2018 Harlan Estate Proprietary Red Wine

Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Napa Valley
Wijnhuis Harlan
Jaar 2018
Druif Cabernet Sauvignon
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2024 - 2050
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

PRIJS OP AANVRAAG - BEL (078 6450615), MAIL (INF[email protected]) OF KOM LANGS (RIJKSSTRAATWEG 24-DORDRECHT).

De Harlan Estate is inktzwart met een paarse rand en biedt een prachtige aardse geur met bramen en kers, lavendel, gevolgd door diepe, weelderige, majestueuze smaak dat het gehemelte streelt met verfijnde tannines. Klassiek aarde-, eiken- en laurierkarakter in de neus, samen met donker fruit, zoals aalbessen en bramen. Bosbloemen ook. Vol tot medium body, lineair en strak met koelte en frisheid. Wat een balans en intensiteit. Strak in zijn jonge jaar maar boordevol energie en lengte. Ongelooflijk verfijnd en verleidelijk. Een genot om nu te proeven, maar probeer het in 2025 maar is ook geen probleem om deze nog 40-50 jaren in de kelder te houden (maar dat is doodzonde). 

Nb - de Harlan Estate is een absolute cult-wijn waarvan jaarlijks maar maximaal 1500 kisten worden gemaakt. Ca 85% van de productie blijft in de USA en het overige wordt verdeeld onder de officiële importeurs. Momenteel is er meer Nep Harlan op de markt dan de echte Harlan Estate dus pas extreem op. Als de wijn een prijs heeft die to-good-to-be-true is dan is bijna altijd zeker dat dit niet echt is en is daarmee extreem duur. Als importeur krijgen wij de wijnen direct vanaf Harlan Estate en heeft dus ook geen wereldreis gemaakt via vele plekken over de gehele wereld in containers in vaak dubieuze omstandigheden (warm, koud, etc) die niet te controleren (zoalks ook op de bekende veiling-sites). Klik hier om de flessen middels de code op het etiket te verifiëren op echtheid. De Harlan Estate zit standaard verpakt in een prachtige houten kist met 3 flessen (OWC) maar is desgewenst ook per fles te bestellen.

De 2018 jaargang behoort tot een van de mooiste jaargangen en heeft 97-100/100 Parker & 100/100 punten van James Suckling gekregen dus de wijn-journalisten zijn vrij unaniem. 

Onder de Tab: Bijlage vindt u nog foto's en informatie over wijnbedrijf

Als importeur van Harlan Estate voeren wij ook de iconische Bond wijnen (een wijnhuis waarvan Harlan Estate de eigenaar is) en ook de geweldige Promontory van Harlan Estate. De 2015 is de 1e jaargang en prijs is op aanvraag. Deze wijn wordt gedistribueerd via de Place du Bordeaux en alleen officiële dealers mogen deze wijn voeren maar er mogen geen prijzen openbaar worden gemaakt.

Growing Season
“A maturing of the human element”
Pruning began in late January and was finished by early March. We chose to prune conservatively, leaving fewer buds per vine than the previous year. The growing season commenced with budbreak in the first week of April.
It is important to note that, although rainfall was slightly below average, the timing of the rain was decidedly opportune. We received nearly half of the total year’s rainfall in March, April, and May, which helped the vines grow at their potential throughout the spring. The vines bloomed with great optimism and our pruning strategy paid off with a good balance of fruit.
What followed was one of the most temperate and idyllic growing seasons in recent memory. Temperatures in Oakville rarely surpassed 90°F (32°C), and not once did they trespass upon the century mark. As we entered autumn, the forecast predicted moderate temperatures with morning fog and no chance of rain. Customarily, these types of conditions could result in delaying the onset of harvest. As we tasted the grapes in September, however, there was an indescribable confidence that the vines were ready to be harvested, and the in-gathering proceeded purposefully from that point on.

Harlan Estate winemaker’s tasting notes
The aromas are decidedly young and vibrant, yet the ubiquitous forest floor elements––normally veiled––are illuminated in vivid detail. There is an innate grace as the wine follows the natural contours of the palate like the slopes upon which the vines reside.
Deep and layered, there is resilient energy and strength present. In the finish, more refined details emerge around its confident structure. The tannins have a delicate, engraved quality, each facet demonstrating a fine filigree of tannins in layered sequence. The 2018 is almost celebratory. It speaks of a certain harmony of nature and the unbroken chain of those who have tended to this place over time.

Vineyard for 2018 Harlan Estate Proprietary Red Wine

Harlan Estate is opgericht in 1984. Het is een wijngoed in de westelijke heuvels van Oakville, Californië - in het hart van de Napa Valley. Bestaande uit 240 acres (97 ha) van de natuurlijke schoonheid boven de legendarische Oakville Benchlands gelegen op een hoogte 225-1225 voet (68-374 m) boven zeeniveau. Veertig acres (17 ha) zijn geplant met cabernet sauvignon (70%), Merlot (20%), cabernet franc (8%) en Petit Verdot (2%). 

