2018 Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley Rutherford

Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Napa Valley
Wijnhuis inglenook
Jaar 2018
Druif Cabernet Sauvignon
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2022 - 2035
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Als Kapitein Niebaum gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de introductie van Cabernet Sauvignon in Napa Valley, dan was John Daniel Jr. verantwoordelijk voor het voortzetten van de traditie van uitmuntendheid van zijn grootoom en het verfijnen van die variëteit tot een gerespecteerde status. Ter ere van Daniel's Cask Wines-programma dat hij in 1949 begon, werden de wijnjaren op flessen van 1995 tot 2008 van deze druivensoort oorspronkelijk Cask genoemd en droegen ze eikenfineerlabels. Tot dan toe bestond de wijn voor 100 procent uit Cabernet Sauvignon, gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. De vintage van 2009 zag echter veranderingen in zowel de naam als het productie- en verouderingsregime, en nu wordt Inglenook's Cabernet Sauvignon gemengd met Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot en Malbec - afhankelijk van het gewenste profiel - allemaa gerijpt is op Frans eiken.

Al jaren behoort Inglenook tot de top uit Napa Valley en deze Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley Rutherford en witte Blancaneaux wordt alleen nog maar via de Place du Bordeaux verdeeld onder de aangesloten wijnhandelaren (waaronder natuurlijk Grandcruwijnen) zoals dit ook bijvoorbeeld geldt voor andere iconen zoals Harlan, Insignia en Opus One

Inglenook Cabernet Sauvignon is een eerbetoon aan John Daniel Jr., die de veelgeprezen Inglenook Cabernet Sauvignon uit 1941 produceerde van wijnstekken uit Bordeaux aan het Inglenook Estate door oprichter Gustave Niebaum. Vandaag de dag is deze opvallende wijn nog steeds gemaakt met biologisch geteeld fruit dat uitsluitend op het landgoed wordt geteeld.

Deze Inglenook Cabernet Sauvignon is een wijn met veel charme, energie en finesse. In het glas is de Cabernet Sauvignon ondoorzichtige robijnrood van kleur en opent met aroma's van rijpe cassis, bramen, espresso en ceder. Hoewel krachtig onder de oppervlakte is de wijn is extreem gefocust en goed uitgebalanceerd, met zijdezachte tannines, ruime frisheid en levendige structuur, die leiden tot een crescendo in de lange, gepolijste afwerking.

Vineyard for 2018 Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley Rutherford
Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Napa Valley
Wijnhuis inglenook
Druif Cabernet Sauvignon
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2035
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 90
James Suckling rating 95
Smaakprofiel Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe

Gerechten die goed bij deze wijn passen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley Rutherford
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

03.06.2023

Champagne Veuve Clicquot Brut Veuve Fridge SMEG

"Een blikvanger in mijn huis...zo mooi...superblij ! " Chantal

Bekijk product recensie