Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

LE MACCHIOLE, BOLGHERI ROSSO DOC

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • LE MACCHIOLE, BOLGHERI ROSSO DOC

2017 Le Macchiole Bolgheri Rosso

€ 24,95
op voorraad
39 op voorraad
+6 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: P3, ST2C1
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Le Macchiole
Jaar: 2017
Drinken: 2019-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 91

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Le Macchiole is een relatief klein domein (24 Ha) in de Bolgheri in Toscane in Italie. Het domein is opgericht in 1983 door Eugenio Campolmi en Cinzia Merli. Voor 1983 produceerden de vader en grootvader van Eugenio reeds wijnen, voornamelijk voor eigen gebruik. De naam “Le Macchiole” betekent “De plaats waar alles begon”. Het domein is vooral bekend vanwege haar cepage wijnen, met name de wijnen gemaakt van Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Met de oogst uit 1987 werden de eerste wijnen commericeel op de markt gebracht. Met name in deze begin jaren produceerden Eugenio and Cinzia wijnen van meerdere druiven, met de nadruk op Bordeaux blends Vanaf het midden van de jaren 90, specialiseerden zij zich in wijnen die van een soort druif werden gemaakt. 

Helaas overleed Eugenio in 2002, hij was slechts 40 jaar oud. Op dit moment wordt “Le Macchiole” geleid door Cinzia, zijn weduwe. De eerste wijn die onder haar leiding werd gemaakt (sinds 1994) is de Messorio, een 100% Merlot wijn die 20 maanden in houten vaten (barriques) is opgevoed en gebottled is zonder filtratie. Het is zonder meer een van de beste Merlots uit Italie en kan vergeleken worden met de beste merlots uit Bordeaux. De totale productie bedraagt ongeveer 9000 flessen per jaar.

De Paleo Rosso is een wijn die allen van de Cabernet Franc druif is gemaakt, in de eerste jaren van deze release bevatte de wijn ook kleine delen Cabernet Sauvignon en/of Sangiovese. De wijn werd voor het eerste uitgebracht in 1989 en krijgt een lange opvoeding op houten vaten, 18 maanden. De Paleo Rosso behoort tot de allerbeste Cabernet Franc wijnen wereldwijd! Totale productie: 25000 - 30000 flessen.

De Scrio is de derde cepage wijn van Le Macchiole, gemaakt van 100% Syrah. Ook deze wijn kan zich meten met het beste wat er te maken is van Syrah, de stijl lijkt met name op die van de Rhône Vallei in Frankrijk. De eerste uitgave was in 1994, de productie is zeer beperkt: slechts 6500 flessen.

Le Macchiole is een referentie voor Bolgheri geworden. In 2008 werd hun topwijn Messorio in WineSpectator beoordeeld met 100/100 punten. De instapwijn Rosso ‘Le Macchiole’ valt voortaan ook onder de DOC Bolgheri-appellatie en bevat merlot, cabernet franc en syrah. Instap is eigenlijk een beetje beledigend want de Rosso is een zeer fraaie Bolgheri en in tegenstelling tot de Messorio, Paleo en Scrio is deze wijn nog redelijk qua prijs. 

De Le Macchiole Rosso heeft 6 maanden op 1e en 2e jaars barriques mogen rijpen. In het glas heeft de wijn een mooie granaatrode kleur met ietwat paarse schakeringen. In de neus heeft deze mooie Bolgheri licht kruidige accenten van groene peper meten  lichte vanille toon en prettige rode fruitaroma’s. Zeer elegant en verfijnd. Dit is een zeer fraaie Rosso gemaakt door een van de allerbeste wijnhuizen uit de Bolgheri. 

Le Macchiole is een relatief klein domein (24 Ha) in de Bolgheri in Toscane in Italie. Het domein is opgericht in 1983 door Eugenio Campolmi en Cinzia Merli. Voor 1983 produceerden de vader en grootvader van Eugenio reeds wijnen, voornamelijk voor eigen gebruik. De naam “Le Macchiole” betekent “De plaats waar alles begon”. Het domein is vooral bekend vanwege haar cepage wijnen, met name de wijnen gemaakt van Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Met de oogst uit 1987 werden de eerste wijnen commericeel op de markt gebracht. Met name in deze begin jaren produceerden Eugenio and Cinzia wijnen van meerdere druiven, met de nadruk op Bordeaux blends Vanaf het midden van de jaren 90, specialiseerden zij zich in wijnen die van een soort druif werden gemaakt. 

