2018 Clos Mogador Nelin Blanco
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Clos Mogador |
Jaar | 2018 |
Druif | Garnacha Macabeo |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2021 - 2031 |
Van Rene Barbier komt deze geweldige witte wijn. Het is een blend van vooral witte Grenache en Macebo en komt van een kleine wijngaard van 5,8 hectare onderverdeeld in 4 plots en hier worden gemiddeld tussen de ~7000 flessen van gemaakt. De druiven hebben 12 maanden opvoeding gehad met natuurlijke gisten van de druiven met in eiken vaten van 12000 liter (foudres) en daarna nog 6 maanden in RVS en dan nog 6-12 maanden flesrijping. Komende jaren komt deze witte wijn helemaal los met tonen van honing, mineralen en voorjaarsbloemen. Kruidig, fluweelzacht, notig en complex met een geweldige afdronk. Een van de weinige echte witte bewaar-wijnen welke met de jaren alleen maar mooier, kruidiger en mineraliger wordt. Mooie tannines en een aangenaam bittertje in de afdronk. Fameus en zeer schaars. De Nelin uit de Priorat is gemaakt door de eigenzinnige fransman Rene Barbier welke ook de maker is van de inmiddels cultwijnen Clos Mogador, Manyettes en Espectacle. Ook deze zijn verkrijgbaar bij Grandcruwijnen
Men heeft er bij Clos Mogador voor gekozen om hun rode Clos Mogador en witte Nelin een langere flesrijping te geven dus deze wijn gaan wij pas in 2e helft 2021 ontvangen.
Luis Gutiérrez van de Wine Advocate schrijft over de Nelin "This is one of the best whites from Priorat" en inmiddels behoort de Nelin al tot de beste witte wijn van Spanje.
SPECIFICATIES
APPELLATION: Priorat D.O.Q.
ORIGIN OF GRAPES: 5,8 hectares in 4 plots
AVERAGE PRODUCTION: 7.500 bottles
DISTRIBUTION: international and national
(Europe, USA, China, Japan, Australia ... )
GRAPES: base white grenache and macabeo
SOIL: “Llicorella” (slates)
VINYARD CONTOURS: terraced mountain slopes
between 350 and 500 meters in altitude
FERMENTATION PROCESS: oak barrels and
wooden vats, with naturally occurring yeasts
AGEING PROCESS: 12 months in 1,200 l. oak
barrels and 6 months in stainless steel vats
BOTTLED: June 2020
ETHANOL: 13,5 %
TARTARIC ACIDITY: 5,3 g/l
VOLATILE ACIDITY: 0,67 g/l
TOTAL SULPHUR DIOXIDE: 54 mg/l
TOTAL SUGARS: 0,7 g/l
TYPE OF BOTTLE: Bordeaux
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Clos Mogador |
Druif | Garnacha, Macabeo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Login and Registration Form