Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc

2017 Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc

€ 44,95
op voorraad
6 op voorraad
+11 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: LI2
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Perrin
Jaar: 2017
Drinken: 2019-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: zie onder Rating tab

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc is een blend van de druiven Clairette, Grenache Blanc, Roussanne. 
De grenache blanc is eigenlijk niets meer dan de witte variant van de blauwe grenache (noir). De Clairette is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk, met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1500. Vandaag de dag deelt clairette de lakens uit in Die, een dorpje aan de rivier Drôme, dat bekend staat om zijn mousserende wijnen Crémant de Die en Clairette de Die. De Roussanne wordt vrijwel altijd in één adem genoemd met marsanne. Marsanne zorgt voor veel sap en is makkelijker te verbouwen, terwijl roussanne de wijnmaker een flinke uitdaging bezorgt maar, mits goed behandeld, ook een geweldig resultaat. De beroemdste wijn van 100% roussanne is de witte Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes van Château de Beaucastel.

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten. Aansluitend vindt de malolactische gisting en rijping op de lies plaats. Dit gebeurt in eerste klas eikenhouten barriques die voor 50% nieuw en voor 50% een jaar oud zijn. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.

In het glas heeft de Sinards een heldere licht goudgele kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, gekonfijte ananas, wilde bloemen, honing, anijs en geroosterde sesamzaadjes. In het smaakpalet tonen van groene citroen, mandarijn, Turks fruit, brioche en vanille, die worden gevolgd door een levendige afdronk met mooie zuren.

Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Beaucastel bestaat al sinds het begin van de 17de eeuw, maar het was pas in 1909, toen de familie Perrin eigenaar werd, dat het toen honderd hectare tellend domein een heuse metamorfose onderging. Meer dan honderd jaar later, en inmiddels al de vijfde generatie, is het imperium van Perrin uitgegroeid tot 325 hectare wijngaard waarvan het overgrote deel in eigen bezit is. Na het succes in Châteauneuf begon de familie andere percelen in de zuidelijke Rhône aan te kopen. Vandaag zijn ze actief in de Côtes du Rhône Villages, Vinsobres, Cairanne, Rasteau, Gigondas, Vacqueyras, tot zelfs Beaumes-de-Venise en Tavel en sinds enkele maanden in Côtes de Provence met Château Miraval, de jont-venture tussen Perrin en Jolie-Pitt (Brad Pitt & Angelina Jolie). Stuk voor stuk uitstekend gesitueerde percelen die op maximum 45 minuutjes van de thuishaven Orange liggen en zo dagelijks geïnspecteerd kunnen worden. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. Ook in de kelder wordt niets aan het toeval overgelaten. De Perrins bouwden op het nabijgelegen landgoed La Vieille Ferme een ultramoderne vinificatiekelder voorzien van alle technische snufjes. Maar de familie zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de meester van de blenders. Het is ontegensprekelijk het grote geheim van de Perrins, die ervan overtuigd zijn dat het blenden van de juiste druiven in de juiste hoeveelheden voor betere wijnen zorgt. Iets wat nog jaarlijks eigenhandig door de familie gedaan wordt. In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden verworven met de beste terroirs in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd en gevinifieerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment ‘Famille Perrin’ ontdekt u de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellaties zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.

De familie Perrin zijn wijnproducenten en - handelaars met een ijzersterke reputatie in de Zuidelijke Rhône. Zij zijn daar onder meer eigenaar van het befaamde Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape. Bij al hun wijnen streven de Perrins naar een zo hoog mogelijke mate van typiciteit, d.w.z. een klassieke stijl die telkens een referentie vormt voor de mogelijkheden van een bepaalde appellation, van 'gewone' streekwijn tot cru. De Perrins kiezen binnen elke appellation namelijk altijd voor fruit uit de beste wijngaarden.

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden verworven met de beste terroirs in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd en gevinifieerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment ‘Famille Perrin’ ontdekt u de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellaties zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.


Rogvleugel met kappertjes, zeebaars, gegrilde tonijn, gevulde inktvis, kip of kalkoen uit de oven en niet te rijpe geitenkaasjes als Banon, Pélardon, Mont Ventoux en Saint-Domnin de Provence en verfijnde Aziatische gerechten.
Rating: zie onder Rating tab
beoordeling 2012-latere jaargangen nog niet beoordeeld

Rating
91

Release Price
$39

Drink Date
2013 - 2017

Reviewed by
Jeb Dunnuck
Issue Date
31st Oct 2013
Source
209, The Wine Advocate

Slightly more serious and classy, the 2012 Famille Perrin Chateauneuf du Pape Les Sinards Blanc is a blend of Clairette and Grenache Blanc that comes from a cooler terroir. Fermented and aged in 50% new oak, it’s rich and nicely textured, with plenty of white peach, pineapple and vanilla custard aromas and flavors. Enjoy this slightly modern styled, fresh and lively effort over the coming year or three. Drink now-2017.

Covering a full 175 acres in Chateauneuf du Pape, with significant holdings throughout the Southern Rhone (mostly vinified at and released under their Famille Perrin brand), Chateau De Beaucastel is a benchmark estate that excels at all price points. Looking at the wines reviewed here, 2011 is surprisingly strong (especially for the Chateauneufs) and with their perfumed aromatics and supple textures, they show a lot of similarities to the 2009s. The 2012s as a whole show more freshness and purity, with good concentration, and should require more bottle age to come around. Both vintages are worth seeking out. Looking at the 2011s across the board, all of which were in bottle, it appears to be a strong vintage here. While the vintage suffered due to uneven ripening in the Grenache, it was actually a solid vintage for Mourvedre and this shows, particularly in the Chateauneufs.

Wijnsoort: Wit
Druif: Clairette, Grenache, Roussane
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Côtes du Rhone
Wijnhuis: Perrin
Website URL: http://familleperrin.com/en/
Jaar: 2017
Drinken: 2019-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 10-12
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies