Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2017 Raul Pérez Ultreia Saint Jacques

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Raul Pérez Ultreia Saint Jacques

2017 Raul Pérez Ultreia Saint Jacques

€ 13,95
op voorraad
18 op voorraad
+3 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Raul Perez
Jaar: 2017
Drinken: 2019-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
26/3/18
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Raúl Pérez is op dit moment zonder twijfel de meest mediatieke wijnmaker van heel Spanje. Zijn wijnen zijn echter bijna niet te vinden! Iedereen praat erover, doch weinigen hebben ze reeds geproefd. Raúl is aanwezig in talloze appellaties en regio's, niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Amerika. De rode draad in zijn werk is de recuperatie van vieilles vignes van autochtone druivensoorten en het maken van authentieke wijnen met veel karakter en persoonlijkheid. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'Ik maak liever een ondrinkbaar slechte Galicische wijn, maar laat het dan tenminste een Galicische wijn zijn.' Hij heeft dan ook al tientallen wijnen gevinifieerd in ontelbaar verschillende streken (meestal in het noordwesten van Spanje, en ook daarbuiten), maar die echter nooit op de markt gebracht zijn. Hij test, hij probeert, en mislukt ook heel vaak. Deze manier van werken brengt hem natuurlijk wel ontzettend veel ervaring bij, waarmee hij dan later wel in staat is om het uiterste uit één druivensoort of uit één regio te halen.

Vandaag maakt hij of helpt hij mee aan meer dan 80 wijnen. Uiteindelijk heeft hij zich sinds kort ook min of meer gesetteld door twee minibodega's van hemzelf te verbouwen: eentje in de regio Tierra de León, in het dorpje Valdevimbre, en een andere in zijn geboortestreek Bierzo, waar hij in het dorpje Salas de los Barrios zijn eigen Ultreia's maakt, de absolute essentie van Mencía. Raúl werkt altijd biologisch en zo puur mogelijk. Hij gebruikt het minimum aan SO2. 

De Ultreia Saint Jacques is een 100% Mencia en is de basiswijn van Raul Pérez, genoemd naar de weg richting Santiago de Compostela. De wijn wordt 9 maanden op grote houten foeders van Franse eik opgevoed. De Ultreia Saint Jacques heeft een mooie frisse heldere robijnrode kleur in het glas. In de neus komt de frisheid terug maar stuift ook het rode fruit uit het glas met daarbij zoals bij een goede mencia betaamt de aardse minerale tonen met in de afdronk bloemige tonen.

Onze vaste klanten weten dat wij een groot fan zijn van de wijnen uit deze streek gemaakt van Mencia (of de witte Godello) zoals de wijnen van Perez en bijvoorbeeld Val de Sil. De continentale invloeden en de stijl geven de wijnen een Bourgondische handtekening en geeft wijnen met een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding!

Raúl Pérez is op dit moment zonder twijfel de meest mediatieke wijnmaker van heel Spanje. Zijn wijnen zijn echter bijna niet te vinden! Iedereen praat erover, doch weinigen hebben ze reeds geproefd. Raúl is aanwezig in talloze appellaties en regio's, niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Amerika ... Wij volgen Raúl al sinds 2000; op dat moment werkte hij nog als oenoloog op het familiedomein Castro Ventosa in Valtuille de Abajo. Hij werkte daarnaast ook als oenoloog-consultant voor andere domeinen in Bierzo. Hij raffineerde de Mencia tot ongekende hoogtes, hielp ook Ricardo en Alvaro Palacios van start gaan met hun topdomein, en intussen proefde en probeerde hij onophoudelijk andere wijnen van over de hele wereld. Raúl is een rusteloze natuur en zijn nieuwsgierigheid en passie brengen hem steeds verder.

Tussen 2005 en 2007 verliet hij het familiedomein en vertrok hij voor een wijnodyssee. In een paar jaar tijd maakte hij naam en faam en werd hij een echte 'star' in de wijnwereld. De rode draad in zijn werk is de recuperatie van vieilles vignes van autochtone druivensoorten en het maken van authentieke wijnen met veel karakter en persoonlijkheid. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'Ik maak liever een ondrinkbaar slechte Galicische wijn, maar laat het dan tenminste een Galicische wijn zijn.' Hij heeft dan ook al tientallen wijnen gevinifieerd in ontelbaar verschillende streken (meestal in het noordwesten van Spanje, en ook daarbuiten), maar die echter nooit op de markt gebracht zijn. Hij test, hij probeert, en mislukt ook heel vaak. Deze manier van werken brengt hem natuurlijk wel ontzettend veel ervaring bij, waarmee hij dan later wel in staat is om het uiterste uit één druivensoort of uit één regio te halen.

Vandaag maakt hij of helpt hij mee aan meer dan 80 wijnen. Uiteindelijk heeft hij zich sinds kort ook min of meer gesetteld door twee minibodega's van hemzelf te verbouwen: eentje in de regio Tierra de León, in het dorpje Valdevimbre, en een andere in zijn geboortestreek Bierzo, waar hij in het dorpje Salas de los Barrios zijn eigen Ultreia's maakt, de absolute essentie van Mencía. Raúl werkt altijd biologisch en zo puur mogelijk. Hij gebruikt het minimum aan SO2. De wijnen die we van hem binnenkrijgen zijn steeds in minimale hoeveelheden en bovendien weten we bijna nooit wat we gaan binnenkrijgen, van welk jaar en hoeveel ... Dat is Raúl ten voeten uit. 

Overheerlijk bij gerechten met wild en gevogelte, maar combineert ook uitstekend met vegetarische gerechten.

Rating: 93


Rating
93

Release Price
$20

Drink Date
2019 - 2023

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
28th Feb 2019
Source
Issue 241 End of February 2019, The Wine Advocate

The clean, floral and 2017 Ultreia Saint Jacques comes mostly from old vineyards from different soils in Valtuille and Villadecanes fermented in stainless steel and oak vats with part of full clusters and matured in used barriques for one year. It's produced in a fresh and very drinkable way. This is one of the best values from Bierzo and Spain, and a great introduction to Bierzo. It's a more serious wine than what the wine was when it was first produced, fresh and elegant. It's very reliable and a great value. There are some 100,000 bottles that were filled in two production runs.

Raúl Pérez is building a new winery for the Ultreia St. Jacques, the volume wine that sustains many of the other wines, with the idea to produce 200,000 to 250,000 bottles of it. The winery has the capacity to produce around 300,000 bottles. I tasted a great majority of 2016s, which is a superb vintage, one of the best ever, combining elegance and power. Pérez thinks 2018 is going to follow the line of 2016, perhaps even better. Something to look forward to...

Wijnsoort: Rood
Druif: Mencia
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Galicia
Wijnhuis: Raul Perez
Website URL:
Jaar: 2017
Drinken: 2019-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum : 26/3/18
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Highly drinkable wine for a good price/quality ratio.

- RJW
Bekijk meer recensies