2019 Château Lagrange Saint-Julien Grand Cru Classé

59,95 49,55
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Saint-Julien
Wijnhuis Château Lagrange
Jaar 2019
Druif Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2025 - 2055
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Château Lagrange is een van de meest vooraanstande Grand Cru Classé wijnhuis uit Saint-Julien. De wijngaard ligt volledig in de appellatie Saint-Julien en strekt zich in een enkel blok uit over twee noord-zuid stijgingen van Gunzian grindbodem. In delen groot en grof en in andere fijner wordt dit grind afhankelijk van het perceel gecombineerd met zand of ijzerrijke klei. Met een hoogte van 24 meter markeert het centrum van het domein het hoogste punt van Saint-Julien. Het landgoed beslaat 182 hectare (450 acres), waarvan 118 hectare (292 acres) met wijnstokken. De meeste percelen hebben een drainagesysteem.

In het glas is deze Medoc diep granaat-paars gekleurd. In de neus opent de Lagrange 2019 een beetje gesloten en broeds, langzaam onthullende cederhouten tonen van een sigarenkistje, teer, potloodkrullen, kamferfoelie en geurige aardse tonen met pruimen, kersen plus een vleugje gistextract. In de mond full bodied boordevol zwart fruit en aardse accenten heeft het (nog) stevig tannines en een goede frisheid, eindigend met een aanhoudende minerale toon. Drinkvenster is geweldig (tot 2050+) 95/100 Parker.

Vineyard for 2019 Château Lagrange Saint-Julien Grand Cru Classé

Een unieke plek ooit bestemd voor de wijnbouw Een plaats van grote landbouwactiviteit zelfs in de Gallo-Romeinse tijd: van de Gallo-Romeinse VILLA RUSTICA tot de "GRANGIA" in de Middeleeuwen, waaraan het landgoed zijn naam zou zijn geven. Lagrange ontdekt een vroege roeping voor de wijnbouw dankzij de Tempeliers die twee domeinen samenvoegen: - Het "maison noble de Lagrange de Monteil" in het westen voegt zich bij de "Tenure of Pellecalhus" (wat "gepelde steen" betekent) naar het oosten. In de huidige wijngaard getuigen de namen van twee wijnpercelen van dit tijdperk, "l’Hôpital" en "La Chapelle"; - Lagrange wordt het grootste wijnproducerende landgoed in de Médoc. Maar de geschiedenis van de verschillende eigenaren kan pas na 1631 worden gereconstrueerd.

De Japanse groep, Suntory, verwierf het domein in 1983. Marcel Ducasse werd vervolgens samen met Kenji Suzuta gerekruteerd om de volledige herstructurering van de wijngaard en een spectaculaire renovatie van het hele landgoed uit te voeren. Deze eerste stap was om de wedergeboorte van CHÂTEAU LAGRANGE te markeren. Na twintig jaar toegewijd werk, evenals menselijke en technische investeringen, is Lagrange weer een van de top Grand Cru Classé  waarbij zij de laaste twintig jaren enorm gefocussed op de productie van verfijnde, elegante en expressieve wijnen, in de beste Saint-Julien-stijl maar ook met productiemethoden die substantieel zorgen voor een vermindering van de ecologische impact.

De Lagrange wijngaard ligt volledig in de appellatie Saint-Julien en strekt zich in een enkel blok uit over twee noord-zuid-stijgingen van Gunzian grindgrond. In delen groot en grof en in andere fijner wordt dit grind afhankelijk van het perceel gecombineerd met zand of ijzerrijke klei. Met een hoogte van 24 meter markeert het centrum van het domein het hoogste punt van Saint-Julien. Het landgoed beslaat 182 hectare (450 acres), waarvan 118 hectare (292 acres) met wijnstokken. De meeste percelen hebben een drainagesysteem.

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Saint-Julien
Wijnhuis Château Lagrange
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2025
Drinken tot 2055
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 95
James Suckling rating 94
Smaakprofiel Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2019 Château Lagrange Saint-Julien Grand Cru Classé
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

04.12.2022

Domaine Allimant-Laugner Cremant d'Alsace Rose

"Prima alternatief voor cChampagne. Kan als aperitif maar ook zeker goed..." LBRA

Bekijk product recensie