2020 Plaimont Les Vignes Retrouvées Saint-Mont Blanc

Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Sud-Quest
Appellatie Saint Mont
Wijnhuis Plaimont
Jaar 2020
Druif Arrufiac Gros Manseng Petit Courbu
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13.5%)
Drink venster 2021 - 2025
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Plaimont is een moderne coöperatie in zuidwest Frankrijk die de belangen van de boeren behartigt maar daarnaast ook een internationale wijnspeler is die inspeelt op de wensen vanuit de markt. Saint Mont is de referentie-benaming op het gebied van druivenrassenonderzoek (ampelografie). Het is de thuisbasis van de eerste wijngaard die op de monumentenlijst staat (in 2012) en de eerste particuliere serre in Frankrijk (sinds 2002).

Saint Mont  is een uniek terroir en geeft unieke wijnen Deze Les Vignes Retrouvées zijn onderscheidend en is de beloning voor vele lange dagen doorgebracht met het verkennen van oude percelen met zorgvuldig bewaarde wijngaarden en het verzamelen van waardevolle schatten, zoals bepaalde druivensoorten uit de Pyreneeën die praktisch verloren of vergeten waren. Saint Mont heeft andere schatten zoals Lambruscos, wilde wijnranken die getuigen van het feit dat Vitis vinifera* al duizenden jaren op deze terroirs groeit.. Gelegen op de hellingen van de uitlopers van de Pyreneeën, beslaat de appellatie Saint Mont 46 gemeenten in het westen van het departement Gers. Daar gedijen ze in een bijzonder, relatief koel microklimaat en uiterst vruchtbare terroir. De appellatie maakt gebruik van lokale en zeer oude  variëteiten: Tannat, Pinenc, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon voor de rode en roséwijnen, Gros Manseng, Arrufiacand et Petit Courbu voor de witte wijnen.

De Les Vignes Retrouvées blanc is een witte wijn met een uitmuntende prijs/kwaliteit. Het is zeker geen doorsnee witte wijn en is dan ook een blend van de autochtone druivensoort de Gros Manseng, Arrufiac en Petit Courbu. De wijn is zeer delicaat wit uit Zuidwest-Frankrijk met een knisperende wijn met een mooie geelgroene briljante kleur. In de geur vooral fruit: citrus (sinaasappel, grapefruit), witte perzik en wat bloesem. De smaak is fris, met een vettig mondgevoel en een lekker lange afdronk. Ook dan veel fruit en frisheid. Deze wijn is breed inzetbaar. Lekker bij een lunch, borrel of diner. Visgerechten passen er zeer goed bij. Twee andere tips: smaakrijke Spaanse of Libanese gerechten. De wijn heeft in dat geval een ‘blusfunctie’.

Vineyard for 2020 Plaimont Les Vignes Retrouvées Saint-Mont Blanc
Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Sud-Quest
Appellatie Saint Mont
Wijnhuis Plaimont
Druif Arrufiac, Gros Manseng, Petit Courbu
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2025
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Licht, Strak, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2020 Plaimont Les Vignes Retrouvées Saint-Mont Blanc
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

31.05.2023

2022 Ultimate Provence UP Rosé

"Wat een mooie fles maar ook deze rose is zoals wij deze graag zien. frui..." Hilde

Bekijk product recensie