2020 Kumusha Cabernet Sauvignon & Cinsault

15,95 13,18

?

_
Nog 7 op voorraad
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch (Appellatie)
Wijnhuis Kumusha
Jaar 2020
Druif Cabernet Sauvignon Cinsault
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13%)
Drink venster 2022 - 2025
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Kumusha in de Zimbabwaanse Shona-taal vertaalt zich naar ‘uw huis’, ‘uw wortels’ of ‘uw oorsprong’. Geboren en getogen in Zimbabwe, begon Tinashe's carrière in de horeca als ober in het Roundhouse Restaurant in Kaapstad, gevolgd door een functie als wijnsteward bij het hedendaagse Aziatische restaurant Nobu van One & Only Kaapstad, waar hij al snel werd gepromoveerd tot sommelier. Na het ontvangen van de Reaching for Young Stars Best Wine Steward Award in 2013, stond Tinashe in de schijnwerpers als degene om naar te kijken. Zijn volgende carrière was hoofd sommelier bij het beroemde Oyster Box Hotel in Umhlanga, gevolgd door vijf jaar bij het beste restaurant van Afrika, The Test Kitchen. Het was in dit veelgeprezen fine-dining restaurant waar de ‘wijnfluisteraar’ in 2016 de Eat Out Wine Service Award won.

Na een formidabele carrière in de Zuid-Afrikaanse horeca, waar hij werkte bij enkele van de beste hotels en restaurants van Afrika, was de gerespecteerde sommelier Tinashe Nyamudoka klaar voor een nieuw begin. Sinds zijn verhuizing naar Johannesburg, is Tinashe - een ervaren meester-blender - klaar om zijn eigen wijnmerk, Kumusha Wines, op de Zuid-Afrikaanse markt te verankeren, maar ook daarbuiten.

Tinashe is wijnjury bij de Mundus Vini Grand International Wine Awards, Duitsland, een wijnpanellid voor Wine Of The Month Club, een vaste keurmeester in Zuid-Afrika, proeverij van de Michelangelo-awards voor wijn en gedistilleerde dranken, de Chenin Blanc top 10 Challenge en maakt deel uit van het zeer selecte Platter Awards Vijfsterrenpaneel.

Tinashe ontmoette Attie Louw van landgoed Opstal enkele jaren geleden en het is uitgegroeid tot een relatie waarbij hij het fruit uit de Breedekloof Valley wijnen maakt die hij niet alleen zelf graag zou drinken, maar gezien deze meer heeft ingestoken vanuit zijn ongelooflijke sommelier en gastronomische verleden. Minimale interventie bij het maken van wijn en natuurlijke fermentatie is erop gericht de wijn vrij te laten "praten" 

De Kumusha Cabernet Sauvignon & Cinsault heeft heerlijke aroma's van rijpe kersen en pruimen, met hints van granaatappel en aardbei. Complementeert alle soorten van sappige rood vleesgerechten, vooral langzaam gegaarde.

Gemaakt van handgeplukte druiven. Ontsteeld in open bovenvergisters; Cinsault in cement en Cabernet Sauvignon in oude eiken vaten. De Cinsault is spontaan gefermenteerd gedurende 10 dagen, waarna het wordt geperst en overgeheveld naar een betonnen tank. Cabernet Sauvignon onderging een langdurige maceratie in de eikenhouten vaten gedurende 30 dagen, waarna het werd geperst en de wijn voor 8 maanden terugkeerde naar de eikenhouten vaten. Na de periode van 8 maanden werden de twee delen gemengd en rustten ze een maand voordat ze werden gebotteld en rustten ze nog eens 4 maanden in de fles.

Vineyard for 2020 Kumusha Cabernet Sauvignon & Cinsault

Na enkele jaren het denkproces en de conceptualisatie te hebben doorlopen, werd het merk Kumusha in 2017 tot leven gebracht door de Zimbabwaanse topsommelier Tinashe Nyamudoka. Kumusha is een Shona (=een van Zimbabwes officiële talen) woord dat zowel 'jouw thuis', 'jouw wortels' of 'jouw oorsprong' kan betekenen. Voor Tinashe is Kumusha Wines een persoonlijke reis die in de fles wordt gebotteld.... Kumusha is een onafhankelijk merk dat Tinashe de kans geeft om samen te werken met verschillende wijnboerderijen en wijnmakers. Kumusha Wines heeft nu drie ranges, die allemaal vertegenwoordigd zijn in de African Wines Portfolio. Zijn Flame Lily 2019 kreeg een 5* rating in de Platters Wineguide.


Tinashe Nyamudoka werd geboren in Zimbabwe en kwam in 2008 naar Zuid-Afrika op zoek naar een beter leven, waarbij hij helemaal opnieuw begon. Hij schopte het met succes tot Head Sommelier bij The Test Kitchen in Kaapstad en het is volkomen terecht om hem een Zim Supersomm te noemen. In 2017 nam hij de lang gekoesterde en weloverwogen stap om ook zijn eigen wijnen te gaan maken en lanceerde Kumusha Wines. Tinashe is uitvoerend bestuurslid van non-profit organisatie de Black Cellar Club (BLACC) en maakt deel uit van TeamZIM dat in 2017 en 2018 deelnam aan de World Blind Wine Tasting Championships. Hij heeft een Diploma van de Cape Wine Academy, een WEST Level 3, een Certificaat van de Court Of Master Sommeliers Europe, een Certificaat in Wine Business Management (GSB UCT) en een Micheal Fridjohn Wine Judging Academy certificaat. Hij is jurylid bij Mundus Vini Grand International Wine Awards, Duitsland, een wijn panellid voor Wine Of The Month Club, een regelmatig jurylid in Zuid-Afrika, zoals bij de Michelangelo Awards, de Chenin Blanc top 10 Challenge en het Platter Awards Five Star panel.

Meer informatie
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch (Appellatie)
Wijnhuis Kumusha
Druif Cabernet Sauvignon, Cinsault
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2025
Alcohol % 13
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 91
James Suckling rating 92
Smaakprofiel Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol
Drink momenten Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard

Gerechten die goed bij deze wijn passen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2020 Kumusha Cabernet Sauvignon & Cinsault
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie