2018 RedHeads MC1R Rouge
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Yarra Valley |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2019 - 2024 |
Omschrijving
Het wijnhuis Redheads heeft 2 nieuwe wijnen gelanceerd. De MC1R Blonde en de MC1R Rouge. MC1R is het gen dat je een rode haarkleur je krijgt. De Redheads MC1R Rouge is een blend van vooral Pinot Noir en een beetje Shiraz komen van de wijngaarden in Barossa. De wijn vergist in RVS tanks met een verlengde inwerking op de schillen. De wijn rijpt grotendeels in RVS tanks, en slechts voor een klein deel in gebruikte eikenhouten vaten, om het fruitige karakter van de wijn te bewaren.
In het glas is de MC1R Rouge fris granaatrood. De MC1R is bijzonder elegant en komt licht gekoeld het best tot zijn recht. De blend van Pinot Noir met een beetje Shiraz geeft de wijn veel fruitigheid, frisheid en subtiele tonen van mint en groene kruiden. In de neus vooral kers, framboos en een beetje mint en in de mond is de wijn fris, soepel en heeft smaken van framboos, viooltjes, groene kruiden en mint.
WEETJE: De wijnen van RedHeads waren in 2019 de officiële huiswijnen tijdens de Redhead Days in Tilburg. Redhead Days is het grootste internationale festival voor roodharigen en fans. 25.000 bezoekers uit Nederland én ver over de landsgrens kwamen op het festival af. Bezoekers konden de wijnen van RedHeads proeven en een masterclass bijwonen.
Redheads Studio wijnhuis
Wijnhuis Redheads Studio is gelegen in zuid Australië in de stad Tanuda, in de Barossa Valley waar het toegewijde team achter Redheads onvermoeibaar werkt, vanaf de wijnstok tot aan fles en alles daarbuiten, om ervoor te zorgen dat de wijnen altijd tijdens hun beste conditie kunnen worden gedronken. Inmiddels timmert wijnhuis Redheads internationaal flink aan de weg en geven ze jonge talenten nog altijd de gelegenheid hun creativiteit en talenten los te laten op de beste druiven uit de streek. Redheads Wines zegt over zichzelf: “A free-spirited, movement liberating the best grapes from the premium labels to make wines with soul, character and personality”.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Barossa |
Appellatie | Yarra Valley |
Wijnhuis | Redheads Studio |
Druif | Pinot Noir, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2019 |
Drinken tot | 2024 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Laatste flessen |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Wijnhuis Redheads Studio is gelegen in zuid Australië in de stad Tanuda, in de Barossa Valley waar het toegewijde team achter Redheads onvermoeibaar werkt, vanaf de wijnstok tot aan fles en alles daarbuiten, om ervoor te zorgen dat de wijnen altijd tijdens hun beste conditie kunnen worden gedronken.
Het begon allemaal met een paar Aussie-wijnmakers die naar Frankrijk trokken om de ‘oude rotten’ daar een paar nieuwe trucs te laten zien. Australische wijn had in de 70er en 80er jaren de wereld veroverd. Daarom liet Tony Laithwaite een aantal Aussies naar Frankrijk komen. Daar werd het prille begin gelegd van RedHeads nieuwe beweging in de wijnbouw.
In een kleine schuur in McLaren Vale, een voormalig Indiaas restaurant, gingen enkele wijnmakers de uitdaging aan van het verwezenlijken van hun droom: het maken van mooie, creatieve wijnen, in kleine volumes met voornaamste focus op de kwaliteit.
Ze wilden graag wijnen maken zonder gehinderd te worden door allerlei zakelijke beslommeringen wat resulteerde in een explosie van creativiteit en experimenten.
Inmiddels timmert wijnhuis Redheads internationaal flink aan de weg en geven ze jonge talenten nog altijd de gelegenheid hun creativiteit en talenten los te laten op de beste druiven uit de streek. Redheads Wines zegt over zichzelf: “A free-spirited, movement liberating the best grapes from the premium labels to make wines with soul, character and personality”