2019 Domaine Astruc dA Malbec
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Pays d’Oc |
Wijnhuis | Domaine Astruc |
Jaar | 2019 |
Druif | Cabernet Franc Malbec |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2021 - 2024 |
Jean Astruc, koetsier te Limoux, heeft een droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare wijngaard in Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft hetzelfde ideaal en blijft ondanks de crisis en zijn vertrek naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, land verwerven. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het te exploiteren. In 1977, na zijn studie te hebben afgerond, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, terug naar Malras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc. In 2003 komt Jean-Claude Mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, een succesvol en onafhankelijk familiebedrijf in Pezenas, eveneens in de Languedoc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc – de voornaamste bron van hun Vin de Pays-wijnen – en besloot het Domaine te kopen. De d'A reeks is de eerste vrucht van deze aankoop.
Domaines Paul Mas is opgericht in 1892. De huidige eigenaar is Jean-Claude Mas en deze is zonder twijfel de pionier op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. Hubrecht Duijker noemt Jean-Claude Mas met recht een ‘wine wizard’ en bij Grandcruwijnen voeren wij als enige in Nederland ook de high end Grandcru's van Paul Mas.
De Malbec wijngaarden in het uiterste westen van de Languedoc zijn uitstekend geschikt voor de teelt van mediterrane druivensoorten evenals die beter bekend zijn in de westelijke oceanische gebieden of het Rhônedal. Een van de zeldzame druivensoorten van de Languedoc, Cot, ook bekend als Malbec, heeft een voorname geschiedenis in Frankrijk. Wijnmaker Jean-Claude Mas heeft deze rijke en fluweelachtige Malbec gemaakt die een uitzonderlijke complexiteit biedt met bloemige aroma's en tonen van rijp rood fruit. De Astruc dA Malbec is een blend van 90% Malbec 10% Cabernet Franc komende uit deAppelation Pays d´Oc. De ondergrond is kalksteen en krijt voor de Cabernet Franc en kalksteen en grind voor de Malbec. De wijngaarden zijn rond de 30 jaar oud.
Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd. De maceratie duurt 11 dagen voor de Cabernet en 10 dagen voor de Malbec en vindt plaats in temperatuur geregelde roestvrijstalen tanks (maximaal 28 ° C). De juiste blend wordt gemaakt in november. 30% van de blend rijpt 4 maanden in nieuw eiken vat. De andere 70% is gerijpt in cementvaten.
In het glas heeft de dA Astruc Malbec een diepe paarse kleur met robijnrode tinten. In de neus is de wijn krachtig en complex met tonen van pruimen, mokka en vanille.
In de mond is de wijn goed uitgebalanceerd met rijpe tannines. Dit is een kwalitatief knappe, heerlijke en zeer goed betaalbare rode wijn uit de dA-serie van Paul zijn Domaine Astruc. Het beste geserveerd bij 17 ° C en is een heerlijk glas om zo van de genieten en een goede begeleider bij barbecues, gevogelte, wild, terrines en sterke kazen of chocoladetaart als dessert.
Jean Astruc, koetsier te Limoux, heeft een droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare wijngaard in Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft hetzelfde ideaal en blijft ondanks de crisis en zijn vertrek naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, land verwerven. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het te exploiteren. In 1977, na zijn studie te hebben afgerond, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, terug naar Malras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc.
Eigenschappen:
Het Domaine Astruc is sinds die tijd blijven groeien en is uitgegeroeid tot een moderne winery, die de druiven perst van ruim 400 hectare wijngaard, geoogst door zo'n honderd boeren. De jaarproductie bedraagt 21.000 hectoliter. In 2003 komt Jean-Claude Mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, een succesvol en onafhankelijk familiebedrijf in Pezenas, eveneens in de Languedoc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc – de voornaamste bron van hun Vin de Pays-wijnen – en besloot het Domaine te kopen. De d'A reeks is de eerste vrucht van deze aankoop.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Pays d’Oc |
Wijnhuis | Domaine Astruc |
Druif | Cabernet Franc, Malbec |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2024 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Login and Registration Form