2017 Overgaauw Shepherd's Cottage

10,25 8,47
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Wijnhuis Overgaauw
Jaar 2017
Druif Cabernet Sauvignon Merlot
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2019 - 2025
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Overgaauw Wine Landgoed werd in 1905 opgericht door Abraham van Velden, wiens grootvader in 1848 was geëmigreerd naar Zuid-Afrika samen met zijn vrouw Elisabeth Overgaauw. Als eerbetoon aan zijn grootmoeder gaf hij het landgoed de naam Overgaauw. Men produceerde in die tijd doorsnee wijnen maar in 1968 kwam er een serieuze ommezwaai. Zoon David reisde in dat jaar, samen met Frans Malan van Simonsig, naar Bordeaux. Ze brachten een bezoek aan o.a. Château Lafite en Château Mouton Rothschild, wat hen inspireerde om de rode wijnen voortaan op barrique te laten rijpen. Samen met Frans Malan kocht hij rechtstreeks vaten in bij Château Lafite. Hij begon met het maken van een Bordeaux blend, de Tria Corda. Dit werd een groot succes en vormt nog steeds één van de toppers uit het assortiment van Overgaauw wijnen.

Inmiddels behoort Overgaauw Wine Estate tot de top uit Zuid Afrika en is het een klassiek wijnhuis te noemen en wordt het gezien als een Bordeaux-huis maar dan in Zuid Afrika en dat is zeker niet verrassend wetende dat de huidige generatie stage bij Clos de Jacobins in Saint-Émilion onder leiding van Hubert du Boüard de Laforest, mede-eigenaar van Château Angelus. De stijl van wijnen die Overgaauw produceert is op klassieke leest geschoeid. De wijnen bezitten een goede ruggengraat van zuren. De rode wijnen rijpen – al dan niet voor een deel - op Frans eikenhout, waardoor ze een uitstekend rijpingspotentieel bezitten.

De Shepherd's Cottage is een blend van 70% Cabernet Sauvignon en 30% Merlot gelegen op wijngaarden van rond de 15-20 jaar oud. De bodem van de wijngaard hebben de typische dieprode kleiaarde verweven met graniet wat de wijn een mineralige toetst heeft. Na fermantatie rijpt de wijn voor 30% op Frans eikenhout gedurende 8 maanden, 60% lagering op betonnen vaten, 10% zonder lagering. Doel: minimale houtinvloed teneinde het fruit zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen maar wel de wijn wel de gewenste complexiteit meegeven.In het glas heeft de Shepherd's cottage een diepe kleur met paarse reflectie; rijk gevuld aroma met bramencompote, bosbessen, leer en vanille. Stevige aanzet, accent op bessen- en kersenfruit verweven met leer. Robuuste wijn die op zijn plaats is bij een stevige maaltijd zoals spareribs, BBQ rood vlees of een lekkere chili con carne.

.

Vineyard for 2017 Overgaauw Shepherd's Cottage
Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Wijnhuis Overgaauw
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2017
Drinken vanaf 2019
Drinken tot 2025
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2017 Overgaauw Shepherd's Cottage
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

06.03.2023

2021 Quinta da Falorca Encruzado Reserva Blanco

"Na 19,20 nu 21 geproefd. Blijft toch een juweel van een wijn. vooral als..." Rolf

Bekijk product recensie