2019 Gil Family Estates Can Blau Can Blau
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Montsant (Appellatie) |
Wijnhuis | Juan Gil |
Jaar | 2019 |
Druif | Carignan Grenache Monastrell Syrah-Shiraz |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2021 - 2028 |
Juan Gil, familiebedrijf opgericht in 1916 in het centrum van de stad Jumilla en is de voorvechter van het op de kaart brengen van de Jumilia als (top)wijngebied en dat heeft ertoe geleid dat verschillende generaties wijnmakers zijn opgestaan de afgelopen decennia om het ongeloofelijke potentieel van deze streek kenbaar te maken. Trouw aan haar oorsprong heeft Juan Gil traditie en de nieuwste technologie naadloos versmolten met respect voor het milieu. Juan Gill is ook de maker van de fameuze Clio en de de werelvermaarde El Nido. Het Celler Can Blau-project heeft tot doel om van de inheemse druivenrassen (syrah, Monastrell, Grenache, Cargigan) een lijn van wijnen van hoge kwaliteit te ontwikkelen. Deze cuvee toont de hand van de Australische wijnmaker Sarah Morris en is een
De Can Blau is een van de prachtwijnen van Cellers Can Blau en is een blend van Cariñena, Syrah & Garnacha welke 12 maanden opvoeding heeft gehad op eiken barriques. De Cariñena- en Garnacha-wijnstokken die worden gebruikt voor de productie van deze wijnen hebben een geschatte leeftijd van 25 tot 40 jaar, de wijngaarden van Garnacha liggen op ongeveer 750 meter hoogte in het gebied van Cornudella de Montsant op leisteenbodems, Cariñena-wijngaarden in Darmós en Masroig op kleigronden en Syrah-wijngaarden bevinden zich op kalkstenen bodems.
De Can Blau is een full bodied wijn. in het neus ruiken we tonen van houtrook, sigarenkistje, wierook, lavendel, zwarte kers en pruimen gevolgd door een mondvullende, ronde, dichte wijn met een uitstekende grip en lengte. Het is een zeer compleet glasvoor liefhebbers van een volle, stevige maar ook zeer elegant wijn. Absoluut zeer veel wijn voor het geld en deze Can Blau is een uitstekende begeleider bij een veelheid aan gerechten zoals rijst, pasta (noedels, spaghetti, macaroni), groenten, champignons, stoofvlees, worst, varkensvlees, gebraden vlees, rood en / of wit vlees met sauzen, gegrild vlees, korte of middelgrote kazen.
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op het domein van Juan Gil is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Naast de bekende en fameuze wijnen van Juan Gil onder de naam El Nido en Clio heeft de familie prachtige domeinen waaronder Pedrera, de 12 Meses (silver Label)| en de L´Altre de Can Blau. Al met al pracht-wijnen welke allen biologisch worden verbouwd en geproduceerd en een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding hebben
Miguel Gil is ook eigenaar van het topdomein El Nido en koos uit respect en liefde voor zijn regio (en grote wijn!) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit in het voor jaren onontdekte Jumila. Voor het miniproject van Bodegas El Nido doet hij beroep op de Australische topwijnmaker Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100…) Op deze kleine Bodega worden 2 wijnen gemaakt: Clio & El Nido. De 16 ha Monastrell wijngaarden van 60 jaar oud prijken op terrassen die noordoost georiënteerd zijn. Verder werden er 25 jaar geleden in dezelfde regio 12 ha Cabernet Sauvignon op de heuvels met oriëntatie noord aangeplant. Vandaag bieden deze unieke wijngaarden druiven van topkwaliteit die door het duo Gil-Ringland magnifiek veredeld worden tot Spanje’s meest aristocratische wijnen.
Organische/biologische wijnbouw en sustainability zijn belangrijke elementen in de visie van de Gil Family. Klik voor een fraaie overzichts video: Gil Family Estates - Video
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Montsant (Appellatie) |
Wijnhuis | Juan Gil |
Druif | Carignan, Grenache, Monastrell, Syrah-Shiraz |
Biologisch | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Login and Registration Form