2019 Kistler Les Noisetiers Chardonnay
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2032 |
Omschrijving
Vernoemd naar geroosterde hazelnoten, is dit de meest sprekende Chardonnay van Kistler Vineyards. De chardonnay wijn van Kistler worden geproduceerd volgens het Franse voorbeeld. De wijnen worden volledig gegist in barriques, gebruikmakend van zowel autochtone als van gekweekte gistsoorten. Na de malolactische gisting verblijven de wijnen op hun ‘lees’ (fijn bezinksel) en worden in barriques van Frans eikenhout (50% nieuw) opgevoed. Na 12-18 maanden opvoeding worden de wijnen gebotteld zonder filtratie of klaring. De Kistler Chardonnay Les Noisetiers is vernoemd naar geroosterde hazelnoten, is dit de meest sprekende Chardonnay van Kistler Vineyards. De juiste balans tussen citrusfruit en frisheid. Een levendige doch elegante finale. De wijn heeft een prachtige, volle kleur met een intense neus, met fris fruit (peer), hazelnoot, vanille, boter, honing en andere romige aroma’s van gisting en opvoeding op hout. In de mond vol van structuur, zijdezacht op de tong, vettig maar ook fris en sappig, met goed geïntegreerd hout in de lange finale. Dit soort fraaie wijnen zeker niet te koel serveren. Wij adviseren 12°C.
Deze krachtige wijn met rijpe aroma’s vraagt om soortgelijke gerechten: in boter gebakken zeetong met amandelen, Bresse kip met truffel en ganzenlever, rosé gebakken kalfsniertjes met ‘moutarde à l’ancienne’ roomsaus, tarbot of griet met een romige boter/witte wijn saus, zeeduivelhammetje met beurre blanc, zeekreeft met vanilleboter
Robert Parker, Wine Advocate “...Steve Kistler and his partner, Mark Bixler, are at the top of their game, making world-class Chardonnays of remarkable consistency.”
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Kistler Vineyards |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 98 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
Kistler Vineyards is een klein familie wijnhuis in de Russian River Valley. Ze hebben zich gespecialiseerd in het produceren van Bourgogne type Chardonnay en Pinot Noir. Het wijnhuis werd in 1978 opgericht door de Kistler familie. Ze bezitten enkele van de allerbeste wijngaarden van Napa en Sonoma, inclusief Dutton Ranch (Russian River Valley) in Western Sonoma County. De wijnmakerij werd in 1978 opgericht door Steve Kistler en Mark Bixler. Kistler Vineyards heeft een reputatie opgebouwd vanwege zijn toewijding aan het maken van wijnen die het unieke terroir tot uitdrukking brengen van de verschillende wijngaarden waar ze vandaan komen.
Productie van Kistler
Kistler staat vooral bekend om zijn Chardonnay en Pinot Noirs, die consequent hoge scores en lovende kritieken krijgen. De wijnmakerij produceert een reeks Chardonnays en Pinot Noirs uit één wijngaard, vaak genoemd naar de wijngaard waar de druiven vandaan komen. Enkele van de bekende wijngaarden waarmee Kistler samenwerkt, zijn Dutton Ranch, Hudson Vineyard en Cuvee Cathleen. Kistler volgt een filosofie van wijnmaken met minimale interventie, met als doel de natuurlijke kwaliteiten van de druiven en de wijngaard tot uiting te laten komen in de wijnen. Ze gebruiken traditionele wijnbereidingstechnieken en fermenteren hun wijnen vaak met inheemse gisten. De wijnen van Kistler worden in relatief kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en wijnliefhebbers. De beperkte productie draagt bij aan hun exclusiviteit. De afgelopen jaren is de wijnmakerij in sommige van zijn wijngaarden overgegaan op het gebruik van biodynamische landbouwmethoden. Deze holistische benadering van de landbouw is gericht op het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van de wijngaarden en de druiven.