2018 Château Pape Clement Le Clémentin du Pape Clement Blanc

56,95 47,07
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pessac-Léognan
Wijnhuis Château Pape Clement
Jaar 2018
Druif Sauvignon Blanc Semillon
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13.5%)
Drink venster 2021 - 2029
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De Le Clémentin du Pape Clément wordt geproduceerd met dezelfde zorg en dezelfde methoden als de 1e wijn en al een status op zich hebben verworven. De wijngaard wordt biodynamisch beheert. Men ​laat onkruid en gras groeien, ebn ossen en door paarden ploegen tussen wijnranken en wijnen hebben het Terra Vitis-label en HVE3-label (hoge milieuwaarde 3e niveau). In de wijnmakerij vindt gehele proces plaats middels zwaartekracht  en uiteindelijke veroudering op fijne droesem vindt plaats gedurende 15 maanden in 55% nieuwe eikenhouten vaten, 35% eenjarige wijn en 10% eivormige betonnen tanks

De Château Pape Clement Clémentin de Pape Clement Blanc is een blend van 75% Sauvignon blanc, 20% Sémillon, 5% Muscadelle en springt uit het glas met heldere, vrolijke tonen van verse ananas, oranjebloesem en peren, met hints van bijenwas en beetje brioche. De medium-bodied smaak heeft levendige aroma's van tropische en citrusvruchten met een pittige ruggengraat en minerale afdronk. 

90/100 Parker
93/100 James Suckling

Vineyard for 2018 Château Pape Clement Le Clémentin du Pape Clement Blanc

De geschiedenis van Château Pape Clément is een van de langste en boeiendste van alle Franse wijndomeinen. Pape Clément is een van de beste Grands Crus van Bordeaux en is gelegen in Pessac, in de Graves. Het is vernoemd naar zijn beroemde eigenaar Paus Clemens V. Bertrand de Goth, vanaf 1305 de eerste paus die zetelde in Avignon onder de naam Clemens V, werd aartsbisschop van Bordeaux in 1299 en ontving bij deze gelegenheid het bestaande wijngoed, dat hij daarna sterk uitbreidde. Clemens' pauselijke naam is de reden dat het château diezelfde naam erfde en de wijn een icoon werd.

Het wijngoed bleef na zijn vertrek naar Avignon bezit van het aartsbisdom van Bordeaux. Sinds deze periode is het landgoed vijf eeuwen lang goed beheerd gebleven. De beperkte productie was voornamelijk gereserveerd voor gebruik door het aartsbisdom zelf. Tijdens de Franse Revolutie werd het château publiek domein maar tevens succesvol uitgebreid. De wijnen werden door helder management van de eigenaren verkocht tegen dezelfde prijzen als de 2ième Grand Crus Classés uit de Medoc.

In de jaren '80 van de vorige eeuw nam Bernard Magrez, visionair en gepassioneerd wijnliefhebber, het kasteel over en maakte de reputatie zelfs nog groter. Bernard Magrez heeft alle mogelijke middelen ingezet om ervoor te zorgen dat het uitzonderlijke terroir van Pape Clément, dat de wijnen zo beroemd heeft gemaakt en de wijnen hun buitengewone finesse geeft, zo sterk mogelijk tot uiting blijft komen.

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pessac-Léognan
Wijnhuis Château Pape Clement
Druif Sauvignon Blanc, Semillon
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2029
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 90
James Suckling rating 93
Smaakprofiel Droog, Fris, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Strak, Wit fruit
Drink momenten Lekker luxe, Met vrienden
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Château Pape Clement Le Clémentin du Pape Clement Blanc
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

04.12.2022

Domaine Allimant-Laugner Cremant d'Alsace Rose

"Prima alternatief voor cChampagne. Kan als aperitif maar ook zeker goed..." LBRA

Bekijk product recensie