2020 Gedeelte Wines 23 Palomino
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | St Helena Bay |
Wijnhuis | Gedeelte Wines |
Jaar | 2020 |
Druif | Palomino |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2021 - 2026 |
Brakkuil Farm is de thuisbasis van de Gedeelte Wijnen. Het is een unieke wijnboerderij gelegen in de St. Helena Bay regio aan de Zuid-Afrikaanse westkust. De wijngaarden zijn aangeplant in het afgeplatte zeezand gevuld met kalksteen, gelegen op slechts 4 km van de koude Atlantische Oceaan.
De boerderij Brakkuil werd opgericht in het begin van 1800, terwijl de eerste druiven (Barbarossa en Palomino) werden geplant in 1978. De oorspronkelijke wijnkelder is nog steeds in gebruik en werd gebouwd in 1948 na het einde van de Tweede Wereldoorlog.
In 2002 plantte boerderij-eigenaar Wimpie Bouwer (vader van wijnmaker John Bouwer) 6ha van de eerste Sauvignon Blanc wijnstokken die vandaag gebruikt wordt voor de productie van een unieke Sauvignon Blanc . John produceert ook een Palomino “matured under veil” en een voortreffelijke Barbarossa. Dit is een limited edition variëteit die wordt verbouwd op de enige Barbarossa hectare (een van de vier in de wereld geplant in 1978) in Zuidelijk Afrika. De bodem en het terroir van boerderij Brakkuil bestaat grotendeels uit zeezand met kalksteen op de bodem, waardoor de wijnen een laag PH-gehalte krijgen.
De Gedeelte Wines 23 Palomino is een unieke wijn maar enfin dat past ook wel bij een uniek wijnhuis zoals Gedeelte Wines is. De Palomino wordt geproduceerd met de druiven van deze traditionele Spaanse variëteit die hier in 1978 op de Brakkuil-boerderij is geplant. De wijngaard aan de voet van "Klein Tafelberg" (kleine Tafelberg) op een steenworp afstand van de koele atlantische oceaan. De grond bestaat uit kalksteenrijke kustgrond - wat enorm bijdraagt aan de subtiele tonen van de natuurlijke zeezoutmineraliteit van de Palomino.
Tijdens het oogsten worden de druiven geperst en worden de sappen in tanks geplaatst totdat de primaire gisting met succes is uitgevoerd.
Het is dan wanneer de sluier van gist over de wijn (flor) zijn proces begint voor gedurende een aantal maanden. Na dit proces wordt de wijn overgebracht naar Franse eikenhouten vaten waar de wijn rond de 9-12 maanden in alle rust mag verouderen oftewel rijpen. Deze Gedeelte 23 Palomino heeft de stijl van ala de Equipo Navazos Ovni Palomino - prachtig mooi en droog wit met wat oxidatieve gist tonen alsware een licht vleugje sherry. De wijn heeft een complexe neus gedomineerd door mineraliteit en tropisch fruit met aroma's van witte bloemen, geurige tonen van brood en balsamico-tonen. Deze wijn is onder een sluier (flor) van gist gerijpt en dan komen deze tonen het best tot hun recht als ze worden geproefd tussen 3° en 6°C - dus zeer koel serveren. Dit is een ultieme wijn bij zeevruchten zoals een Fruit du Mer
Brakkuil Farm is de thuisbasis van de Gedeelte Wijnen. Het is een unieke wijnboerderij gelegen in de St. Helena Bay regio aan de Zuid-Afrikaanse westkust. De wijngaarden zijn aangeplant in het afgeplatte zeezand gevuld met kalksteen, 4 km van de koude Atlantische Oceaan.
De boerderij Brakkuil werd opgericht in het begin van 1800, terwijl de eerste druiven (Barbarossa en Palomino) werden geplant in 1978. De oorspronkelijke wijnkelder is nog steeds in gebruik en werd gebouwd in 1948 na het einde van de Tweede Wereldoorlog.
In 2002 plantte boerderij-eigenaar Wimpie Bouwer (vader van wijnmaker John Bouwer) 6ha van de eerste Sauvignon Blanc wijnstokken die vandaag gebruikt wordt voor de productie van een unieke Sauvignon Blanc . John produceert ook een Palomino “matured under veil” en een voortreffelijke Barbarossa. Dit is een limited edition variëteit die wordt verbouwd op de enige Barbarossa hectare (een van de vier in de wereld geplant in 1978) in Zuidelijk Afrika.
John Bouwer gelooft sterk in traditionele wijnbereiding en hij rijpt zijn wijnen “under veil” zonder conventionele koelmethoden.
"Het is belangrijk voor ons om iets unieks te creëren. Een trend die teruggaat tot het begin van traditionele wijn maken. Het is het vakmanschap de cultuur van de druif te begrijpen en één-op-één te volgen vanaf de wijngaard tot aan het bottelen.
Wijn maken is een gevoel, een emotioneel proces…"
De bodem en het terroir van boerderij Brakkuil bestaat grotendeels uit zeezand met kalksteen op de bodem, waardoor de wijnen een laag PH-gehalte krijgen.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | St Helena Bay |
Wijnhuis | Gedeelte Wines |
Druif | Palomino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Fris, Fruitig, Houtgerijpt, Kruidig, Mineraal, Rijk, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |