2019 Domaine Rémi Jobard Meursault 1er Cru Genevrières
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2023 - 2034 |
Remi Jobard, zoon van Charles Jobard en neef van François Jobard, werd geïnspireerd door deze legendarische broers en nam uiteindelijk het roer over van dit opmerkelijk domein. En zoals zo vaak in de Bourgogne hangt aan een beroemde achternaam eenbenijdenswaardig assortiment van wijngaarden vast. Bij het proeven van deze wijnen wordt dan ook meteen duidelijk hoe verbazingwekkend zijn Bourgognes zijn. Niet verrassend aangezien al zijn Bourgogne percelen direct grenzen aan Villages Meursaultof 1er Cru Meursault. Momenteel omvat het domein 8 hectare wijngaarden. Sinds 1994 werden er al geen herbicides of perticides meer gebruikt, maar Remi besloot het kwaliteitsniveau naar een nog hoger niveau te tillen door over te schakelen naar biologische wijnbouw. Sinds 2011 zijn alle wijngaarden ook biologisch gecertificeerd. Daarnaast past hij de langste gisting toe van iedereen in Meursault, namelijk 2 maanden. Hij verplaatst de vaten zelfs naar buiten waar het kouder is zodat de gisting zo lang mogelijk duurt. Het resultaat is verfijning, elegantie en een enorm bewaarpotentieel.
De Domaine Rémi Jobard Meursault 1er Cru Genevrières is een 100% chardonnay komende van een biologisch gecertificeerde wijngaard. De druiven hebben maar liefst 2 maanden gefermenteerd (de langste fermentatie in de Bourgognne) en rijpen daarna in 70% gebruikte eiken vaten en in 30% nieuw eiken. In de neus aroma's van witte perzik en citrus, banketbakkersroom en gedroogde witte bloemen. De Domaine Rémi Jobard Meursault 1er Cru Genevrières is medium tot full-bodied, fraaie zuren, genereuze fruittonen en een lange, precieze afwerking. Het is een pure, verfijnde Genevrières met een smaakvolle, intense en complexe wijn met een lange verfrissende afdronk. Deze bio Meursault is zo mooi dat u deze zeker niet te koud moet drinken (zo tussen de 10-12 graden).
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Meursault |
Wijnhuis | Rémi Jobard |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Remi Jobard is de dynamische zoon van Charles Jobard, die jaren gewijd heeft aan de opbouw van dit kleine wijngoed van 9 hectare, maar met grootse percelen in Meursault. Remi liet zijn talent direct zien met modern gemaakte wijnen die vooral puur en mineralig, oorspronkelijk en niet overgeconcentreerd zijn. Het domaine heeft het gebruik van herbiciden en chemicaliën al sinds 1988 afgeschaft en de wijnen zijn volledig biologisch gecertificeerd, zodat de terroirs met hun prachtige kalkstenen heuvels optimaal tot hun recht komen.
De oogst wordt elk jaar door hetzelfde team uitgevoerd, de plukkers zijn ervaren en voeren een eerste sortering direct in de wijngaard uit. Naast biologische wijnbouw wordt bij de vinificatie zo weinig mogelijk ingegrepen, de veroudering in Stockinger demi-muids, 650 liter Oostenrijkse eikenhouten vaten, brengt zeer weinig houtaroma's, maar een mooie structuur. Deze bourgognes ontvangen vaak hoge beoordelingen bij de pers en zijn een prima referentie van de appellatie Meursault, met gebeitelde en pure wijnen. De premier cru's Poruzot en Genevrières behoren samen met de Charmes en Perrières tot de volmaakste terroirs, die Meursault te bieden heeft.
Omschrijving
Remi Jobard, zoon van Charles Jobard en neef van François Jobard, werd geïnspireerd door deze legendarische broers en nam uiteindelijk het roer over van dit opmerkelijk domein. En zoals zo vaak in de Bourgogne hangt aan een beroemde achternaam eenbenijdenswaardig assortiment van wijngaarden vast. Bij het proeven van deze wijnen wordt dan ook meteen duidelijk hoe verbazingwekkend zijn Bourgognes zijn. Niet verrassend aangezien al zijn Bourgogne percelen direct grenzen aan Villages Meursaultof 1er Cru Meursault. Momenteel omvat het domein 8 hectare wijngaarden. Sinds 1994 werden er al geen herbicides of perticides meer gebruikt, maar Remi besloot het kwaliteitsniveau naar een nog hoger niveau te tillen door over te schakelen naar biologische wijnbouw. Sinds 2011 zijn alle wijngaarden ook biologisch gecertificeerd. Daarnaast past hij de langste gisting toe van iedereen in Meursault, namelijk 2 maanden. Hij verplaatst de vaten zelfs naar buiten waar het kouder is zodat de gisting zo lang mogelijk duurt. Het resultaat is verfijning, elegantie en een enorm bewaarpotentieel.
De Domaine Rémi Jobard Meursault 1er Cru Genevrières is een 100% chardonnay komende van een biologisch gecertificeerde wijngaard. De druiven hebben maar liefst 2 maanden gefermenteerd (de langste fermentatie in de Bourgognne) en rijpen daarna in 70% gebruikte eiken vaten en in 30% nieuw eiken. In de neus aroma's van witte perzik en citrus, banketbakkersroom en gedroogde witte bloemen. De Domaine Rémi Jobard Meursault 1er Cru Genevrières is medium tot full-bodied, fraaie zuren, genereuze fruittonen en een lange, precieze afwerking. Het is een pure, verfijnde Genevrières met een smaakvolle, intense en complexe wijn met een lange verfrissende afdronk. Deze bio Meursault is zo mooi dat u deze zeker niet te koud moet drinken (zo tussen de 10-12 graden).
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Meursault |
Wijnhuis | Rémi Jobard |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Remi Jobard is de dynamische zoon van Charles Jobard, die jaren gewijd heeft aan de opbouw van dit kleine wijngoed van 9 hectare, maar met grootse percelen in Meursault. Remi liet zijn talent direct zien met modern gemaakte wijnen die vooral puur en mineralig, oorspronkelijk en niet overgeconcentreerd zijn. Het domaine heeft het gebruik van herbiciden en chemicaliën al sinds 1988 afgeschaft en de wijnen zijn volledig biologisch gecertificeerd, zodat de terroirs met hun prachtige kalkstenen heuvels optimaal tot hun recht komen.
De oogst wordt elk jaar door hetzelfde team uitgevoerd, de plukkers zijn ervaren en voeren een eerste sortering direct in de wijngaard uit. Naast biologische wijnbouw wordt bij de vinificatie zo weinig mogelijk ingegrepen, de veroudering in Stockinger demi-muids, 650 liter Oostenrijkse eikenhouten vaten, brengt zeer weinig houtaroma's, maar een mooie structuur. Deze bourgognes ontvangen vaak hoge beoordelingen bij de pers en zijn een prima referentie van de appellatie Meursault, met gebeitelde en pure wijnen. De premier cru's Poruzot en Genevrières behoren samen met de Charmes en Perrières tot de volmaakste terroirs, die Meursault te bieden heeft.