2019 Pago de Carraovejas El Anejon

Schrijf de eerste review over dit product
rotation
Niet op voorraad
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

De druiven worden volledig handmatig geoogst in kleine kratjes en na een uitgebreide monitoring tijdens de groei en na een eerste selectie in de wijngaard vindt de 2e selectie plaats. De druiven gaan dan naar een koude kamer en dan naar de finale selectietafel. Alles vindt bij Carraovejas plaats middels zwaartekracht, dus nergens pompen die te agressief en vaak met te veel zuurstof de most en wijn verplaatsen. De wijn gaat dan voor de fermentatie in kleine houten barriques met inheemse gisten. Dit krijgt alle tijd. De malolactische gisting vindt plaats in dezelfde vaten en daarna gaat de Anejon middels zwaartekracht een etage lager naar de vaten-kelder waar het in nieuw Frans eiken mag rijpen voor minimaal 18 maanden.

De Anejón toont ons de geur van de terrassen van de Ribera del Duero. Hoog gelegen in de Ribera del Duero met een bijna manische focus op kwaliteit worden hier geweldige wijnen gemaakt. Dit wijnhuis is ook de eigenaar van Ossian het fameuze wijnhuis uit de Rueda met zijn Verdejo wijngaarden van soms 150+ jaar oud. De wijn is een blend van Tempranillo (94%), cabernet sauvignon (2%) en merlot (4%) en wordt alleen maar geproduceerd in de uitzonderlijke jaren. De 2018 is de opvolger van de 2016 en is pas eind 2022 vrij gegeven. Het evenwicht is de basis van het fijne, delicate en tegelijkertijd intense karakter van de wijn. Aan de ene kant tonen de geuren van bloemen geïntegreerd met een krachtige vrucht de levendigheid van de omgeving. Aan de andere kant zendt het frisheid en een levendige en energie uit, kenmerkend voor een locatie die zo uniek en echt is als de terrassen van de Carraovejas. 

De wijn wordt vaak vergeleken met de Aalto PS en dat is niet helemaal vreemd daar de voormalige wijnmaker en directeur Javier Zaccagnini van Aalto nauw heeft samengewerkt met Pago de Carraovejas. Over de 2019 eindigt Suckling (94/100) met: "....Real deal"

Weetje: Naast Ossian heeft de Pago Carraojevas group ook het prachtige in Galicië gelegen wijnhuis Viña Mein opgenomen. Geweldige wijnen gemaakt met een zee-injectie. 

Specificaties

chevron-down
Beschikbaar per 26 jan. 2024
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Castilla y Leon
Appellatie Ribera del Duero
Wijnhuis Pago de Carraovejas
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2036
Alcohol % 15
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
James Suckling rating 94
Vinous rating 95
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard

Wijnhuis

chevron-down

Pago de Carraovejas originally started with the first nine hectares and this has already become a reference winery in the heart of the Ribera del Duero. It all started more than three decades ago, when Pago de Carraovejas was founded in response to a dream of José María Ruiz to create a great wine in one of the areas that had the greatest potential at the time.

José María's history in the wine world had already begun several years earlier, in 1971, when he appeared as a representative of Spain at the 'First Global Contest for Sommeliers' in Milan. That experience was the beginning of his desire to open his own restaurant and make his own wines. Although he was still fully involved in the catering world since the opening of the renowned Restaurante José María in Segovia in 1982, he remained determined to launch his project for a small wine cellar that would produce wines of the best quality for his restaurant.

This is how the history of Pago de Carraovejas began when he opened the wine cellar in Peñafiel in 1987, specifically in the hills of Carraovejas. The location of these first nine hectares was chosen because they were an important historical center for Ribera del Duero wines and in one of the areas with the greatest potential for Spanish wines due to their location, soil and climate. This was the start of a project that has already produced more than thirty volumes.

The scope of what started as an ambitious dream has expanded tremendously over the years since the company was founded. In 2007, a new era began when José María's son Pedro Ruiz joined the project. This new leadership brought with it a fresh business perspective that, faced with the exponential growth of Pago de Carraovejas, decided to take on new challenges in sustainability and use them as criteria that would determine the company's activities; innovation as a driving force for progress and development; and enotourism as a means to open the project to all their customers with transparency and integrity.

José María y Pedro

Pedro Ruiz's leadership also marked the beginning of a new era under the concept of Alma Carraovejas (Soul of Carraovejas) that entails the search for unique landscapes that will help fulfill the dream of restoring and caring for unique legacies on the field of wine. -creating for future generations. The Alam Carraovejas group has a number of very famous wineries under its wing and only the best is good enough. Ossian, Maranones, Emilio Rojo, Vina Mein are wine houses belonging to the group. Top international houses. Visiting the winery is an absolute experience with the impressive wine cellar but also the Michelin-star restaurant AMBIVIUM which is in the top of the best Restaurants in Spain.

Pago de Carraovejas has unique wines, each with its own unique, extremely fascinating personality. The wines have very expressive aromas, intense color, fleshy, powerful and exuberant taste that manifests each of the characteristics of each variety. In recent years, this bodega has made a huge boost and is now one of the top houses in the Ribera del Duero.

equipo

Ovum

Nice to know, but Jose Maria Ruiz serves the house wine in his restaurant in Segovia under the name "Autor" and this is a special version of the Pago de Carraovejas wines and it is only available in his restaurant. The restaurante José Maria is located on the Plaza Mayor in the city of Segovia in Spain and is managed on a daily basis by Rocío Ruiz, Pedro's sister.

pago de carraovejas

Recensies

chevron-down
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2019 Pago de Carraovejas El Anejon
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Bijlagen

chevron-down

Gerelateerde blogs

chevron-down
2021 Pago de Carraovejas
Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

06.11.2024

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

Matarromera WIN Verdejo 0%

"Witte wijn van Win is tot nu toe de lekkerste 0 % wijn die ik gedronken..." Astrid Hendriks

Bekijk product recensie