2019 Cava Pere Ventura Brut Tresor Gran Reserva

16,95 14,01
  • Koop 6 voor 15,45 12,77 en bespaar 9%

?

_
Nog 6 op voorraad
Nabestelling mogelijk
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Cava
Wijnhuis Pere Ventura
Jaar 2019
Druif Parellada Xarel-Lo
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (11.5%)
Drink venster 2021 - 2026
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Pere Ventura, de eigenaar van het gelijknamige wijnhuis in het wijngebied Penedès, wilde op jonge leeftijd eigenlijk priester worden. Hij werd echter op jonge leeftijd bij het familiebedrijf betrokken en nam de leiding van zijn vader over. Door onenigheid in de familie over de erfopvolging besloot de 31-jarige Pere in 1992 voor zichzelf te beginnen. In de wijngaarden van Pere Ventura wordt met respect voor de natuur gewerkt en worden geen pesticiden gebruikt. Pere is er simpelweg van overtuigd dat het land nooit liegt en de kwaliteit van de cava zijn oorsprong vindt in de wijngaard. Een opvallend aspect van de manier waarop Pere Ventura zijn cava maakt, is de vergisting. Het is gebruikelijk dat wijnen van verschillende druivensoorten pas worden geblend als ze zijn vergist, bij Pere Ventura worden verschillende druivensoorten voor een groot deel samen vergist. Deze techniek leidt tot een betere combinatie van de druiveneigenschappen.

Winnaar van de gouden medaille Concours Mondial Brussel. Volgens wijnjournalist Frank van der Auwera een van de beste Cava's die er is en uniek voor de Benelux. Hoort bij de beste 100 schuimwijnen wijnen volgens de bekende Belgische wijnjournalist Frank Van der Auwera. Deze Brut Nature Trésor is de nieuwe trendy schuimwijn zonder toevoeging van suikerlikeur. Is een schat binnen ieders bereik. Subtiele balans tussen frisheid en complexiteit met een brede waaier van aroma's zoals citrus en wit fruit en een toets van gist en honing, dankzij een lange rijping van minstens 30 maanden.

Serieuze 'glamourous' Cava in een hippe en feestelijke, modern sjieke uitmonstering, die niet voor niets de naam Tresor Reserva draagt. Niet alleen een blend van drie inheemse Spaanse druivensoorten, macabeo, parellada en xarel.lo, maar ook een blend van creatief, modern en traditioneel wijn maken. Resultaat: een kanjer van een Cava met een hele waaier aan smaakaroma's en een superbe elegantie onder deze jubelkroon van belletjes. Macabeo voor frisheid en finesse, Parellada voor parfum en elegantie en Xarel.lo voor body en structuur. Mooie strogele kleur opgelicht door zacht vloeiende sprankelende bubbels die het goudgele karakter verhelderen. De neus en smaak worden getrakteerd op acaciabloemen, frisse rijpe appel en citrusfruitgeuren met lichte nootachtige karakters, vers gebakken vruchtentaartjes en toastachtige aroma’s. Een glas vol verfijnde complexiteit.

Vineyard for 2019 Cava Pere Ventura Brut Tresor Gran Reserva

Pere Ventura is een gerenommeerd Catalaans wijnhuis gevestigd op de weg van San Sadurni d’Anoia naar Villafranca de Penedès. De geschiedenis van het huis gaat terug tot de 19e eeuw, de geboortejaren van de cava. De grootvader van de huidige generatie was oenoloog met een training in Dijon en de Champagne. Anno 2011 staat het huis voor cava van hoge kwaliteit met veel finesse en elegantie. Naast een reeks cava’s wordt ook stille wijn gemaakt, zowel wit, rood als rosé. De Chardonnay Xarel.lo rijpte vier maanden op barriques van Amerikaans eiken. Dagelijks vond batonnage plaats (omroeren van de lie). De geschiedenis van dit huis is het verhaal van een familie met als rode draad; het streven naar perfectie.

Alles begon in 1845 met Pere Ventura Claramunt, een moedige en gepassioneerde wijnbouwer die de moeilijke jaren van Phyloxera-aanvallen op de streek overleefde. Opgevolgd werd hij eerst door zijn zoon en later door zijn kleinzoon, Pere Ventura Peracaula, beiden gerespecteerde oenologen die aan het begin van de 20ste eeuw bij de grote namen van de "cava" gerekend werden. Vanaf 1991 begon, de toen 29-jarige achterkleinzoon Pere Ventura Vendrell, het bevel over de kelders te voeren. Vandaag de dag beloopt de verkoop zo'n 900.000 flessen per jaar, waarvan 50% cava, 10% witte wijn en rosé wijn, en 40% rode wijn. Voor de rode wijnen gebruikt Pere Ventura franse en amerikaanse eiken barriques die om de 5 jaar hernieuwd worden. De uitbouw van CAVA gebeurt volgens de méthode traditionnelle. Pere Ventura vindt een onberispelijke presentatie even belangrijk als de wijnbouwer en de vinificatie. Daarom werd zopas een hoogtechnologische bottellijn aangekocht.

De "tijd" is hier de beste bondgenoot. Alle installaties zijn rond die filosofie ontworpen en gebouwd. Tijd, rust, rijping, verfijning, ... alles is een kwestie van tijd. U zult met open armen ontvangen worden in een grote ruimte, het meest statige deel van de kelders. Het is een neoklassiek bouwwerk, vol details die de bezoeken terugleiden naar de beginjaren van de cava. Voor de ingang van de kelders moet u een perron onderdoor. U loopt door ondergrondse gangen en gewelfde kelders waar alles u terugvoert naar het verleden. Met meer dan 1000m lengte en drie ondergrondse verdiepingen bieden deze kelders een stille, rustgevende wandeling in de sfeer van een klooster, omgeven door geuren uit het verleden. De indrukwekkende productieruimte voor het degorgeren en het bottelen ligt ook ondergronds, zodat er een natuurlijke constante temperatuur heerst. De high-tech machines en de meest moderne kwaliteitscontrole-instrumenten vertalen duidelijk de toekomstvisie die deel uitmaakt van de strategie van Pere Ventura. 

In de barriquekelder spitsen alle zinnen zich toe opp het edele hout. Eik domineert de ruimte, de parfums, de decoratie... Hier heeft de "tijd" het pleit gewonnen, zonder haast maar met de fiere blik van een overwinnaar. De filosofie van de onderneming ligt in het respect voor de oorsprong en in de wil om zich tussen topproducten te positioneren, dank zij de dynamiek van het team en hun voornaamste bondgenoot: de tijd.

Penedès ligt direct aan de Middellandse Zee en is in de afgelopen jaren, bijna ongemerkt, uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. De reden waarom het ongemerkt is gegaan komt omdat veel wijn, onder andere Cava, die dit gebied verlaat niet duidelijk is voorzien van de naam Penedès. Het gebied heeft een mild klimaat en dat is gunstig voor het verbouwen van de druiven. Aan de kust is het er warm, waar volle en krachtige rode wijnen gemaakt worden. Landinwaarts liggen de wijngaarden hoger en hierdoor zijn de druiven die hier geteeld worden meer geschikt voor de productie van witte wijnen. Ongeveer 90% van de Cava's die in Spanje geproduceerd worden komen uit Penedès.

Meer informatie
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Cava
Wijnhuis Pere Ventura
Druif Parellada, Xarel-Lo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2026
Alcohol % 11.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
Smaakprofiel Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit
Drink momenten Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch

Gerechten die goed bij deze wijn passen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2019 Cava Pere Ventura Brut Tresor Gran Reserva
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie