2017 Jimenez Landi Sotorrondero
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Mentrida |
Wijnhuis | Jimenez Landi |
Jaar | 2017 |
Druif | Grenache |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2019 - 2022 |
Jiménez Landi Méntrida Sotorrondero is een rode wijn uit de regio Castilla La Mancha in Spanje. Gemaakt door het wijnhuis Jiménez Landi. Een geweldigie prijs/lwaliteit verhouding en een van onze persoonlijke toppers. Dit is een blend 85% Syrah en 15% Grenache. mooie houtopvoeding gehad en daardoor behoorlijk krachtig, maar goed toegankelijk door zachte textuur en tannines. De wijn heeft een medium zuurgraad en met kruidig rood fruit. De Dani en Jimenez Landi wijnen zijn zeer gewild vanwege de uitmuntende kwaliteit. De uitdaging is dat er van alle wijnen maar zeer beperkt wordt geproduceerd. De Reventon en Diablo behoren inmiddels tot cult-wijnen (alhoewel de prijzen nog steeds een fractie zijn van de franse collega's)
Bij de familie Jiménez-Landi werd er al sinds mensenheugenis wijn gemaakt van oude wijnstokken Garnacha. Het was echter in 2004 dat Daniel en José, twee neven, aan hun avontuur begonnen. Ze besloten om de vieilles vignes van hun appellatie, Méntrida, vaak geplant op hellingen en moeilijk bereikbaar, te recupereren en vooral om de Garnacha op topniveau te brengen. Daniel kreeg zijn vorming op de universiteit van Madrid als oenoloog in 2005, maar volgens hem zelf vooral door de vele reizen en bezoeken die hij ondernam naar andere wijngebieden in Frankrijk en andere landen. De vele gesprekken die hij had met andere wijnmakers uit andere landen, deden hem steeds meer beseffen dat hij in zijn geboortestreek iets unieks in handen had. In een paar jaar leerde hij enorm veel bij. Zijn zoektocht naar altijd oude en interessante wijngaarden Garnacha, dreef hem naar andere dorpen van de Sierra de Gredos (dit is het bergmassief ten zuidwesten van Madrid). In 2006 vond hij hier de hoogst gelegen wijngaarden van de appellatie Méntrida in El Real de San Vicente, in de vallei van de Tiétar. Hier zou hij zijn grand crus creëren: Ataulfos, Cantos del Diable, Fin del Mundo (later veranderd in The End door merknaamproblemen). Hij vond ook een topwijngaard in Avila; in het dorp Cebreros maakt hij met Raúl Pérez in 2007 de eerste Reventón. In 2008 richtte hij samen met zijn twee vrienden-oenologen Marc Isart (Bernabeleva) en Fernando García (bodega Marañones) Comando G op, waarbij de G natuurlijk voor Garnacha staat. Ze zoeken samen de hoogste wijngaarden Garnacha in de Sierra de Gredos, waarbij ze gaan tot 1000 en 1200 m hoogte, zowel in de D.O. Vinos de Madrid als sinds 2010 in Avila. Al zijn perceelwijnen worden biodynamisch gemaakt.
Variëteiten
Terroir
Vinificatie
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Mentrida |
Wijnhuis | Jimenez Landi |
Druif | Grenache |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2019 |
Drinken tot | 2022 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Login and Registration Form