Harlan Estate is een van die wijndomeinen in Napa Valley die een ware cultstatus hebben bereikt. Bill Harlan, eigenaar van Harlan Estate heeft een reeks van cabernet sauvignon-wijnen die de Californische tegenhanger willen worden van de "premiers grands crus classés" van Bordeaux (Latour, Haut-Brion, Mouton-Rothschild, Lafite-Rothschild en Margaux). Elke wijn is afkomstig van een ander "terroir" en heeft dan ook andere kenmerken: de ene is wat zwoeler, de andere mineraliger, nog een andere wordt vooral getypeerd door kracht en structuur. Bill Harlan heeft naar eigen zeggen de topwijngaarden van Napa Vallay uitgezocht, en koopt er de druiven aan van kwekers waarmee hij een "verbintenis" ("bond") heeft om naar de allerhoogste kwaliteit te streven. De Harlan Estate is het absolute top-model en is inmiddels de top uit Napa Valley met ieder jaar punten tussen de 97 en 100 punten unaniem van alle wijnschrijvers.

De Harlan Estate is een absolute cult-wijn waarvan jaarlijks maar maximaal 2000 kisten worden gemaakt (in de royale jaren). Ca 85% van de productie blijft in de USA en het overige wordt verdeeld onder de officiële importeurs. Momenteel is er meer Nep Harlan op de markt dan de echte Harlan Estate dus pas extreem op. Als de wijn een prijs heeft die to-good-to-be-true is dan is bijna altijd zeker dat dit niet echt is en is daarmee extreem duur. Als importeur krijgen wij de wijnen direct vanaf Harlan Estate en heeft dus ook geen wereldreis gemaakt via vele plekken over de gehele wereld in containers in vaak dubieuze omstandigheden (warm, koud, etc) die niet te controleren (zoalks ook op de bekende veiling-sites). Klik hier om de flessen middels de code op het etiket te verifiëren op echtheid. De Harlan Estate zit standaard verpakt in een prachtige houten kist met 3 flessen (OWC) maar is desgewenst ook per fles te bestellen.

Als importeur van Harlan Estate voeren wij ook de iconische Bond wijnen (een wijnhuis waarvan Harlan Estate de eigenaar is) en ook de geweldige Promontory van Harlan Estate. De 2015 is de 1e jaargang en prijs is op aanvraag. Deze wijn wordt gedistribueerd via de Place du Bordeaux en alleen officiële dealers mogen deze wijn voeren maar er mogen geen prijzen openbaar worden gemaakt. Ook gaan wij vanaf 2022 de Mascat voeren van Harlan Estate.

Voor Bond, Harlan Estate ebn Promontory geldt dat Prijs op Aanvraag is. BEL (078 6450615), MAIL (INF[email protected]) OF KOM LANGS (RIJKSSTRAATWEG 24-DORDRECHT).

Vanaf het begin was de visie achter Harlan Estate het produceren van een "First Growth" van Californië. En toch, wat de familie Harlan en hun team nastreven, gaat veel verder dan de wijngaard en de kelder. Hun ware "filosofische hartslag" is om het leven van mensen te verrijken. Door de geschiedenis heen heeft kunst een essentiële rol gespeeld in de verrijking van de mensheid. Ze beschouwen hun inspanningen op het gebied van wijn als de "kunst van mens en natuur", omdat goede wijn een gemeenschappelijke taal biedt die zowel de emoties als het intellect boeit en ons naar een plaats en tijd kan vervoeren. Harlan Estate, opgericht in 1984, is een wijnlandgoed in de westelijke heuvels van Oakville, Californië - in het hart van de Napa Valley. Bestaande uit 240 acres (97 ha) natuurlijke pracht boven de legendarische Oakville benchlands (Oakville AVA), het landgoed, dat 40 acres (17 ha) wijngaard beslaat, stijgt in hoogte van 225 tot 1225 voet (68 tot 374 m) boven zeeniveau. Het landgoed is uitgehouwen uit steile, dichtbeboste heuvels en ligt overwegend op het oosten, maar de golvende topografie biedt bijna 360 graden belichting, wat een gevarieerder mesoklimaat oplevert dan normaal in de Napa-vallei wordt aangetroffen. De wijngaarden van 40 acres (17 ha) zijn aangeplant met de volgende variëteiten: Cabernet Sauvignon (75%), Cabernet Franc (9%), Merlot (14%) en Petit Verdot (2%).
De wijnstokken - geplant tussen 1985 en de vroege jaren 1990 - in de oostelijke blokken zijn geplant in de resterende sedimenten (meestal minder dan een tot twee voet dik) bovenop vulkanisch gesteente, inclusief gebroken stromingsgesteente en vulkanisch tufsteen. De wijnstokken in de westelijke blokken groeien meestal in oudere, resterende sedimenten die zich hebben ontwikkeld uit gesteente uit de Great Valley-sequentie (van oceanische oorsprong).

Harlan Estate is een blend op basis van Cabernet Sauvignon. Vergistingen van hele bessen van inheemse gisten in kleine eikenhouten stokken zorgen voor een zachte extractie. De vrijloopwijn wordt vervolgens door de zwaartekracht in vaten gebracht voor de malolactische gisting. De wijn zal, eenmaal gefermenteerd, ongeveer 24 tot 28 maanden in Franse eikenhouten vaten (evenwichtig tussen oud en nieuw) doorbrengen voordat hij, ongeraffineerd en ongefilterd, op het landgoed wordt gebotteld.

Meer informatie
Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Napa Valley
Wijnhuis Harlan
Druif Cabernet Sauvignon
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2050
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 100
James Suckling rating 100
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Harlan Estate Proprietary Red Wine
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.09.2023

Domaine Tropez White Tropez Glazen - set van 2 stuks

"De rosé is al genot om te drinken, maar in de originele glazen is het e..." Patrick

Bekijk product recensie