2018 Philippe Pacalet Nuits Saint George
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2021 - 2032 |
Philippe Pacalet is een wijnmaker zonder percelen in eigendom. Bij de start in 2001 werd bewust gekozen om enkel percelen te huren gezien de astronomische bedragen die gevraagd worden voor de aanschaf van wijngaarden in de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune. Philippe is een neef van Marcel Lapierre en bewonderaar van Jules Chauvet. Het hoeft niet te verbazen met deze 2 als inspiratiebron en mentor, de aanpak erin bestaat zo natuurlijk mogelijke wijnen te maken.
Sinds 2008 beschikt hij over een 19de eeuws gebouw in het hart van Beaune voor de vinificatie en de elevage van zijn wijnen. De oogst wordt niet ontsteelt, de fermentatie gebeurt in open houten fusten, en er wordt geen zwavel gebruikt tijdens dit proces. De botteling gebeurt handmatig, zonder pompen en enkel door gebruik te maken van zwaartekracht na een elevage op barriques (nooit nieuw). De wijnen van Pacalet onderscheiden zich door een ongeziene aromatische puurheid. Ze pakken u niet bij de keel maar verleiden u door hun frisheid en elegantie.
Deze Pacalet Bourgogne komt uit de fameuze appelation AOC Nuits-Saint George en is een 100% Pinot Noir. De fermentatie vindt plaats in open houten cuves met gebruik van eigen gistcellen. Extractie door middel van pigeage (met de voeten) gedurende 3-4 weken. De opvoeding is "sur lies" op eiken barriques van 1-3 jaar gedurende 15-18 maanden zonder SO2 (zwavel). De wijn zonder niet gefilterd voor de botteling. In alles wordt gewerkt volgens de principes van biodynamische wijnbouw.
De Pacalet Nuits Saint George komt van druiven die afkomstig zijn van twee percelen van Saint Georges Villages, geoogst van ongeveer 45 jaar oude wijnstokken. De wijn heeft een oneindige rijkdom met in de aanzet groene kruiden maar dan komen er vele lagen met bessen, zure kers, braam, pruimen, zwarte peper, salie en mosterd. Een verfijnde en zeer opwindende wijn. De wijn is goed te drinken (maar dan wel karafferen) maar zal met de tijd nog verder verfijnen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Nuits-Saint-Georges |
Wijnhuis | Philippe Pacalet |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Philippe Pacalet is een wijnmaker zonder percelen in eigendom. Bij de start in 2001 werd bewust gekozen om enkel percelen te huren gezien de astronomische bedragen die gevraagd worden voor de aanschaf van wijngaarden in de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune. Philippe is een neef van Marcel Lapierre en bewonderaar van Jules Chauvet. Het hoeft niet te verbazen met deze 2 als inspiratiebron en mentor, de aanpak erin bestaat zo natuurlijk mogelijke wijnen te maken.
Sinds 2008 beschikt hij over een 19de eeuws gebouw in het hart van Beaune voor de vinificatie en de elevage van zijn wijnen. De oogst wordt niet ontsteelt, de fermentatie gebeurt in open houten fusten, en er wordt geen zwavel gebruikt tijdens dit proces. De botteling gebeurt handmatig, zonder pompen en enkel door gebruik te maken van zwaartekracht na een elevage op barriques (nooit nieuw). De wijnen van Pacalet onderscheiden zich door een ongeziene aromatische puurheid. Ze pakken u niet bij de keel maar verleiden u door hun frisheid en elegantie.
Omschrijving
Philippe Pacalet is een wijnmaker zonder percelen in eigendom. Bij de start in 2001 werd bewust gekozen om enkel percelen te huren gezien de astronomische bedragen die gevraagd worden voor de aanschaf van wijngaarden in de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune. Philippe is een neef van Marcel Lapierre en bewonderaar van Jules Chauvet. Het hoeft niet te verbazen met deze 2 als inspiratiebron en mentor, de aanpak erin bestaat zo natuurlijk mogelijke wijnen te maken.
Sinds 2008 beschikt hij over een 19de eeuws gebouw in het hart van Beaune voor de vinificatie en de elevage van zijn wijnen. De oogst wordt niet ontsteelt, de fermentatie gebeurt in open houten fusten, en er wordt geen zwavel gebruikt tijdens dit proces. De botteling gebeurt handmatig, zonder pompen en enkel door gebruik te maken van zwaartekracht na een elevage op barriques (nooit nieuw). De wijnen van Pacalet onderscheiden zich door een ongeziene aromatische puurheid. Ze pakken u niet bij de keel maar verleiden u door hun frisheid en elegantie.
Deze Pacalet Bourgogne komt uit de fameuze appelation AOC Nuits-Saint George en is een 100% Pinot Noir. De fermentatie vindt plaats in open houten cuves met gebruik van eigen gistcellen. Extractie door middel van pigeage (met de voeten) gedurende 3-4 weken. De opvoeding is "sur lies" op eiken barriques van 1-3 jaar gedurende 15-18 maanden zonder SO2 (zwavel). De wijn zonder niet gefilterd voor de botteling. In alles wordt gewerkt volgens de principes van biodynamische wijnbouw.
De Pacalet Nuits Saint George komt van druiven die afkomstig zijn van twee percelen van Saint Georges Villages, geoogst van ongeveer 45 jaar oude wijnstokken. De wijn heeft een oneindige rijkdom met in de aanzet groene kruiden maar dan komen er vele lagen met bessen, zure kers, braam, pruimen, zwarte peper, salie en mosterd. Een verfijnde en zeer opwindende wijn. De wijn is goed te drinken (maar dan wel karafferen) maar zal met de tijd nog verder verfijnen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Nuits-Saint-Georges |
Wijnhuis | Philippe Pacalet |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Philippe Pacalet is een wijnmaker zonder percelen in eigendom. Bij de start in 2001 werd bewust gekozen om enkel percelen te huren gezien de astronomische bedragen die gevraagd worden voor de aanschaf van wijngaarden in de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune. Philippe is een neef van Marcel Lapierre en bewonderaar van Jules Chauvet. Het hoeft niet te verbazen met deze 2 als inspiratiebron en mentor, de aanpak erin bestaat zo natuurlijk mogelijke wijnen te maken.
Sinds 2008 beschikt hij over een 19de eeuws gebouw in het hart van Beaune voor de vinificatie en de elevage van zijn wijnen. De oogst wordt niet ontsteelt, de fermentatie gebeurt in open houten fusten, en er wordt geen zwavel gebruikt tijdens dit proces. De botteling gebeurt handmatig, zonder pompen en enkel door gebruik te maken van zwaartekracht na een elevage op barriques (nooit nieuw). De wijnen van Pacalet onderscheiden zich door een ongeziene aromatische puurheid. Ze pakken u niet bij de keel maar verleiden u door hun frisheid en elegantie.