2021 Kumusha Sauvignon Blanc Sondagskloof

12,95 10,70

?

_
Nog maar 0 op voorraad
Nabestelling mogelijk
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Wit
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch (Appellatie)
Wijnhuis Kumusha
Jaar 2021
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (12.5%)
Drink venster 2022 - 2026
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Kumusha in de Zimbabwaanse Shona-taal vertaalt zich naar ‘uw huis’, ‘uw wortels’ of ‘uw oorsprong’. Geboren en getogen in Zimbabwe, begon Tinashe's carrière in de horeca als ober in het Roundhouse Restaurant in Kaapstad, gevolgd door een functie als wijnsteward bij het hedendaagse Aziatische restaurant Nobu van One & Only Kaapstad, waar hij al snel werd gepromoveerd tot sommelier. Na het ontvangen van de Reaching for Young Stars Best Wine Steward Award in 2013, stond Tinashe in de schijnwerpers als degene om naar te kijken. Zijn volgende carrière was hoofd sommelier bij het beroemde Oyster Box Hotel in Umhlanga, gevolgd door vijf jaar bij het beste restaurant van Afrika, The Test Kitchen. Het was in dit veelgeprezen fine-dining restaurant waar de ‘wijnfluisteraar’ in 2016 de Eat Out Wine Service Award won.

Na een formidabele carrière in de Zuid-Afrikaanse horeca, waar hij werkte bij enkele van de beste hotels en restaurants van Afrika, was de gerespecteerde sommelier Tinashe Nyamudoka klaar voor een nieuw begin. Sinds zijn verhuizing naar Johannesburg, is Tinashe - een ervaren meester-blender - klaar om zijn eigen wijnmerk, Kumusha Wines, op de Zuid-Afrikaanse markt te verankeren, maar ook daarbuiten.

Tinashe is wijnjury bij de Mundus Vini Grand International Wine Awards, Duitsland, een wijnpanellid voor Wine Of The Month Club, een vaste keurmeester in Zuid-Afrika, proeverij van de Michelangelo-awards voor wijn en gedistilleerde dranken, de Chenin Blanc top 10 Challenge en maakt deel uit van het zeer selecte Platter Awards Vijfsterrenpaneel.

Tinashe ontmoette Attie Louw van landgoed Opstal enkele jaren geleden en het is uitgegroeid tot een relatie waarbij hij het fruit uit de Breedekloof Valley wijnen maakt die hij niet alleen zelf graag zou drinken, maar gezien deze meer heeft ingestoken vanuit zijn ongelooflijke sommelier en gastronomische verleden. Minimale interventie bij het maken van wijn en natuurlijke fermentatie is erop gericht de wijn vrij te laten "praten" 

Mooi gestructureerde sauvignon blanc met aroma's van passievrucht en citrusvruchten. Gefermenteerd op RVS en 6 maanden rijping op de lie. Voor de diepgang van de wijn is 10% gerijpt op eikenhouten vaten. Vegan friendly! Fermentatie en rijping op de lie in stalen tanks voor 6 maanden. Voor het bottelen is 10% natuurlijk op eikenhout vergist sap gebruikt.

Vineyard for 2021 Kumusha Sauvignon Blanc Sondagskloof

Na enkele jaren het denkproces en de conceptualisatie te hebben doorlopen, werd het merk Kumusha in 2017 tot leven gebracht door de Zimbabwaanse topsommelier Tinashe Nyamudoka. Kumusha is een Shona (=een van Zimbabwes officiële talen) woord dat zowel 'jouw thuis', 'jouw wortels' of 'jouw oorsprong' kan betekenen. Voor Tinashe is Kumusha Wines een persoonlijke reis die in de fles wordt gebotteld.... Kumusha is een onafhankelijk merk dat Tinashe de kans geeft om samen te werken met verschillende wijnboerderijen en wijnmakers. Kumusha Wines heeft nu drie ranges, die allemaal vertegenwoordigd zijn in de African Wines Portfolio. Zijn Flame Lily 2019 kreeg een 5* rating in de Platters Wineguide.


Tinashe Nyamudoka werd geboren in Zimbabwe en kwam in 2008 naar Zuid-Afrika op zoek naar een beter leven, waarbij hij helemaal opnieuw begon. Hij schopte het met succes tot Head Sommelier bij The Test Kitchen in Kaapstad en het is volkomen terecht om hem een Zim Supersomm te noemen. In 2017 nam hij de lang gekoesterde en weloverwogen stap om ook zijn eigen wijnen te gaan maken en lanceerde Kumusha Wines. Tinashe is uitvoerend bestuurslid van non-profit organisatie de Black Cellar Club (BLACC) en maakt deel uit van TeamZIM dat in 2017 en 2018 deelnam aan de World Blind Wine Tasting Championships. Hij heeft een Diploma van de Cape Wine Academy, een WEST Level 3, een Certificaat van de Court Of Master Sommeliers Europe, een Certificaat in Wine Business Management (GSB UCT) en een Micheal Fridjohn Wine Judging Academy certificaat. Hij is jurylid bij Mundus Vini Grand International Wine Awards, Duitsland, een wijn panellid voor Wine Of The Month Club, een regelmatig jurylid in Zuid-Afrika, zoals bij de Michelangelo Awards, de Chenin Blanc top 10 Challenge en het Platter Awards Five Star panel.

Meer informatie
Wijnsoort Wit
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch (Appellatie)
Wijnhuis Kumusha
Druif Sauvignon Blanc
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Ja
Jaar 2021
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2026
Alcohol % 12.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Schroefdop
Parker rating 91
James Suckling rating 92
Smaakprofiel Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Licht, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2021 Kumusha Sauvignon Blanc Sondagskloof
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie