Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2017 Rubinelli Vajol Valpolicella Classico DOC

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Rubinelli Vajol Valpolicella Classico

2017 Rubinelli Vajol Valpolicella Classico DOC

€ 13,95
op voorraad
67 op voorraad
+3 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: P10, ST1C5
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Rubinelli Vajol
Jaar: 2017
Drinken: 2018-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 12.5%
Smaaktype: Soepel en rond
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 90

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

5+1 Gratis - Iedere 6e fles van deze wijn ontvangt u van ons gratis.

De Valpolicella Classico van Rubinelli Vajol komt van de typische druivenrassen voor amarone namelijk: 45% Corvina, 35% Corvinone, 15% Rondinella en 5% Molinara. De Grand Cru wijngaarden van Rubinelli liggen in het gebied de Vajol en behoort tot de mooiste gedeelte in de Veneto. In de Vajol heeft het wijnhuis een unieke positie want alle wijngaarden liggen rondom het wijnhuis (dit in tegenstelling tot vele andere (lees de meeste) die plots hebben in het gehele gebied en de commerciële amarone wijnhuizen hebben vaak geen eigen wijngaarden en kopen het merendeel op.

Alle druiven komen uitsluitend uit de velden rond Corte Sant'Anna, dit geeft een bijzondere uniekheid aan de wijn en maakt het onmiskenbaar: wijn die op tufsteen is geboren. Ooit was dit gebied de zee - stel je een zonnige baai voor. De bodem bestaat uit mergel gevormd tussen het mesozoïcum tijdperk (150 miljoen jaar geleden) en het tertiaire tijdperk (60 miljoen jaar geleden) gevolgd door de oorsprong van het Alpen gebergte. De grond is zeer kalkrijk, ideaal voor het modereren van de natuurlijke groeikracht van de wijnstokken. Kalksteen heeft ook sponsachtige eigenschappen: de capaciteit om voor lange periodes water vast te houden alleen door te laten wanneer de planten het nodig hebben. Dit houdt de druiven altijd goed gehydrateerd. De grond is dun maar rijk aan organische stoffen waardoor de wijnstokken in perfecte voedingsbalans kunnen leven. Deze harmonie is terug te vinden in de kwaliteit van de wijnen die altijd elegant zijn en een volledige expressie zijn, zowel in hun aroma als in de mond, van hun rijke polyfenolische veelheid. Rubinelli Vajol wijnen worden in de grond geboren nog voordat ze de wijnkelder bereiken; het zijn geschenken van de natuur en van de formatie van landstructuren in de Conca del Vajol.

De geselecteerde druiven worden eind september handmatig geoogst en onmiddellijk licht gekneusd. De vergisting en maceratie vindt plaats gedurende ongeveer 10-15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur en blijft dan ca. 6-9 maanden in RVS om verder te rijpen. In het glas is de Valpolicella van Rubinelli licht fris robijnrood kleur. In de neus de mooie verse frisse tonen van rood fruit, krenten en granaatappel gevolgd door (rode) kersen en delicate hints van kruiden. In de mond is de wijn delicaat, elegant, geurig en uitermate plezierig. Wij adviseren deze wijn niet te warm te drinken want dan verliest de wijn zijn typerende frisheid. Dit is nu met recht een authentieke Valpolicella welke is gemaakt op het fruit. Het harmonieuze boeket, de versheid en smaak maken deze wijn de perfecte metgezel voor pastagerechten, vleeswaren (charcuterie) en perfect aan het begin van uw maaltijd, van aperitief tot eerste gerecht. Dit is ook een perfecte wijn voor een zonnige dag op het terras. Licht gekoeld met goed gezelschap is dit een uitermate knap gemaakte plezierige wijn.

90/100 - Luca Maroni

Betoverende schoonheid uit het hart van Valpolicella

De wijngaarden van het Italiaanse wijnhuis Rubinelli Vajol zijn gelegen in het hart van Valpolicella in de beroemde regio Veneto. Met het charmante landhuis, de kelders, het dorp Vajol, het landschap bedekt met wijngaarden die zijn afgebakend door bakstenen muren en lieflijk zijn gedecoreerd met olijfbomen, kersenbloesems en amandelbomen omvat wijnhuis Rubinelli Vajol precies de essentie van de klassieke schoonheid van Valpolicella. De sublieme wijnen van dit wijnhuis bevatten een zoet geheim: de druiven werden een tijd opgeslagen in het hart van Valpolicella, waar ze traag en in alle rust rijpen in de vallei, gekust door de zon en beschermd door de glooiende heuvels. De druiven krijgen, in de koele kelder die aan de zijkant van de berg werd ingeboud, uitgebreid de tijd om te rusten en dromerig te genieten in grote eiken vaten. 

Historie

De geschiedenis van wijnhuis Rubinelli Vajol begint bij Gaetano Rubinelli, de grondlegger van een familie die generaties lang in Valpolicella heeft gewoond. Na de Chievo-dam langs de rivier de Adige te hebben geprojecteerd en te hebben aangelegd, en dus aan het begin van de eeuw elektriciteit aan alle Veronese industrieën te leveren, kocht Gaetano Rubinelli, gefascineerd door de perfecte ligging en locatie in het hart van Valpolicella, de prachtige landerijen. In de loop der jaren besloot de Rubinelli-familie om hun eigen wijnproductie te beginnen, en zo kwam hun droom om de delicatesse en excellentie van hun land uit te drukken in hun product helemaal uit! Hoogwaardige druiven dankzij groei en rijping in een ideale omgeving: de bodem, de zon, het zachte klimaat en de zachte bries van Conca del Vajol.

Wijngaard

Volgens het wijnhuis komt de voortreffelijkheid van wijn door het prachtige land. Het gebied is gelegen tussen de 1000  jaar oude Pieve di San Floriano en San Pietro in Cariano, de belangrijkste gemeente van de Valpolicella, waar de Vajol-landbouwgrond zich voor het oog ontvouwt in een schitterende vallei van 10 hectare zuidelijk gerichte wijngaarden: een perfecte harmonie van glooiende velden en heuvels met het huis, de wijnkelder en de fruttaio (drooghokken) in het midden. De noordelijke velden grenzen op het grondgebied van Comune di Fumane en Marano.

Alle druiven komen uitsluitend uit de velden rond Corte Sant'Anna, dit geeft een bijzondere uniekheid aan de wijn en maakt het onmiskenbaar: wijn die op tufsteen is geboren. Ooit was dit gebied de zee - stel je een zonnige baai voor. De bodem bestaat uit mergel gevormd tussen het mesozoïcum tijdperk (150 miljoen jaar geleden) en het tertiaire tijdperk (60 miljoen jaar geleden) gevolgd door de oorsprong van het Alpen gebergte. De grond is zeer kalkrijk, ideaal voor het modereren van de natuurlijke groeikracht van de wijnstokken. Kalksteen heeft ook sponsachtige eigenschappen: de capaciteit om voor lange periodes water vast te houden alleen door te laten wanneer de planten het nodig hebben. Dit houdt de druiven altijd goed gehydrateerd. De grond is dun maar rijk aan organische stoffen waardoor de wijnstokken in perfecte voedingsbalans kunnen leven. Deze harmonie is terug te vinden in de kwaliteit van de wijnen die altijd elegant zijn en een volledige expressie zijn, zowel in hun aroma als in de mond, van hun rijke polyfenolische veelheid. Rubinelli Vajol wijnen worden in de grond geboren nog voordat ze de wijnkelder bereiken; het zijn geschenken van de natuur en van de formatie van landstructuren in de Conca del Vajol.

De bodem heeft een middelgrote textuur en is kalkhoudend en tuftachtig met een goede klei-aanwezigheid, voornamelijk op de neerwaartse hellingen, en een gematigde aanwezigheid van skeletachtige fragmenten in de heuvels. De bodem is diep in de lagere delen van het landgoed en van gevarieerde diepte op de hogere delen. De orografie van het terrein varieert van vlak tot heuvelachtig. De wijngaarden krijgen op natuurlijke wijze water, zelfs in de droogste seizoenen, en absorberen de benodigde hoeveelheid van het grondwater dat een paar meter onder de velden van Conca del Vajol stroomt. De aanwezigheid van dit water wordt ook aangetoond door de nog steeds actieve natuurlijke bron, die in een officieel document uit 1635 wordt aangehaald als 'de bron van Vajol'. 

De meest aangeplante druiven zijn Corvina, Corvinone en Rondinella en daarnaast een kleine hoeveelheid Molinara en Oseleta.

