2019 Domaines Paul Mas Clos Astelia Le Grand vin
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Wijnhuis | Paul Mas |
Jaar | 2019 |
Druif | Cabernet Sauvignon Syrah-Shiraz |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2038 |
Domaines Paul Mas is opgericht in 1892. De huidige eigenaar is Jean-Claude Mas en deze is zonder twijfel de pionier op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. Hubrecht Duijker noemt Jean-Claude Mas met recht een ‘wine wizard’ en bij Grandcruwijnen voeren wij als enige in Nederland ook de high end Grandcru's van Paul Mas.
18 jaar na het begin van het avontuur van Domaines Paul Mas, is Jean-Claude Mas een nieuwe uitdaging aangegaan: van A tot Z een wijnproject ontwerpen om wijnen van topkwaliteit te produceren. Hij creëerde vanuit het niets Clos Astelia, een landgoed dat de beste percelen concentreert, een ultramoderne wijnmakerij geïnspireerd door de natuur, nauwgezet werk in de biodynamica... Astelia is het ontstaan van een nieuwe wijnbouwtraditie in de Languedoc. Astelia is een samenvoeging van de letters van de 4 dochters van Jean Claude namelijk: Astrid, Elisa, Apolline en Estelle. De Clos Astelia Terres du Midi Astelia is een blend van Cabernet Sauvignon en Syrah komende van een 13Ha wijngaard gelegen in Pézenas in de Montagnac en is het top-model uit de reeks. Deze wijn kan zonder problemen wedijveren met de bordeaux's welke vele malen duurder zijn dan deze fraaie wijn. In het glas is de wijn dieprood met violette reflecties. In de neus ruiken we aroma's van bessengelei, bosbes, mokka, gebrande koffie die evolueert naar tonen van zwarte bessen en peper. In de mond is de wijn krachtige en weelderige met zeer aanwezige tannines, die veel goeds voorspellen voor een goed bewaarpotentieel. De smaak is vol met een afdronk van mokka en chocoladetonen. serveer op 15/17°C en past perfect bij een Rossini tournedos, een runderribstuk en gebakken eekhoorntjesbrood of mooie harde kazen. De flessen zijn genummer en van de 2019 Aselia Le Grand Vin zijn slechts 5.700 flessen gemaakt.
“De wijngaard, het huis, de kelders, de fles, mijn dochters Astrid, Elisa, Apolline en Estelle zijn ASTELIA. In 1998 was mijn eerste wijn een Cabernet Sauvignon-Syrah blend, de vrucht van mijn ervaring met grote terroirs. Het is ook het resultaat van een ambitie: aantonen dat de Languedoc het land is van de grootste Cabernet-Sauvignon. Deze wijn is vooral het hoogtepunt van het droomgedeelte dat mijn passie voedt, een symbool van "landelijke luxe". Jean Claude Mas
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Wijnhuis | Paul Mas |
Druif | Cabernet Sauvignon, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2038 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Login and Registration Form