2020 Herdade do Sobroso AnAs Branco Reserva

Wijnsoort Wit
Land Portugal
Regio Alentejo
Appellatie Alentejo (Appellatie)
Wijnhuis Herdade do Sobroso
Jaar 2020
Druif Antao Vaz Arinto Palomino verdelho
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13%)
Drink venster 2021 - 2025
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Herdade do Sobroso ligt in Vidigueira in de regio Alentejo. Dit is een van de oudste wijngebieden in Portugal. In de prachtige Alentejo heeft Herdade do Sobroso een perfecte locatie met zijn wijngaarden gelegen aan de oevers van de rivier de Guadiana en de zijrivier de Rio dos Patos ofwel de rivier van de eenden. Het handelsmerk is dan ook de eenden op de etiketten. Het is de perfecte setting voor het rijpen van de druiven en maar weinig wijngaarden hebben deze luxe en dit verklaart mede waarom dit wijnhuis zeer fraaie wijnen kan maken want er is nooit waterschuld. Naast het feit dat er voldoende water is heeft deze regio als enige binnen de Alentejo invloed van de oceaan die zorgt voor een gezonde rijping. 

De Herdade do Sobroso Branco AnAs reserva is in tegenstelling tot de Barrique select gemaakt van drie druiven namelijk de Antão Vaz, Arinto and Verdelho. Zoals bij al hun wijnen verstaat Sobroso de kunst om het exact juiste moment van rijpheid van de druiven te bepalen en wanneer dit moment dan daar is, worden de druiven met de hand geplukt en daarna ontsteelt en licht gekneusd. De fermentatie en veroudering vindt plaats in RVS vaten sur lie en krijgt dan ook nog enige tijd flesrijping.

De Anas Reserva komt van een wijngaard gelegen vlak naast de rivier de Guadania rivier. Deze grote rivier heeft een zijstroom welke naast de wijngaard stroomt richt Herdade do Sobroso. Deze rivier is genaamd AnAs en dit betekent: "van de eenden" want dit stroompje van ca. 4 km vloeit uit in een klein meertje gelegen bij het wijnhuis welke wordt bevolkt door vele eenden (vandaar dat de eend voorkomt op de labels van Sobroso). Deze rivier is o.a. een reden waarom er zulke fantastische wijnen kunnen worden gemaakt welke ook nog zeer beheerst niveau hebben. De frisheid, afkoeling, water en afzetting van sediment is een uniek voor Alentejo,

De Sobroso Branco AnAs Reserva uit de DOC Alentejo is zeer schoon en elegant. De wijn heeft een heldere kleur in het glas met een zeer licht groen/gelige zweem. In de neus frisse tonen van bloemen en tropische vruchten. Deze wijn reflecteert het terroir van Alentejo in zijn eerlijkst vorm. Dit is een echte terroir wijn en is gastronomisch een mooi glas bij verfijnde vis zoals een dorade, tonijn of gegrilde griet. Ook een grootse wijn die bij uitstek combineert met romige sauzen bij rijke visgerechten en rijpe kazen.

TEOR ALCOÓLICO | Alcohol Content | Grado Alcohólico | Titre Alcoométrique
13%
ACIDEZ TOTAL | Total acidity | Acidez total | Acidité Totale
5,32 g/l
PH
3,51
AÇUCARES TOTAIS | Total Sugar| Açucares Totales | Sucres Totaux
0,2 g/l

Vineyard for 2020 Herdade do Sobroso AnAs Branco Reserva

15% korting met code: SOBROSO-180922
Als u deze code ingeeft in de afreken-pagina wordt de korting direct verwerkt. De korting is geldig tot 30 september en zolang de voorraad strekt.

Herdade do Sobroso ligt in Vidigueira in de regio Alentejo. Dit is een van de oudste wijngebieden in Portugal. In de prachtige Alentejo heeft Herdade do Sobroso een perfecte locatie met zijn wijngaarden gelegen aan de oevers van de rivier de Guadiana. Het is de perfecte setting voor het rijpen van de druiven en maar weinig wijngaarden hebben deze luxe en dit verklaart mede dat dit wijnhuis zeer fraaie wijnen kan maken want er is nooit waterschuld. Naast het feit dat er voldoende water is heeft deze regio als enige binnen de Alentejo invloed van de oceaan die zorgt voor een gezonde rijping. Met zijn 1600 hectare landgoed is Herdade do Sobroso een begrip in de regio. De wijnen van de 60 hectare aan wijngaarden zijn fameus maar ook het Luxury Wine Hotel van Hedade do Sobroso én de overvloed aan flora en fauna vallen op. Bent u ook een fan van deze geweldige Portugese wijnen en u bent dan toevallig in Portugal laat ons dat dan zeker weten. We kunnen dan zorgdragen dat u dit geweldige domein kunt bezoeken en zelf kunt zien hoe ze de fraaie wijnen maken maar ook het landgoed is een aanrader met zijn veelheid aan vogels, herten en wilde zwijnen.

Herdade do Sobroso produceert al sinds 2006 wijn en vestigde al snel zijn reputatie in het maken van single vineyard (wijn van 1 wijngaard) en heeft inmiddels bewonderaars over de hele wereld veroverd. Met behulp van lokale variëteiten: zoals Trincadeira, Aragonez, Touriga Nacional, Touriga Franca, Antao Vaz, Alvarinho, samen met de Franse druivensoorten: zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Alicante Bouschet en Petit Verdot. maakt men prachtige wijnen die stuk voor stuk hoge beoordelingen krijgen van ondermeer Wine Spector en Decanter.

Herdade do Sobroso beheert zijn wijngaarden met respect voor de autochtone flora en fauna en het proces van wijnmaken is non-interventionistisch wat betekent dat men niet ingrijpt en geen kunstmest of gif gebruikt. Een goed beeld krijgt u via een mooi kort fimpje waarop u het fraaie landgoed met ongerepte natuur van ruim 1600Ha (waarvan slechts 60Ha wijngaard) kunt zien.

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Portugal
Regio Alentejo
Appellatie Alentejo (Appellatie)
Wijnhuis Herdade do Sobroso
Druif Antao Vaz, Arinto, Palomino, verdelho
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2025
Alcohol % 13
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2020 Herdade do Sobroso AnAs Branco Reserva
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

27.03.2023

2018 Alejandro Fernandez El Vinculo Crianza

"Voor het eerst bij vrienden geproefd. Een geniale wijn. Donker en heel v..." Jos

Bekijk product recensie