2018 Pago de Carraovejas Cuesta de las Liebres

169,95 140,45

?

_
Niet op voorraad
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Castilla y Leon
Appellatie Ribera del Duero
Wijnhuis Pago de Carraovejas
Jaar 2018
Druif Cabernet Sauvignon Merlot Tempranillo
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (15%)
Drink venster 2023 - 2034
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De Cuesta de las Liebres is het topmodel van Pago de Carraovejas en wordt alleen maar geproduceerd in de uitzonderlijke jaren. De 2018 is de opvolger van de 2015. Hoog gelegen in de Ribera del Duero met een bijna manische focus op kwaliteit worden hier geweldige wijnen gemaakt. Dit wijnhuis is ook de eigenaar van Ossian het fameuze wijnhuis uit de Rueda met zijn Verdejo wijngaarden van soms 150+ jaar oud. De wijn is een 100% Tinto de Fino (Tempranillo) en wordt alleen maar geproduceerd in de uitzonderlijke jaren. De wijngaard Cuesta de las Liebres ligt op een steile helling met een rijke biodiversiteit. De wijnstokken, geplant in een verticale vaas, grenzen aan de bovenkant deel van een dennenbos waarin verschillende inheemse soorten flora en fauna naast elkaar bestaan. De witachtig gekleurde kalkzouten zijn zichtbaar in het t erroir van kalksteen mergel. Deze elementen, samen met die van het unieke mesoklimaat, zijn onderscheidende kenmerken waardoor de wijngaard een karakter vol energie en authenticiteit kan overbrengen. Een geweldige plek, waar Tempranillo zijn puurste expressie toont Het evenwicht is de basis van het fijne, delicate en tegelijkertijd intense karakter van de wijn. Aan de ene kant tonen de geuren van bloemen geïntegreerd met een krachtige vrucht de levendigheid van de omgeving. Aan de andere kant zendt het frisheid en een levendige en energie uit, kenmerkend voor een locatie die zo uniek en echt is als de terrassen van de Carraovejas. 

De druiven worden volledig handmatig geoogst in kleine kratjes en na een uitgebreide monitoring tijdens de groei en na een eerste selectie in de wijngaard vindt de 2e selectie plaats. De druiven gaan dan naar een koude kamer en dan naar de finale selectietafel. Alles vindt bij Carraovejas plaats middels zwaartekracht dus nergens pompen die te agressief en vaak met te veel zuurstof de most en wijn verplaatsen. De wijn gaat dan voor de fermentatie in kleine houten barriques met inheemse eigen gisten. Dit krijgt alle tijd. De malolactische gisting vindt plaats in dezelfde vaten en daarna gaat de Anejon middels zwaartekracht een etage lager naar de vaten-kelder waar het in nieuw frans eiken mag rijpen voor 24 maanden in zeer fijnkorrelige frans eiken barriques. De wijn is eind 2021 gebottled en heeft toen nog een jaar flesrijping gekregen. De Cuesta de las Liebres komt van een single-vineyard van slechts een paar hectaren groot.

VINTAGE 2018

Na een extreem 2017 waren de klimaatomstandigheden in 2018 gunstig. Van de winter, de neerslag, in de vorm van sneeuw en water herstelde de balans die de wijngaard nodig had. De natte lente samen met sneeuwval en kou, duurde tot april. De opgehoopt water-voorraad zorgde voor een perfecte ontluiking en voor voldoende natuurlijk water om de korte edoch hete zomer door te komen en zorgde voor een optimale groeicyclus en ook het weer gedurende de oogst was ook ideaal. Voor dit topmodel worden verschillende rondes gemaakt langs de wijnstokken om zo steeds het perfecte fruit te oogsten. De oogst vond plaats tussen 29 september en12 oktober

Vineyard for 2018 Pago de Carraovejas Cuesta de las Liebres

Pago de Carraovejas originally started with the first nine hectares and this has already become a reference winery in the heart of the Ribera del Duero. It all started more than three decades ago, when Pago de Carraovejas was founded in response to a dream of José María Ruiz to create a great wine in one of the areas that had the greatest potential at the time.

José María's history in the wine world had already begun several years earlier, in 1971, when he appeared as a representative of Spain at the 'First Global Contest for Sommeliers' in Milan. That experience was the beginning of his desire to open his own restaurant and make his own wines. Although he was still fully involved in the catering world since the opening of the renowned Restaurante José María in Segovia in 1982, he remained determined to launch his project for a small wine cellar that would produce wines of the best quality for his restaurant.

This is how the history of Pago de Carraovejas began when he opened the wine cellar in Peñafiel in 1987, specifically in the hills of Carraovejas. The location of these first nine hectares was chosen because they were an important historical center for Ribera del Duero wines and in one of the areas with the greatest potential for Spanish wines due to their location, soil and climate. This was the start of a project that has already produced more than thirty volumes.

The scope of what started as an ambitious dream has expanded tremendously over the years since the company was founded. In 2007, a new era began when José María's son Pedro Ruiz joined the project. This new leadership brought with it a fresh business perspective that, faced with the exponential growth of Pago de Carraovejas, decided to take on new challenges in sustainability and use them as criteria that would determine the company's activities; innovation as a driving force for progress and development; and enotourism as a means to open the project to all their customers with transparency and integrity.

José María y Pedro

Pedro Ruiz's leadership also marked the beginning of a new era under the concept of Alma Carraovejas (Soul of Carraovejas) that entails the search for unique landscapes that will help fulfill the dream of restoring and caring for unique legacies on the field of wine. -creating for future generations. The Alam Carraovejas group has a number of very famous wineries under its wing and only the best is good enough. Ossian, Maranones, Emilio Rojo, Vina Mein are wine houses belonging to the group. Top international houses. Visiting the winery is an absolute experience with the impressive wine cellar but also the Michelin-star restaurant AMBIVIUM which is in the top of the best Restaurants in Spain.

Pago de Carraovejas has unique wines, each with its own unique, extremely fascinating personality. The wines have very expressive aromas, intense color, fleshy, powerful and exuberant taste that manifests each of the characteristics of each variety. In recent years, this bodega has made a huge boost and is now one of the top houses in the Ribera del Duero.

equipo

Ovum

Nice to know, but Jose Maria Ruiz serves the house wine in his restaurant in Segovia under the name "Autor" and this is a special version of the Pago de Carraovejas wines and it is only available in his restaurant. The restaurante José Maria is located on the Plaza Mayor in the city of Segovia in Spain and is managed on a daily basis by Rocío Ruiz, Pedro's sister.

pago de carraovejas

Meer informatie
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Castilla y Leon
Appellatie Ribera del Duero
Wijnhuis Pago de Carraovejas
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2023
Drinken tot 2034
Alcohol % 15
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 93
James Suckling rating 93
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Pago de Carraovejas Cuesta de las Liebres
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie