2019 Kloovenburg Chardonnay unwooded
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2020 - 2023 |
Omschrijving
Kloovenburg Estate is gelegen in de Riebeek Valley in de regio Swartland. De uitlopers van de Riebeekberg vormen met hun schistbodems de ideale ondergrond voor het telen van de beste kwaliteit druiven. Al halverwege de 18e eeuw stonden hier wijnstokken, maar het was pas met de familie Du Toit dat de druiven hier tot kwaliteitswijnen werden getransformeerd. Inmiddels behoren de Kloovenburg tot de beste 5% van alle wijnen ter wereld volgens het oordeel van de consumenten op Vivino een ook Platter en Tim Atkins (de specialisten op Afrikaanse wijnen) beoordelen de wijnen van Kloovenburg zeer hoog.
De Kloovenburg Chardonnay Unwooded is zoals de naam aangeeft een wijn welke geen houtopvoeding heeft gehad waardoor de smaken en geuren van chardonnay 100% tot zijn recht komen zonder invloed van eiken hout dus nee geen botertje of vanille maar wel tonen van ananas, banana en ander tropisch fruit. In de mond is de wijn zowel fris als romig (erg knap want dit is niet het gevolg van eiken vaten maar juist door de geweldige balans tussen zuurgraad en fruit) met een uitgebalanceerde zuurgraad. Dit is een frisse stijl Chardonnay. Super elegant en volop fris vers fruit.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Swartland |
Appellatie | Swartland (Appellatie) |
Wijnhuis | Kloovenburg Estate |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2020 |
Drinken tot | 2023 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Rond, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Kloovenburg Estate is gelegen in de Riebeek Valley in de regio Swartland. De uitlopers van de Riebeekberg vormen met hun schistbodems de ideale ondergrond voor het telen van de beste kwaliteit druiven. Al halverwege de 18e eeuw stonden hier wijnstokken, maar het was pas met de familie Du Toit dat de druiven hier tot kwaliteitswijnen werden getransformeerd. In 1998 maakte Pieter Du Toit zijn eerste Shiraz. Het succes hiervan gaf de doorslag om de kelder te renoveren en om te toveren tot een splinternieuwe winery.
Met de komst van wijnmaakster Jolandie Fouché werd het nog duidelijker dat Kloovenburg tot de betere wijnhuizen van Zuid-Afrika gerekend kan worden. Zij begon hier eind 2014, na 4 jaar voor Saronsberg in Tulbagh gewerkt te hebben. Jolandie Fouché: ‘Ik ben opgegroeid in Swartland, waardoor ik de cultuur en het klimaat die ik in mijn wijnen wil reflecteren goed begrijp. Mijn filosofie is simpel: ik geloof dat goede wijnen beginnen in de wijngaard en, zoals met alles in het leven, is balans de sleutel tot succes.’
Inmiddels behoren de Kloovenburg beste 5% van alle wijnen ter wereld volgens het oordeel van de consumenten op Vivino een ook Platter en Tim Atkins (de specialisten op Afrikaanse wijnen) beoordelen de wijnen van Kloovenburg zeer hoog.