Helaas overleed Eugenio in 2002, hij was slechts 40 jaar oud. Op dit moment wordt “Le Macchiole” geleid door Cinzia, zijn weduwe. De eerste wijn die onder haar leiding werd gemaakt (sinds 1994) is de Messorio, een 100% Merlot wijn die 20 maanden in houten vaten (barriques) is opgevoed en gebottled is zonder filtratie. Het is zonder meer een van de beste Merlots uit Italie en kan vergeleken worden met de beste merlots uit Bordeaux. De totale productie bedraagt ongeveer 9000 flessen per jaar.

De Paleo Rosso is een wijn die allen van de Cabernet Franc druif is gemaakt, in de eerste jaren van deze release bevatte de wijn ook kleine delen Cabernet Sauvignon en/of Sangiovese. De wijn werd voor het eerste uitgebracht in 1989 en krijgt een lange opvoeding op houten vaten, 18 maanden. De Paleo Rosso behoort tot de allerbeste Cabernet Franc wijnen wereldwijd! Totale productie: 25000 - 30000 flessen.

De Scrio is de derde cepage wijn van Le Macchiole, gemaakt van 100% Syrah. Ook deze wijn kan zich meten met het beste wat er te maken is van Syrah, de stijl lijkt met name op die van de Rhône Vallei in Frankrijk. De eerste uitgave was in 1994, de productie is zeer beperkt: slechts 6500 flessen.

Le Macchiole is een referentie voor Bolgheri geworden. In 2008 werd hun topwijn Messorio in WineSpectator beoordeeld met 100/100 punten.

vlees gerechten (gebraden), pasta met bolognese-saus
Rating: 91
beoordeling 2015-latere jaargangen nog niet beoordeeld

Rating
91+

Release Price
NA

Drink Date
2017 - 2024

Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
28th Apr 2017
Source
230, The Wine Advocate

The 2015 Bolgheri Rosso is mostly Merlot with Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Syrah. The Merlot is harvested on the early side in order to preserve acidity, meanwhile the other varieties are harvested a bit later to add softness and roundness. In order to highlight the crispness of the fruit, one-fourth of the mass is aged in cement and the rest goes into various types of neutral barrel. This terrific wine boasts firm lines and a soft, cherry-driven core. The finish offers a quirky collection of exotic spice aromas that are mild and subtle. Some 130,000 bottles were produced.

This batch of new releases from Cinzia Merli and her team at Le Macchiole represents interesting philosophical and stylistic shifts. Over the past decades, the vineyard team has amassed enough experience to securely obtain optimal fruit ripeness throughout the various parcels even in difficult vintages. It’s a question of knowing your land, and years of farming have awarded that awareness. With that under their belt, Le Macchiole is now interested in pursuing freshness and balanced acidity for more nuanced and elegant varietal expressions. Both the 2014 Paleo (Cabernet Franc) and Messorio (Merlot) tasted here will be released at the end of this calendar year. The wines definitely need more time in bottle and both appeared a bit closed when I preview tasted them in March. “These wines need to get through the Spring before they really start to open,” Cinzia tells me. “This is something I notice every year.” By law, producers are allowed to add up to 15% wine from another vintage. “I wanted to respect the 2014 vintage and did not opt to add other wine,” says Cinzia. “All the wine used in the newest Paleo and Messorio is purely from 2014.” Because of stringent fruit selection, Le Macchiole produced 20% less of each. The Syrah-based Scrio was not produced at all in 2014. In other news related to Syrah, Le Macchiole purchased two new vineyard parcels this past year including a one-hectare plot of alberello (or head-pruned) Syrah. The vineyard is located on the Collina Casa Vecchia just beyond the Grattamacco property and is heavily characterized by Galestro limestone rocks.

Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Toscane
Wijnhuis: Le Macchiole
Website URL:
Jaar: 2017
Drinken: 2019-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies