2018 Zarate Balado Albarino

 26,95  22,27
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Rias Baixas
Wijnhuis Bodegas Zarate
Jaar 2018
Druif Albarino
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13.5%)
Drink venster 2019 - 2025
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Bodegas Zárate ligt in het hart van de Salnés-vallei en is een van de pionierswijnkelders van de Rías Baixas. De Zarate Balado komt van een enkele wijngaard gepant in 1950 gelegen op het zuiden op een ondiepe bodem en arm in organisch materiaal dus er moet hard gewerkt worden. De oogst is volledig manueel met zeer strenge selectie welke al begint in de wijngaard. Er wordt zeer zacht geperst en het sap blijft na de gisting nog 3 maanden op zijn en lees waarna het nog 6 maanden verder kan ontwikkelen. Er wordt geen batonnage of malolactische fermentatie uitgevoerd.

Dit is een Albarino die behoort tot tot de hoogtepunten van de regio. Internationaal vermaard alleen is er maar zo weinig van. De albarino heeft een steenachtige/mineraal boeket dat langzaam opent. De smaak is levendig, strak en met frisse zuren. Het is mooi geconcentreerd met tonen van abrikoos en sinaasappelschil. De Balado iis zeer geconcentreerd  Het gehemelte is erg levendig, waarbij levendige zuurheid met grote concentratie wordt gekoppeld, zowel krachtig als fris. Dit is een super wijn.

Ernesto Zarate vestigde dit wijnhuis in de Val do Salnes in 1920 en is een van de pioniers van de regio te worden en de founder van de " Fiesta del Albariño de Cambados " in 1956  dat achteraf gezien de katalysator is geweest voor de streek en de Albarino.  Sinds 2000 heeft Eulogio Pomares  de leiding en behoort het landgoed tot een van de meest vooruitstrevende , kwaliteit-gewetensvol wijnmaker in de regio. Hij houdt toezicht op 6.54 hectare wijnstokken verspreid over 11 percelen rond de dorpen van Sisan en Padrenda . Het landgoed heeft een sterke focus op de Albarino-druif alhoewel de kwaliteit van zijn rode wijnen zeer respectabel zijn en volgens kenners die van de witte zelfs overtreffen. Probleem is alleen dat er maar een beperkt aantal flessen zijn. De pergola- opgeleide wijnstokken zijn geplant op 800 planten per hectare , gemiddeld 35 jaar in leeftijd. De wijn wordt biologisch verbouwd en geproduceerd en alle herbiciden en pesticiden worden al sinds 1994 gemeden.  

Vineyard for 2018 Zarate Balado Albarino

Bodegas Zarate is een Spaans familiebedrijf met een landgoed gelegen in Meaño, het hart van de Salnesvallei in de wijnstreek Rias Baixas. De wijngaard bevindt zich binnen het terrein van een paleis gebouwd in de 16e eeuw en volledig gerestaureerd in de 18e eeuw. De wijnfilosofie van het landgoed, die volgens natuurlijke wijnbouw methoden met de eeuwenoude wijnstokken werken, moet elk perceel, met behulp van zorgvuldig gecontroleerde rendementen, het ware karakter van het terroir en druivensoort uitdrukken.

Ernesto Zarate vestigde Bodegas Zarate in 1920 en is een van de pioniers van de regio te noemen en de oprichter van de "Fiesta del Albariño de Cambados " in 1956, dat achteraf gezien de katalysator is geweest voor de streek en de Albarino.

Sinds het jaar 2000 heeft Eulogio Pomares de leiding en behoort het landgoed tot een van de meest vooruitstrevende, kwaliteit-gewetensvolle wijnmakerij in de regio. Eulogio houdt toezicht op 6.54 hectare wijnstokken verspreid over 11 percelen rond de dorpen van Sisan en Padrenda.

Het landgoed heeft een sterke focus op de Albarino-druif alhoewel de kwaliteit van zijn rode wijnen zeer respectabel is en, volgens kenners, die van de witte zelfs overtreft. Probleem is alleen dat er maar een beperkt aantal flessen zijn. De pergola-opgeleide wijnstokken zijn geplant op 800 planten per hectare, gemiddeld 35 jaar in leeftijd. De wijn wordt biologisch verbouwd en geproduceerd en alle herbiciden en pesticiden worden al sinds 1994 gemeden.

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Rias Baixas
Wijnhuis Bodegas Zarate
Druif Albarino
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2019
Drinken tot 2025
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
Smaakprofiel Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Steenfruit, Strak
Drink momenten Met vrienden, Summer party, Terras
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Zarate Balado Albarino
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

24.11.2020

2018 Domaine Astruc dA Chardonnay Réserve

"Heerlijk fris met wit en geel fruit met lichte houttoets. Al z'n geld wa..." Sander

Bekijk product recensie