2019 Penfolds Bin 150 Marananga Shiraz

86,95 71,86
Wijnsoort Rood
Land Australië
Regio South Australia
Appellatie Barossa Valley
Wijnhuis Penfolds
Jaar 2019
Druif Cabernet Sauvignon Syrah-Shiraz
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink venster 2023 - 2035
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Penfolds is Australië's oudste en meest iconische wijnhuis met een geschiedenis en erfenis die de reis weerspiegelt van het land van koloniale nederzetting naar het moderne tijdperk. Het wijnhuis werd in 1844 opgericht door Dr. Christopher Rawson Penfold die samen met zijn vrouw geëmigreerd was van Engeland naar Zuid-Australië om daar zijn uit Frankrijk verkregen wijnstokken te planten op Magill Estate. De reden hiervoor was niet om de beste wijn van Australië te maken, maar om een middel te vinden tegen bloedarmoede. Christopher geloofde in de medicinale werking van wijn en gebruikte dit in zijn huisartsenpraktijk die in reputatie toe nam.

De Australische wijnindustrie, en dus ook Penfolds, veranderde dramatisch met de komst van wijnmaker Max Schubert die wereldberoemde Grange en Bin wijnen bedacht. In 1988 werd Max Schubert uitgeroepen tot 'Man of the year' door Decanter Magazine en Penfolds Grange 1955 staat inmiddels vermeld als nationaal erfgoed. Penfolds heeft een buitengewone collectie aan prijzen en met iedere generatie wijnmakers wordt Max Schubert's opmerkelijke visie gevoed en versterkt.

Vandaag de dag is Peter Gago de 'Guardian of the Grange' en bepaalt hij de norm voor alle Penfolds wijnen. Het werd begin 2019 zelfs door Drinks International uitgeroepen tot 'Most Admired Wine Brand' en naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog velen onderscheidingen volgen

De Bin 150 Marananga Shiraz heeft onmiskenbaar Penfolds-karakter. Komende van wijngaarden gelegen op ​ oude bodems van Marananga, gelegen in het noordwesten vh centrum van de Barossa Valley waar warme, droge omstandigheden en ijzerhoudende rode grond de ruggengraat vormen voor enkele van de bekendste wijnen uit de regio. Elke vintage levert een eigentijds shiraz-alternatief, omlijst door een mix van eiken; Frans en Amerikaans, oud en nieuw - en gemaakt in de 'Penfolds-manier'.

De Bin 150 Marananga Shiraz heeft 12 maanden in Amerikaans eiken (25% nieuw, 25% 1-jaar) en Frans eiken (25% nieuw, 25% 1-jaar) gerijpt. De wijn heeft een diepe donkerrode kleur met een fraaie stevige complexe neus met oosterse kruiden, komijn en gedroogde venkel, bosbessen- en jeneverbestonen, eik
en met wat wlasen zelfs enkele zorgvuldig verborgen nootachtige en gembertonen. Full bodied in de mond met wederom bosbessen, een vleugje cola en met fijnkorrilige maar aanwezige tannines en een goed zuurgraad.

94/100 Parker & 94/100 Suckling

Vineyard for 2019 Penfolds Bin 150 Marananga Shiraz

Penfolds is Australië's oudste en meest iconische wijnhuis met een geschiedenis en erfenis die de reis weerspiegelt van het land van koloniale nederzetting naar het moderne tijdperk. Het wijnhuis werd in 1844 opgericht door Dr. Christopher Rawson Penfold die samen met zijn vrouw geëmigreerd was van Engeland naar Zuid-Australië om daar zijn uit Frankrijk verkregen wijnstokken te planten op Magill Estate.

De reden hiervoor was niet om de beste wijn van Australië te maken, maar om een middel te vinden tegen bloedarmoede. Christopher geloofde in de medicinale werking van wijn en gebruikte dit in zijn huisartsenpraktijk die in reputatie toe nam.

De Australische wijnindustrie, en dus ook Penfolds, veranderde dramatisch met de komst van wijnmaker Max Schubert die wereldberoemde Grange en Bin wijnen bedacht. In 1988 werd Max Schubert uitgeroepen tot 'Man of the year' door Decanter Magazine en Penfolds Grange 1955 staat inmiddels vermeld als nationaal erfgoed. Penfolds heeft een buitengewone collectie aan prijzen en met iedere generatie wijnmakers wordt Max Schubert's opmerkelijke visie gevoed en versterkt. Vandaag de dag is Peter Gago de 'Guardian of the Grange' en bepaalt hij de norm voor alle Penfolds wijnen. Het werd begin 2019 zelfs door Drinks International uitgeroepen tot 'Most Admired Wine Brand' en naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog velen onderscheidingen volgen

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Australië
Regio South Australia
Appellatie Barossa Valley
Wijnhuis Penfolds
Druif Cabernet Sauvignon, Syrah-Shiraz
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2023
Drinken tot 2035
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Schroefdop
Parker rating 94
James Suckling rating 94
Smaakprofiel Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe

Gerechten die goed bij deze wijn passen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2019 Penfolds Bin 150 Marananga Shiraz
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

27.03.2023

2018 Alejandro Fernandez El Vinculo Crianza

"Voor het eerst bij vrienden geproefd. Een geniale wijn. Donker en heel v..." Jos

Bekijk product recensie