2017 Spier Seaward Cabernet Sauvignon

 13,75  11,36
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Wijnhuis Spier Estate
Jaar 2017
Druif Cabernet Sauvignon
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink venster 2021 - 2027
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Seaward is de nieuwste serie van het Zuidafrikaanse wijnhuis Spier. Deze mooie Cabernet Sauvignon is gemaakt van druiven die zorgvuldig zijn geselecteerd uit een smalle strook tot 25 km van de ijzige Atlantische kust en beïnvloed door het warmere water van False Bay. Op het hoogtepunt van de zomer zorgt de combinatie van de koele zeewind en koelere bodems ervoor dat de wijnstokken gedijen in optimale omstandigheden voor geleidelijke en wat langere rijping. De wijnstokken groeien relatief ziektevrij, en er is slechts minimale interventie nodig om een ​​oogst van uitstekende kwaliteit en smaakintensiteit te produceren. Omdat druiven aan de oceaan een dikkere schil hebben en over het algemeen kleiner zijn dan hun binnenlandse tegenhangers, hebben ze de neiging minder fruit op te leveren - wat resulteert in mooie wijnen. De bodem bevat voornamelijk graniet zodat de druiven veel water kunnen opnemen.

De druiven worden uitsluitend handmatig geoogst waarbij zorgvuldig wordt geselecteerd op rijpheid om op die manier een stevige, rijpe wijn te kunnen maken. De wijn rijpt ongeveer 14 maanden op Frans en Amerikaans eiken.  De Seaward Cabernet Sauvignon heeft op de neus aroma's van zwart fruit (pruimen), vanille, kruiden en mooie houttonen. Smaakbeleving: vol, krachtig, complex, stevig met prettige tannines. Volle smaak van rijp fruit, licht kruidig met tonen van drop, chocolade en tabak.  Ideaal bij rood vlees van de gril, maar ook lekker bij koteletten van lamsvlees of belegen kazen.

De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook diegene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is één van de oudste wijngebouwen van de Kaap. Het is nog steeds het trotse bezit van het domein. Tegenwoordig is Spier één van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika met een kelder die de afgelopen jaren is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal, waar de volledige controle van een groot team ervaren en talentvolle wijnmakers aanwezig zijn onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnen van het Spier Estate in Stellenbosch worden biologisch geproduceerd wat betekent dat er geen kunstmest, chemische pesticiden en geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt zoals herbiciden.



Vineyard for 2017 Spier Seaward Cabernet Sauvignon

De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap, en is nog steeds het trotse bezit van het domein.

Maar sinds het eerste begin is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare, waarbij de productie is gestegen met 100.000 dozen, meer dan een miljoen flessen. Om de totale productie te realiseren, worden ook nog druiven gekocht van andere producenten, maar wel alles onder volledige controle van het grote team van ervaren en talentvolle wijnmakers van Spier, onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken.

Maar natuurlijk is de geschiedenis niet vergeten, en Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit. Frans Smit wil wijnen maken met diepgang, maar ook met het accent op het fruit. Door het maken van verschillende series kunnen de verschillende typen wijnliefhebbers genieten van de wijnen van dit bedrijf. De wijnen onder het label ‘Discovery’ en ‘Colours’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. Bij de wijnen in de Private Collection wordt vooral het terroir benadrukt. In de winery zijn de afgelopen jaren miljoen geïnvesteerd om hem uit te brengen en hem volledig aan te passen aan de eisen die het moderne wijnmaken stelt. In de geklimatiseerde kelders bevinden zich 4500 vaten voor de rijping van de wijnen.

Wijnmaken is volgens de wijnmakers van Spier een kunst. De druiven voor de Classic Range groeien in speciaal geselcteerde wijngaarden, geplukt bij optimale rijpheid en zo gevinificeerd dat alle karakteristieken van de wijnen goed bewaard blijven. Lichte houtrijping zorgt voor een elegante achtergrond naast de fruittonen. De druiven van de Private Collection wijnen worden met de hand geselecteerd in de oude, single variety wijngaarden. Na vinificatie ondergaan de wijnen opvoeding in Franse eiken vaten. Hierna vindt pas de definitieve selectie van de wijnen plaats, want alleen de beste wijnen mogen het predikaat ' Private Collection' dragen. Getuige de vele prijzen die Spier met deze wijnen in de wacht heeft gesleept.

Daarnaast is er een bijzonder bezoekerscentrum gebouwd, waar de wijnen kunnen worden geproefd en gekocht, waar van een maaltijd of een picknick kan worden genoten. En het geheel is ook nog voorzien van een golfbaan en een viersterren hotel. Een bijzonder project van een bijzonder bedrijf.

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Wijnhuis Spier Estate
Druif Cabernet Sauvignon
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2017
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2027
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol
Drink momenten Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2017 Spier Seaward Cabernet Sauvignon
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

28.07.2022

2019 Ossian Quintaluna Verdejo

"Perfecte verdejo - peertje, goed zuurtje, beethe granny smith en citrus..." Mijndels

Bekijk product recensie