2020 Diwald Luft & Liebe Zweigelt BIO
Wijnsoort | |
---|---|
Land | Oostenrijk |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2022 - 2027 |
Lucht & Liefde. Dit zijn de vitale ingrediënten voor deze wijn. Geen filtratie, geen klaring en slechts een minimum aan sulfieten toegevoegd voor het bottelen. En ook nog eens van hun mooiste wijngaard: De Goldberg. Een laag rendement zorgt voor veel concentratie in de Diwald Luft & Liebe Zweigelt met rijp fruit. Daarbij 3 weken schilcontact en 18 maanden op hout zorgen voor een donkere robijnrode granaatkleur met in de neus bosbes, pruimenjam, vlierbessen, zwarte kersen, vijgen, jeneverbes, potlood, en wat donkere chocolade. In de mond, een zeer gladde textuur, boterzachte tannines met een elegante zuurgraad, donkere nougat, een vleugje leer, pijnboompitten, echt een unieke stijl door de lage interventie tijdens de vergisting. Deze wijn is dus met recht een Natural wine.
OVER DIWALD
Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder. "Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit........ LEES MEER ONDER TAB WIJNHUIS
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Oostenrijk |
Regio | Wagram |
Wijnhuis | Diwald |
Druif | Zweigelt |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Ja |
Vegan | Ja |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Fruitig, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.
"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen. De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.
Omschrijving
Lucht & Liefde. Dit zijn de vitale ingrediënten voor deze wijn. Geen filtratie, geen klaring en slechts een minimum aan sulfieten toegevoegd voor het bottelen. En ook nog eens van hun mooiste wijngaard: De Goldberg. Een laag rendement zorgt voor veel concentratie in de Diwald Luft & Liebe Zweigelt met rijp fruit. Daarbij 3 weken schilcontact en 18 maanden op hout zorgen voor een donkere robijnrode granaatkleur met in de neus bosbes, pruimenjam, vlierbessen, zwarte kersen, vijgen, jeneverbes, potlood, en wat donkere chocolade. In de mond, een zeer gladde textuur, boterzachte tannines met een elegante zuurgraad, donkere nougat, een vleugje leer, pijnboompitten, echt een unieke stijl door de lage interventie tijdens de vergisting. Deze wijn is dus met recht een Natural wine.
OVER DIWALD
Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder. "Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit........ LEES MEER ONDER TAB WIJNHUIS
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Oostenrijk |
Regio | Wagram |
Wijnhuis | Diwald |
Druif | Zweigelt |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Ja |
Vegan | Ja |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Fruitig, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.
"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen. De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.