2019 Cava Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature

Schrijf de eerste review over dit product
2019 Cava Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature
rotation
Nog 10 op voorraad
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

De Mestres Coquet heeft een strogele kleur met groenachtige reflecties met een prachtige perlage. Zeer verfijnde en mooi geintegreerde bubbels. Deze Mestres Coquet is een zeer elegante cava met aromatische rijkdom. In de neus tonen van wit fruit, appel, citrus en sinaasappelschil. In de mond valt op de frisheid van het fruit met daarbij de tonen van veroudering en volwassenheid. Het is een cava die op elk moment van de maaltijd gemakkelijk past. De Coquet is een blend van Macabeu (30%) Xarel·lo (45%) Parellada (25%) komende van een wijngaard van meer dan 50 jaar oud. De Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature is zoals een Brut Nature behoort te zijn zeer droog met minder dan 1.5 gram restsuiker.  Mestres staat bekend om zijn lange veroudering en ook de Coquet is een Gran Reserva met meer dan 42 maanden aan veroudering

In het Penedes report van de Wine Advocate van eind September 2022 schrijft LUIS GUTIÉRREZ:"....To me, Mestres is the top quality producer in Cava, and they are somehow specializing in long aging and larger format bottles (magnums and larger). They are aiming at a segment of the market that has been neglected by the appellation: they look for drinkers of high-quality Champagne rather than trying to compete with Prosecco. To me, they are the best Cava producer today, with a great balance between acidity, oxidation and bubbles"
91+/100 Parker met een prijs-indicatie van maar liest 80 dollar!! en eindigt zijn beoordeling met: .....I like this very much" 

100% van de mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt en men gebruikt dus 2 natuurkurken voor de veroudering. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's. Dit is een zogenaamde Vintage Cava wat betekent dat deze uit 1 enkel jaar wordt geproduceerd en dan ook alleen maar in de goede jaren.

WEETJE:  Mestres heeft op het etiket altijd de datum van degorgement afgedrukt en Metres is een van de weinige huizen die kiest voor traditionele verouderingsmethode en is de godfather in "Long Aged Cava'. Onder de tab Bijlage kunt u een artikel vinden van Jancis Robinson met een lofzang over deze geweldige Cava's  welke een niveau hebben waaraan de meeste top champagne huizen niet aan kunnen tippen.

OVER MESTRES

De familie MESTRES staat al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. 

Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart  om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Cava
Wijnhuis Mestres
Druif Macabeo, Parellada, Xarel-Lo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2030
Alcohol % 12
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 92
Smaakprofiel Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit
Drink momenten Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch

Wijnhuis

chevron-down

De familie Mestres staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.

Meer informatie over Mestres

Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's.  osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.

Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.

Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen. 

Recensies

chevron-down
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2019 Cava Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Bijlagen

chevron-down
2016 Mestres Visol Gran Reserva Brut Nature
2018 Cava Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature
Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

19.02.2025

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

2022 Saint Clair Pioneer Block 6 Oh! Sauvignon Blanc

"Perfecte wijn voor bij het voorgerecht en paste ook bij de hoofdmaaltijd..." Fred Muller

Bekijk product recensie