2018 Franz Keller Weissburgunder Oberbergener Pulverbuck
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Baden |
Wijnhuis | Franz Keller |
Jaar | 2018 |
Druif | Pinot Blanc |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2022 - 2028 |
Deze werkelijk voortreffelijke, krachtige Weissburgunder Oberbergener Pulverbuck komt, zoals de naam al doet vermoeden, van het hoogste Pinot Blanc terroir van het domein. Het terroir ligt aan de rand van het bos op een hoogte van 400 meter, op het zuidwesten. De vrij grote kalkafzetting in de bodem van deze wijngaard in combinatie met de rijping in traditionele kleine eiken vaten en de spontane gisting hebben geleid tot een enorm verfrissende, mineraal gedreven en iets pittigere Pinot Blanc. De wijnstokken zijn zo'n 30 jaar oud en de druiven worden door het wijnhuis altijd zeer zorgvuldig geselecteerd. Deze wijn is al meer dan 40 jaar een van de klassiekers van het kwaliteitswijnhuis Franz Keller.
De Weissburgunder is lichtgeel tot geel van kleur met op de neus fris door de geweldige aroma's van gele appel, perzik en abrikoos, en een vleug van boter en kruidigheid van hout. In de mond rond, zacht en aromatisch met een hoge concentratie en mooie frisheid. Zeer lange, minerale afdronk.
Deze veelzijdig wijn is breed inzetbaar. Heerlijk om op zichzelf van te genieten en past ook bij een diversiteit aan gerechten. Denk aan vis (zalm, tonijnsteak etc.), schelp- en schaaldieren, gevogelte, Aziatische gerechten (curry, noedels), milde en zachte kaassoorten.
Deze mooie Pinot Blanc is geproduceerd door het authentieke wijnhuis Franz Keller uit het gebied de Kaiserstuhl, onderdeel van de wijnregio Baden. De Kaiserstuhl is het warmste en zonnigste wijngebied van Duitsland en wordt gekenmerkt door vulkanische bodems bedekt met vruchtbare hoge lössafzettingen die uitstekende wijnbouwomstandigheden bieden voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder.
Franz Keller – Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in Baden en eigenlijk ook in de rest van Duitsland. Het bedrijf bestaat uit een wijndomein, wijnimport, wijnhandel, hotel en maar liefst 3 restaurants. Het bedrijf wordt gerund door Fritz Keller en zijn zoon Friedrich is voornamelijk betrokken bij het wijn maken. De naam Franz Keller staat voor droge, verfrissende, fruitige maar ook complexe en mineraalgedreven krachtige wijnen. De wijnen zijn altijd van uitstekende, onberispelijke kwaliteit en genieten in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering. Het wijnhuis vindt het van groot belang dat het terroir, de oorsprong en het karakter van de wijn worden weerspiegeld in de smaak. De benadering van wijnbereiding is geïnspireerd op de wijnen en het "savoir-vivre" van hun Franse buren. Het doel van dit wijnhuis is al vanaf het prille begin om wijnen te maken die de perfecte aanvulling zijn bij goed eten.
Franz Keller - expressieve, ambitieuze wijnen uit de Kaiserstuhl
Wijnhuis Franz Keller is gesitueerd vlakbij de grens met Frankrijk in de Zuidduitse plaats Vogtsburg im Kaiserstuhl onderdeel van de deelstaat Baden-Württemberg. Wijnhuis Franz Keller heeft diverse wijngaarden in de Kaiserstuhl wat weer onderdeel is van de wijnregio Baden. De Kaiserstuhl is het warmste en zonnigste wijngebied van Duitsland en wordt gekenmerkt door vulkanische bodems bedekt met vruchtbare hoge lössafzettingen die uitstekende wijnbouwomstandigheden bieden voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder. De vulkanische bodemsoorten variëren sterk van wijngaard tot wijngaard. Deze bodemdiversiteit draagt enorm bij aan de opwindende smaakvariatie van de wijnen van dit authentieke wijnhuis.
De natuurlijke terrasvormige omgeving is symbiotisch met de wijnmakerij, waardoor de zwaartekracht gebruikt kan worden tijdens het wijnproductieproces. Bovendien is de unieke architectuur zo ontworpen dat wijnproductie, kelder, proeflokaal en het restaurant KellerWirtschaft allemaal onder één dak passen. Leuk weetje over dit dak: het is bedekt met inheemse gewassen uit Badberg, een nabijgelegen natuurreservaat. Op deze manier worden de natuurlijke omstandigheden versterkt door het gebouw en haar structuur. Mede omdat het gebouw in de grond is gegraven waardoor de optimale klimatologische omstandigheden voor rijping en opslag van wijn zijn ontstaan.
Franz Keller – Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in Baden en eigenlijk ook in de rest van Duitsland. Het bedrijf bestaat uit een wijndomein, wijnimport, wijnhandel, hotel en maar liefst 3 restaurants. Restaurant Schwarzer Adler heeft sinds 1969 onafgebroken een Michelin ster en is daarmee de langste bezitter van alle restaurants in Duitsland. Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een man met tomeloze energie en veel ideeën.
Zijn zoon Friedrich is voornamelijk betrokken bij het wijn maken. De naam Franz Keller staat voor droge, verfrissende, fruitige maar ook complexe en mineraalgedreven krachtige wijnen. De wijnen zijn altijd van uitstekende, onberispelijke kwaliteit en genieten in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering, zoals tot 94punten Parker en 5 sterren Eichelmann. Het wijnhuis vindt het van groot belang dat het terroir, de oorsprong en het karakter van de wijn worden weerspiegeld in de smaak. De benadering van wijnbereiding is geïnspireerd op de wijnen en het "savoir-vivre" van hun Franse buren. Het doel van dit wijnhuis is al vanaf het prille begin om wijnen te maken die de perfecte aanvulling zijn bij goed eten.
Franz Keller wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen
Franz Keller wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Baden |
Wijnhuis | Franz Keller |
Druif | Pinot Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Fris, Fruitig, Licht, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Login and Registration Form