen onder het label Vitícola Mentridana. Curro bouwt voort op Dani's nauwgezette fundamenten, interpreteert de wijngaarden en werkt met een lichte toets in de wijnmakerij. Curro is blij dat hij naar huis is gekomen om wijn te maken in het gebied waar hij is opgegroeid, en om de evolutie van wijnen in het gebied te zien die moderne klassiekers worden, sierlijke wijnen die we graag drinken.