2018 La Spinetta Langhe Nebbiolo DOC
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Langhe |
Wijnhuis | La Spinetta |
Jaar | 2017 |
Druif | Nebbiolo |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2019 - 2029 |
La Spinetta Langhe Nebbiolo DOC
In het glas heeft de Langhe Nebbiolo een granaatrode kleur met mooie schakeringen (gevolg van de lange rijping van deNebbiolo-druif op nieuw Frans eiken). In de neus heeft de Nebbiolo van La Spinetta een uitgesproken karakter zoals een goede Nebbiolo betaamt. Truffel, boomschors, cederhout, vijgen, fijne leertonen en een fractie kaneel. Complexe puurheid. In de mond proeven we dat we met deze La Spinetta te maken hebben met een eigenzinnige Nebbiolo - weerbarstig, complex en is een wijn die met overtuiging gelijk binnenkomt. Barolo's en Barbaresco's van topkwaliteit zijn zeer kostbaar – hier een volwaardig en duidelijk vriendelijke geprijsde wijn. Aanrader.
Wijnhuis La Spinetta
Wijngaard met een kalkhoudende bodem op een hoogte van 270 meter. Gemiddelde leeftijd van de stokken is 18-21 jaar. De oogst vindt plaats vanaf half oktober – vergisting in roterende tanks met een inweking van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 12 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd. De wijn wordt gemaakt van 100% Nebbiolo.
Lees meer onder het kopje wijnhuis.
La Spinetta bestellen bij Grandcruwijnen
La Spinetta wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één aan de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!
In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barbera druif en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.Maar hier bleef het niet bij. De drang om grote, rode wijnen te maken was te groot en in 1985 zag de eerste rode wijn, Barbera Cà di Pian van La Spinetta, het levenslicht. De tweede rode wijn volgde in 1989. Het werd een assemblage van de druivenrassen Barbera en Nebbiolo, voorzien van de naam Pin (bijnaam van de vader van de drie broers). Het echte werk begon met de moeilijke Nebbiolo-druif binnen de herkomstbenaming Barbaresco en later Barolo. De eerste Barbaresco onder de naam Gallina kwam in 1995. Daarna kwam er wel elk jaar een nieuwe wijn. In 1996 en 1997 drie wijnen: Barbaresco Starderi, Barbera d’Alba Gallina en Barbaresco Valeirano. In 1998 Barbera d’Asti Superiore. In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Langhe |
Wijnhuis | La Spinetta |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2019 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |