2018 Cartuxa Evora Colheita Tinto

32,95 27,23

?

_
Nog 7 op voorraad
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Rood
Land Portugal
Regio Alentejo
Appellatie Alentejo (Appellatie)
Wijnhuis Cartuxa
Jaar 2018
Druif Tempranillo Alicante bouschet Cabernet Sauvignon Syrah-Shiraz
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2022 - 2028
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Het legendarische wijnhuis Cartuxa is vernoemd naar het Kartuizer klooster waarnaast het is gevestigd. Dat klooster werd ooit aangekocht door de familie De Almeida en is inmiddels weer in handen van de kloosterorde, maar op de landerijen is de oprichter van Cartuxa, Eugénio de Almeida, druiven gaan verbouwen. En waar de Kartuizer monniken een buitengewoon sober en afgesloten leven leiden, zijn de wijnen van Cartuxa dat allesbehalve. Rijke, volle en door fruit gedomineerde wijnen, die prachtig in balans zijn en nooit log worden. Dat geldt voor het gehele scala wijnen dat van dit wijngoed van 400 hectare komt: van de zeer betaalbare wijnen voor elke dag tot de iconische Pêra Manca.

De Cartuxa Evora Tinto Colheita komt uit de D.O.C. Alentejo en is afkomstig van verschillende wijngaarden van de domeinen Pinheiros, Casito, Álamo da Horta en Valbom gelegen op een ondergrond van graniet, leem en leisteen. De wijnmaker van Cartuxa is de iconisch Pedro Baptista (fameus met zijn Cartuxa Pêra-Manca - de Petrus van Portugal). Deze wijn is een blend van Alicante Bousquet, Trincadeira (=Malvasia) en Aragonez met een vergisting op roestvrijstalen tanks waarna de wijn in alle rust mag rijpen want alles krijgt vooral de tijd bij Cartux. Deze wijn rijpt 12 maanden op Frans eiken vaten en daarna nog 9-12 maanden op fles. Deze Portugees is complex en elegant met in de neus rood-fruit compote, licht gepeperd, wat kruidig, tikje aards met tonen kreupelhout.

Mondvullende, vlezige structuur met zachte, rijpe tannines, gevolgd door een aangenaam ronde, doch frisse, kruidige afdronk. Zeer aan te raden bij gegrild/geroosterd rundvlees, lamsrack, gestoofde lamsschouder, oude/rijpe harde kazen.

Vineyard for 2018 Cartuxa Evora Colheita Tinto

Adega da Cartuxa– Fundação Eugénio de Almeida, Cartuxa Tinto

Het legendarische wijnhuis Cartuxa is vernoemd naar het Kartuizer klooster waarnaast het is gevestigd. Dat klooster werd ooit aangekocht door de familie De Almeida en is inmiddels weer in handen van de kloosterorde, maar op de landerijen is de oprichter van Cartuxa, Eugénio de Almeida, druiven gaan verbouwen. En waar de Kartuizer monniken een buitengewoon sober en afgesloten leven leiden, zijn de wijnen van Cartuxa dat allesbehalve. Rijke, volle en door fruit gedomineerde wijnen, die prachtig in balans zijn en nooit log worden. Dat geldt voor het gehele scala wijnen dat van dit wijngoed van 400 hectare komt: van de zeer betaalbare wijnen voor elke dag tot de iconische Pêra Manca.

Meer informatie
Wijnsoort Rood
Land Portugal
Regio Alentejo
Appellatie Alentejo (Appellatie)
Wijnhuis Cartuxa
Druif Alicante bouschet, Cabernet Sauvignon, Syrah-Shiraz, Tempranillo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2028
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Krachtig, Soepel, Tannines, Vol
Drink momenten Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Cartuxa Evora Colheita Tinto
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

18.02.2024

2021 Les Bories Merlot

"Op vlotte wijze besteld èn geleverd. Wat ons het meeste opviel was de z..." Ketelaars

Bekijk product recensie