2020 La Scolca Gavi dei Gavi Black Label

 27,95  23,10
Wijnsoort Wit
Land Italië
Regio Piemonte
Appellatie Gavi
Wijnhuis La Scolca
Jaar 2020
Druif Cortese
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (12%)
Drink venster 2021 - 2026
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De naam La Scolca stamt af van de naam “Sfurca” wat uitkijkpunt betekent. In het verleden stond er dan ook een boerderij op het land van La Scolca die als uitkijkpost diende. De naam La Scolca staat wereldwijd synoniem voor Gavi, een superieure droge witte wijn uit Piemonte. In de periode 1917-1919 komt het landgoed in het bezit van de familie Soldati. Tegenwoordig is het Giorgio Soldati die samen met zijn dochter Chiara, alweer de vijfde generatie, het domein runt. Hiermee is La Scolca het oudste wijnbedrijf in de regio die nog steeds geleid wordt door één en dezelfde familie. De wijnen van La Scolca worden internationaal geroemd door vele sterren en de Gavi dei Gavi “Black Label” is zelfs de huiswijn van Queen Elizabeth.

In het glas is deze Gavi  Black Label van La Scola Bleekgeel. In de neus ruiken we intense fruitige en florale tonen. De mineraliteit stuift het glas uit. In de mond proeven we een medium bodied wijn. Fris met een prachtige zuurgraad met tonen van amandelen en hazelnoot. De wijn is zeer elegant. Dit is natuurlijk een fraaie wijn bij vis, paella en oesters maar is wat ons betreft ook een mooie 'geniet-wijn' bij een goed gesprek.

Black Label. Huiswijn van koningin Elizabeth, vorstin van een op hol geslagen eiland. Haar zielenrust vindt zij in deze Gavi. Lees over hun stille wijn bij de Gold en de Villa, tel er vele euro’s bij op en bepaal vervolgens of u wilt drinken als een vorstin. Fijne bloesemende bianco, minerale zuren, peren geschild met een wit gouden mesje. Hoe komt het dan dat-ie niet veel hoger scoort dan zijn eenvoudiger familieleden? In de prijscategorie rond veertig euro is de concurrentie geducht. Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2017, beoordeeld met een 8,5
Vineyard for 2020 La Scolca Gavi dei Gavi Black Label

De naam La Scolca stamt af van de naam “Sfurca” wat uitkijkpunt betekent. In het verleden stond er dan ook een boerderij op het land van La Scolca die als uitkijkpost diende. De naam La Scolca staat wereldwijd synoniem voor Gavi, een superieure droge witte wijn uit Piemonte. In de periode 1917-1919 komt het landgoed in het bezit van de familie Soldati. Tegenwoordig is het Giorgio Soldati die samen met zijn dochter Chiara, alweer de vijfde generatie, het domein runt. Hiermee is La Scolca het oudste wijnbedrijf in de regio die nog steeds geleid wordt door één en dezelfde familie. De wijnen van La Scolca worden internationaal geroemd door vele sterren en de Gavi dei Gavi “Black Label” is zelfs de huiswijn van Queen Elizabeth. La Scolca wordt gezien als de absolute specialist en het tophuis onder de Gavi's.

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Italië
Regio Piemonte
Appellatie Gavi
Wijnhuis La Scolca
Druif Cortese
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2026
Alcohol % 12
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Licht, Strak, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Met vrienden, Voor alledag
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2020 La Scolca Gavi dei Gavi Black Label
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

29.06.2022

2021 Bodegas Shaya Sauvignon Blanc

"een 5* wijn - prijs is uitmuntend, heerlijk fruitige betaalbare bio wijn..." Jbert

Bekijk product recensie