2019 Du Toitskloof Winery Heritage Pinotage
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Breedekloof (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2021 - 2025 |
- Koop 6 voor 9,45 7,81 en bespaar 5%
Omschrijving
Deze Du Toitskloof heeft een vers palleet met aroma's van pruimen, kersen, chocolade, alles gewikkeld in zoete, eikenhouten vanille. Een zijdezachte mond vol zwarte kersen. Een wijn met een uitstekende prijs/kwaliteit. Review: Double gold NWC 2021 Gold Gilbert & Gaillard 2021
De officiële factsheet en tasting note vindt u onder de tab: Bijlage. Wist u trouwens dat we u deze automatisch digitaal toesturen bij een bestelling
OVER DU TOITSKLOOF
Lees meer onder het tab: Wijnhuis. Hier vindt u ook een aantal fraaie video's en foto's over geweldige gebied.
Toen de oprichters van Du Toitskloof Wines droomden van hun jonge, innovatieve wijnmakerij, wisten ze dat de reis net zo belangrijk was als de bestemming. Du Toitskloof Wines werd in 1962 opgericht door 6 wijnboeren als coöperatie. De zes visionairs kochten 18 ha land van oprichter Visser de Wet en namen in februari 1963 de eerste druiven in ontvangst.
In de beginjaren werd Du Toitskloof Wines bekend als producent van bulkwijnen, maar nadat de wijnmakerij zich in het begin van de jaren negentig begon te concentreren op de markt voor gebottelde wijn, bouwden ze al snel een reputatie op als een vooruitstrevend merk, niet alleen in de innovatieve wijnbouwdisciplines geïntroduceerd in de kelder, maar in zijn inzet voor sociale ontwikkeling als Fairtrade-producent. Het wijnhuis bouwt voort op drie principes; ze geloven in het altijd leveren van een product van de hoogste kwaliteit, consistent, zonder ethisch in te boeten.
Du Toitskloof Wines haalt het grootste deel van hun druiven uit de Breedekloof-vallei, allemaal binnen een straal van 10 km van de kelder. Dit zorgt ervoor dat alle druiven vergelijkbare grondsoorten en microklimaten delen. Met een groot aantal verschillende terroirsvmaar met druiven die zijn gegroeid langs koele berghellingen, in alluviale bodems met een hoog waterhoudend vermogen, evenals op zand- en rotsachtige bodems.
De meeste wijnstokken worden geënt op Richter 99 en 101-14 onderstammen en krijgen aanvullende irrigatie op basis van hydrometerstanden. Bladluifels worden actief beheerd om ervoor te zorgen dat de trossen in de schaduw en uit direct zonlicht worden gehouden. Druiven worden geplukt wanneer ze een optimale fysiologische rijpheid hebben bereikt, waardoor ze hun intense kleur- en smaakspectrum behouden.
In hete zomers worden de wijngaarden al vroeg overschaduwd door de hoge toppen van de Du Toitskloof Mountains, wat leidt tot een langzame rijping en intensiteit van smaken. Witte wijnen produceren tropische aroma's van guave, kruisbes, ananas en lichi, terwijl de rode wijnen fruitige donkere bessen, kersen, zwarte bessen en fynbos-nuances produceren.
Review: Double gold NWC 2021 Gold Gilbert & Gaillard 2021
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Breedekloof (Appellatie) |
Wijnhuis | Du Toitskloof Wines |
Druif | Pinotage |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2025 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aards, Droog, Fruitig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Open haard, Summer party, Terras, Voor alledag |