2020 Jose Pariente Apasionado de José Pariente Dulce BIO

Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Rueda
Appellatie Rueda (Appellatie)
Wijnhuis Bodegas y Vinedos Jose Pariente
Jaar 2020
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud (Alc) 0.5 ltr (11%)
Drink venster 2021 - 2025
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De Apasionado de José Pariente Dulce en zoete wijn, verrassend vanwege zijn frisheid en complexiteit. Na verschillende jaren proeven en het creëren van kleine batches is het wijnhuis erin geslaagd om deze Apasionado te ontwikkelen. Een uitzonderlijk mooi voorbeeld van een wijn gemaakt van Sauvignon Blanc. De druif wordt overrijp geplukt. Wat resulteert in een zoete wijn waarbij frisheid doet verbazen en indruk maakt. Heerlijk als aperitief en gaat goed bij hoofdgerechten en desserts.

Vineyard for 2020 Jose Pariente Apasionado de José Pariente Dulce BIO

In 2000 richten twee vriendinnen, Marivi Pariente en Viki Benavides, een domein op in Rueda onder de naam Dos Victorias. In het begin vinifiëren ze in een andere bodega omdat er nog niet voldoende middelen zijn. Langzaam rijpen de plannen om een eigen bodega in gebruik te nemen. Deze zal gebouwd worden in San Roman de Hornija, een dorp dat niet gelegen is in het gebied van Rueda maar in Toro. Vanaf dan wordt er ook rode wijn gemaakt in de Toro-appellatie. Wettelijk is het echter onmogelijk om ook hun witte Rueda in deze nieuwe bodega te vinifiëren en zijn beide vriendinnen genoodzaakt te splitsen in 2007: Marivi Pariente bouwt haar bodega in Rueda onder de naam José Pariente en Viki Benavides behoudt de bodega in San Roman de Hornija onder de naam Elías Mora. Beide vrouwen hebben hun domein dus naar twee mannen genoemd... als eerbetoon aan de heren die gedurende jaren de vieilles vignes, waarmee zij nu werken, onderhouden hebben. José Pariente is de vader van Marivi Pariente en heeft dus heel zijn leven oude stokken Verdejo verzorgd om nu aan de volgende generaties door te kunnen geven. De bodega die intussen gebouwd werd in La Seca staat vandaag onder leiding van Marivi en haar dochter Martina. De José Pariente Verdejo heeft in Spanje al ontelbare prijzen gewonnen en wordt voortdurend naar voren geschoven als het te volgen voorbeeld in Rueda.

Jose Pariente beschikt over in totaal 65 ha wijngaard, waarvan 60 ha Verdejo en 5 ha Sauvignon blanc. Verdejo is dus duidelijk de belangrijkste druif in de wijngaarden van Jose Pariente. Sinds 2015 is er ook een rode wijn gelanceerde de Prieto Pariente. De Prieto Pariente gaat gegarandeerd net zo'n topper worden als de fameuze Verdejo en Sauvignon blanc. 

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Rueda
Appellatie Rueda (Appellatie)
Wijnhuis Bodegas y Vinedos Jose Pariente
Druif Sauvignon Blanc
Biologisch gecertificeerd Ja
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2025
Alcohol % 11
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.5 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Aromatisch, Fruitig, Rijk, Rond, Steenfruit, Wit fruit, Zoet
Drink momenten Cadeau!
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2020 Jose Pariente Apasionado de José Pariente Dulce BIO
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.03.2023

2020 Bogle Vineyard Chardonnay Reserve

"De Vinyard Chardonnay van Bogle is al zeer goed. Deze Reserve is fantast..." Frank

Bekijk product recensie