2018 Mauro Terreus Paraje de Cueva Baja
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Wijnhuis | Mauro |
Jaar | 2018 |
Druif | Tempranillo |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2021 - 2037 |
Mauro Terreus bodegas castilla y leon is een rode wijn uit de regio Castilla y Leon in Spanje. Gemaakt door het wijnhuis Mauro en is het vlaggenschip van deze Bodega. Is 26 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken. Complexe volle wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, "roasted tones", cacao, vanille, rozijnen, prachtige tannines en een indrukwekkende afdronk. Er is verbazingwekkende finesse en balans, de eik is prachtig geïntegreerd en de wijn is bloemig en ontzettend aangenaam.
Mauro heeft al hun wijngaarden omgezet in biodynamisch productie. Dit nog een stap hoger dan de biologische landbouw die ze al jaren beoefenden. Ze gebruiken ook zo'n 4000 liter eikenhouten foudres, wat helpt bij het evenwicht van de wijnen, vooral de reguliere Mauro. We praten hier over het topmodel van Bodegas Mauro en de Terreus welke in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd en terecht geweldige beoordelingen krijgt. Wordt uitsluitend gemaakt in de goede jaren.
Bodegas Mauro is opgericht in 1978 door Mariano García, voormalig wijnmaker van Vega Sicilia. Zijn zonen Alberto en Eduardo werken ook in het bedrijf, terwijl neef Isaac Fernández de oenoloog is. De wijngaarden, in totaal 60 ha, liggen net buiten (ten westen) de D.O. Ribera del Duero. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Tempranillo en Syrah. Ter plekke heerst een landklimaat met Atlantische invloede met niet meer dan 425 liter per m2 neerslag per jaar. De bodem bevat veel kalk en is zeer poreus. De wijnstokken zijn 20 jaar oud, in de Cueva Baja wijngaard van 3 hectare bijna 100 jaar. Jaarlijks komen zo’n 210.000 flessen uit de fraaie kelders, wat duidt op een laag gemiddeld rendement per hectare, namelijk 35 hl. Mauro beschikt over 950 barriques van 225 liter van voornamelijk Frans eiken, 25% is van Amerikaans eiken. Jaarlijks wordt 20% vernieuwd. De reputatie van Mauro is enorm, de wijnen behoren bij de internationale top. In 2004 is er een nieuwe Bodega gebouwd net buiten het drukke stadje Tudela de Duero om de kwaliteit verder te verhogen en de bereikbaarheid van het bedrijf te verbeteren.
Het wijnhuis produceert weelderige, elegante en evenwichtige wijnen: Mauro, de Mauro VS, de Mauro Terreus en de Mauro Godello. Daarnaast produceert men ook de San Roman en de zeer populaire vaue for money wijn: de Prima
Sinds 2004 heeft Eduardo Garcia, zoon van de legendarische wijnmaker Mariano Garcia de leiding. Eduardo is een jong talent van de Spaanse wijnbouw met al een indrukwekkende achtergrond en reputatie in de wijnwereld. Zijn achtergrond omvat de master-degrees in de wijnbouw en oenologie op de meest prestigieuze scholen in Bordeaux en Spanje, samen met zijn al geweldige praktijkervaring opgedaan in de wijngaarden van Bordeaux, Bourgogne en Californië.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Wijnhuis | Mauro |
Druif | Tempranillo |
Biologisch | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2037 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |