2020 Brandini La Morra Rocche del Santo Barbera d'Alba
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barbera d'Alba |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2022 - 2028 |
Omschrijving
Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen. Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco. Zij zijn ervan overtuigd dat het verbouwen van druiven en het maken van wijn op een biologische wijze meer een levenswijze is, dan een productiemethode. De dames geloven in de filosofie om de aarde goed te behandelen en hem beter achter te laten dan dat zij hem hebben aangetroffen. Daarnaast zetten ze zeer hoog in op de kwaliteit van hun wijnen.
Agricola Brandini telt 18 hectare wijngaarden gelegen tussen La Morra, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba. Serena en Giovanna maken een groot scala aan hoogwaardige wijnen, waaronder Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Arneis en mousserende wijnen waaronder Moscato d’Asti.
Deze Barbera D'Alba komt uit de Rocche del Santo wijngaard gelegen in La Morra. Na de handmatig pluk uit de biologisch beheerde wijngaard laat men de Barbera druiven spontaan vergisten en rijpt de wijn 12 maanden in grote eikenhouten vaten en heeft daarna nog 6 maanden flesrijping gekregen voordat deze beschikbaar is gekomen. Dit is een geconcentreerde wijn en zeker geen doorsnee Barbera D'Alba. De wijn heeft een ondoordringbare violette kleur en een omhullend gevoel in de mond. Zijn karakteristieke zuurgraad wordt gecompenseerd door de korte houtrijping, waardoor een balans en een karakter wordt verkregen die je moet ontdekken en wordt de wijn niet gedomineerd door het hout maar krijgt het wel die extra complexiteit. Intens fruitig bouquet van bessen, bramen en specerijen. De smaak is intens fruitig met een bouquet van bessen, bramen en specerijen. De wijn is full bodied met de kenmerkende heerlijke zuurbalans zoals een goede Barbera betaamt.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij bestelling van deze wijn
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barbera d'Alba |
Wijnhuis | Brandini |
Druif | Barbera |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Fruitig, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen. Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco.
Agricola Brandini is volledig toegewijd aan biologische wijnbouw. Het streven van de eigenaren van deze wijnproducenten is de aarde beter te willen verlaten dan ze hem hebben gevonden. Men heeft respect voor het product, het milieu, de werknemers en voor de afnemers. De dagelijkse leiding is in handen van de zussen Bagnasco. Aan ambitie geen gebrek: in de kelder wordt leiding gegeven door de voormalige wijnmaker van Bruno Giacosa. Hij wordt bijgestaan door Andrea Farinetti, bekend van wijnhuis Borgogno, die Brandini beschouwt als zijn prestige project. De manier van wijn maken is uiterst traditioneel (m.a.w. geen barriques, geen kunstmatige ingrepen). Men werkt met de beste, modernste en efficiëntste apparatuur en men maakt alleen gebruik van inheemse gisten. Veroudering vindt plaats in grote vaten van 20 tot 60 hectoliter. Men maakt hier heerlijke Barolo en Nebbiolo wijnen.
Agricola Brandini telt 18 hectare wijngaarden gelegen tussen La Morra, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba. Serena en Giovanna maken een groot scala aan hoogwaardige wijnen, waaronder Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Arneis en mousserende wijnen waaronder Moscato d’Asti.
Het wijnbedrijf beschikt over een eigen restaurant waar heerlijke streekgerechten worden geserveerd. Gelegen in hét truffelgebied van Italië, worden deze natuurlijk regelmatig geserveerd met de fameuze truffels. In de Agriturismo is gelegenheid om te overnachten in een van de mooie kamers en vanuit het zwembad in de tuin kan genoten worden van een schitterend uitzicht over de Langhe-vallei. Een ideale reisbestemming voor liefhebbers van goede wijn en lekker Italiaans eten.