2018 Château Gruaud-Larose Sarget de Gruaud Larose

39,95 33,02
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Saint-Julien
Wijnhuis Château Gruaud-Larose
Jaar 2018
Druif Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2022 - 2038
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Château Gruaud-Larose is een wijndomein in Bordeaux en een tweede cru uit het classificatiesysteem voor Bordeauxwijn van 1855. Het ligt in het dorp Saint-Julien. Lange tijd was het een van de belangrijkste châteaus van het dorp, alleen overschaduwd door het - oorspronkelijk ongedeelde - Léoville. Deze cru, gelegen achter Ch. Branaire Ducru en naast Ch. Lagrange, geniet van een schitterend terroir van steenafzettingen (van de Gironde, 700.000 jaar geleden). Hij behoort sinds 1997 toe aan de familie Merlaut en de laatste jaren krijgen de wijnen zonder uitzondering zeer hoge beoordelingen en hun Gruaud-Larose is vooral een supervrouwelijke, verfijnde en delicate, maar mooi geconcentreerde St. Julien. De wijngaarden zijn (of zijn in conversie) naar biologische wijnteelt.

De Sarget Gruaud Larose 2018 is de 2e wijn van Chateau Gruaud Larose en zoals zo vaak met een 2e wijn is de prijs/kwaliteit zeker t.o.v. de 1e wijn uitmuntend. De Sarget de Gruaud Larose is samengesteld uit 49% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot en 1% Cabernet Franc en heeft in het glas in een diepe rode kleur met paars-zwarte schakeringen. In de neus heeft de wijn levendige aroma's van bosbessen, warme pruimen en met chocolade omhulde kersen met hints van mokka, beetje leder en een vleugje potpourri. Medium tot full bodied in de mond met een ruggengraat van fijnkorrelige tannines en een goede frisheid die perfect eindigt met een lange afdronk. Deze is eerder op dronk dan zijn grote broer en Suckling (92/100) eindigt zijn review met "......Delicious already."

Vineyard for 2018 Château Gruaud-Larose Sarget de Gruaud Larose

Château Gruaud-Larose is een wijndomein in Bordeaux en een tweede cru uit het classificatiesysteem voor Bordeauxwijn van 1855. Het ligt in het dorp Saint-Julien. Lange tijd was het een van de belangrijkste châteaus van het dorp, alleen overschaduwd door het - oorspronkelijk ongedeelde - Léoville. Deze cru, gelegen achter Ch. Branaire Ducru en naast Ch. Lagrange, geniet van een schitterend terroir van steenafzettingen (van de Gironde, 700.000 jaar geleden). Hij behoort sinds 1997 toe aan de familie Merlaut en de laatste jaren krijgen de wijnen zonder uitzondering zeer hoge beoordelingen en hun Gruaud-Larose is vooral een supervrouwelijke, verfijnde en delicate, maar mooi geconcentreerde St. Julien. De wijngaarden zijn (of zijn in conversie) naar biologische wijn teelt.

Men heeft bij Gruaud-Larose een wijngaard van wereldklasse waar met traditie de moderniteit van de hudige technieken en ervaring consolideert met nieuwe wijnbouwinnovatie. Het begrip terroir verbindt geologie en klimaat met elkaar. De grootste concentratie van Grand Cru-wijnen bevindt zich in de Medoc, een gebied dat profiteert van een microklimaat dat bijzonder gunstig is voor de expressie van de wijnstok. De bodem beperkt van nature het vasthouden van water en de zomerperiode, zeer heet en droog van juli tot september, is bepalend voor een goede rijping, een goede rijpheid en de bevredigende overdracht tussen het wortelstelsel en de druif. Oost- en westwinden drogen de druiven om te voorkomen dat ze vergaan. Elk jaar speelt de hemel een doorslaggevende rol bij het maken van wijn. Hun invloed op het succes van de wijn is elk jaar anders; geen terroir, man of techniek kan de rol die ze spelen veranderen. Familie Gruaud Larose heeft altijd geprobeerd waarde te geven aan de rol van de mens bij de creatie van zijn elixer; zowel voor zijn werk als voor de band met de wijngaard. Sinds de oprichting, in 1725, volgden vier families elkaar op aan het hoofd van Gruaud Larose: de families Gruaud en Larose, de families Balguerie en Sarget, de familie Cordier en de familie Merlaut. 

Deze cru, gelegen achter Ch. Branaire Ducru en naast Ch. Lagrange, geniet van een schitterend terroir van steenafzettingen (van de Gironde, 700.000 jaar geleden). Hij behoort sinds 1997 toe aan de familie Merlaut en de laatste jaren krijgen de wijnen zonder uitzondering zeer hoge beoordelingen en hun Gruaud-Larose is vooral een supervrouwelijke, verfijnde en delicate, maar mooi geconcentreerde St. Julien. De wijngaarden zijn (of zijn in conversie) naar biologische wijn teelt.

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Saint-Julien
Wijnhuis Château Gruaud-Larose
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2038
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
James Suckling rating 92
Smaakprofiel Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Château Gruaud-Larose Sarget de Gruaud Larose
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

08.02.2023

2021 Juan Gil Blanco

"Dit is niet wat je verwacht - de wijn nis droger dan ik had verwacht. In..." Antoinet

Bekijk product recensie