Werkwijze

Wijnhuis Rubinelli Vajol werkt met groot respect voor natuur en milieu. Om het milieu, de gezondheid van de consument en die van henzelf te beschermen zijn daarom alle onkruidverdelgers en synthetische meststoffen geëlimineerd. Deze zijn vervangen door mechanisch wieden en groenbemesters om zo de natuurlijke kenmerken van het terrein te respecteren en nog beter naar boven te halen. Daarnaast gebruikt men een systeem van zaaien waarbij er, ten tijde van de bloei, meer dan 20 kruiden- en peulvruchtachtige extracten tussen de rijen en de omringende grond worden gezaaid zodat een toename van organische stoffen ontstaat. Het oogsten gebeurt uitsluitend handmatig waarna de druiven direct handmatig worden geperst. De druiven voor amarone, en voor andere wijnen van gedroogde druiven, worden altijd het eerst geplukt. Een intensief werkje want iedere tros wordt ook pas echt geplukt wanneer deze volledig rijp is en wordt daarna voorzichtig te rusten gelegd.

Het wijnhuis produceert uitsluitend genummerde flessen van de 5 klassieke Valpolicella wijnen: amarone, ripasso, valpolicella classico superiore, valpolicella classico en recioto. Al deze 5 wijnen bevatten de 5 inheemse druiven van Valpolicella: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara en Oseleta aldus de oenoloog van het wijnhuis Enrico Nicolis. De polyfonie van smaken en aroma's van de 5 lokale wijnstokrassen wordt exclusief beschermd in grote eiken vaten uit Frankrijk en de Kroatische regio Slavonië. Tijdens de lange periode van verfijning geven deze vaten precies de juiste balans van hout, waardoor de intense volle aroma's worden behouden en versterkt. Om unieke, elegante wijnen te verkrijgen worden alleen vaten van 30 of 50 hl gebruikt.

Over hun werkwijze vermeldt het fantastische en authentieke wijnhuis ook nog: "Elke keuze die we maken, alles wat we doen in de velden of in de wijnkelder, is opgedragen aan de ideeën en inspiratie van prof. Roberto Ferrarini, van wie we bijna alles hebben gehoord wat er te weten valt over de voortreffelijkheid van wijn."

Rubinelli Vajol wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Rubinelli Vajol wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Het harmonieuze boeket, de versheid en smaak maken deze wijn de perfecte metgezel voor pastagerechten, vleeswaren (charcuterie) en perfect aan het begin van uw maaltijd, van aperitief tot eerste gerecht. Dit is ook een perfecte wijn voor een zonnige dag op het terras. Licht gekoeld met goed gezelschap is dit een uitermate knap gemaakte plezierige wijn.
Rating: 90


90/100 - Luca Maroni

·          Selezione migliori vini quotidiani italiani – Slow Wine 2018 e 2019 (annata 2016 e 2017)

·          5° miglior  valpolicella per la Guida de L’Espresso I Vini d’Italia 2018 (annata 2016)

·          Golden Star  TCI Vinibuoni d’Italia 2018 e 2019 (annata 2016 e 2017)

·           3,5 Stelle **** Winesurf 2018 (fra i top 3 tra 53 valpolicella) (annata 2016)

·          90 punti Annuario I migliori vini italiani Luca Maroni (annata 2017)

·          4 Stelle TCI Vinibuoni d’Italia 2016 (annata 2014)

·          3 Stelle TCI Vinibuoni d’Italia 2017 (annata 2015)

·          2 cuori JLF Merum 2015/16 (annata 2013)

Wijnsoort: Rood
Druif: Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Sangiovese
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Veneto
Wijnhuis: Rubinelli Vajol
Website URL:
Jaar: 2017
Drinken: 2018-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 12.5%
Smaaktype: Soepel en rond
Serveertemperatuur: 14-16
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Klantenbeoordelingen

Knappe wijn Review door F. Bertens
Kwaliteit
Prijs
Mooie Veneto - mooie typische rode fruit zoals kers en beetje onrijpe braam dus niet zo jammy als soms worden gemaakt. Eens met beschrijving GCW dat hier fruit en zuur domineert en niet het zoet. (Geplaatst op 23-06-2019)
Jens Review door Fruit en frisheid
Kwaliteit
Prijs
Van deze valpolicella zijn we op onze veneto proeverij helemaal blij geworden (zoals ook bij de rubinelli ripasso, de superiore). We hadden een line-up en de Rubinelli's kwamen er met kop-en-schouders uit. Fruit dominerend, mooi zuurtje wat het gewoon een heel prettig glas maakt. Geen alcoholbom maar juist die italiaanse finesse. (Geplaatst op 16-02-2019)

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

niet te koud drinken om de smaken tot hun recht te laten komen.

- Maarten
Bekijk meer recensies