Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2017 William Fevre Chablis 0.375ltr

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Domaine William Fevre Chablis 0.375ltr

2017 William Fevre Chablis 0.375ltr

€ 12,95
op voorraad
10 op voorraad
+3 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: Nee
Lokatie: H2B6
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.375 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: William Fevre
Jaar: 2017
Drinken: 2019-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: zie onder Rating tab

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Goede Chablis wordt, net als alle betere wijnen uit de regio, gekenmerkt door een elegante lichte structuur en een prettig uitgebalanceerde fraîcheur. De chardonnaydruiven voor dit type Chablis dat in de hele streek gemaakt mag worden, groeien meestal op een zogenaamde Portland grond, een harde korstachtige bodem die grotendeels is samengesteld uit lagen klei en veel stenen waarin mineralen, kalk en mergel minder voorkomen dan in de betere delen van het gebied. Bij William Fèvre is echter gekozen voor volwaardige omstandigheden. De druiven voor Chablis van Fèvre zijn namelijk afkomstig van slechts een enkel perceel. Het is een  wijngaard op de heuvels tegen enkele Grands Crus aan, met een zuidwestelijke oriëtatie naar de zon. De grond is hier wél uitzonderlijk rijk aan mineralen en fossiele kalk. En dat laat zich dankbaar vertalen in de smaak van de wijn die zich overduidelijk onderscheidt van zijn naamgenoten.

De handgeplukte chardonnay gaat in kleine kratjes naar de sorteertafel. Alleen het mooiste fruit wordt zeer kort geperst waarna de wijn vergist op klimaatgecontroleerd roestvrijstaal. Na assemblage met het houtgelagerde sap wordt gebotteld. Dan is dit een loepzuivere Chablis met de kenmerkende invloeden van de mergel en kalkbodem van de regio. Naast een verfijnde mineraligheid, een indrukwekkende vitaliteit, rijpe citrustonen en een tikkeltje room. Dit is een grootse wijn die een plekje op tafel verdient naast vis, zachte kaas en zeevruchten.

Een zeer fraaie wijn in een mooi flesje van 0.375 ltr goed voor drie glazen

In het Mesozoïcum (de middentijd in de aardse geschiedenis) was het ongeveer net zo warm op de evenaar als op de polen. IJskappen zoals we nu kennen bestonden niet en grote delen van de wereld lagen onder de zeespiegel. Tijdens dit geologische tijdvlak maakte het zeeleven een enorme groei door. Vooral ammonieten, inktvisachtige diertjes in schelpen, kwamen in groten getale voor in het water.

Ammonieten zijn inmiddels uitgestorven en je vindt nog slechts hun kalkrijke huisjes terug als fossielen op plekken waar de aarde de rustplaats van deze diertjes heeft blootgelegd. Zoals in het zuid-Engelse kustplaatsje Kimmeridge - waarnaar het bodemtype bestaande uit deze fossiele lagen werd genoemd - en het Franse Chablisgebied. Gelukkkig genoeg is de chardonnaydruif - of beaunois zoals hij hier plaatselijk genoemd wordt - zeer gebaat bij kalrijke grond. Geen wonder dat ten noorden van de stad Chablis, waar de kalkgrond het vruchtbaarst is, de steile Grand Cru-wijngaarden zijn te vinden.

Hier zijn bovendien de klimatologische omstandigheden, door een natuurlijke beschutting tegen de snijdend koude wind, perfect. Het zijn (van west naar oost) Les Bougerots, Les Preuses, Vaudésir, Les Grenouilles, Valmur, Les Clos en Blanchot.
Van bijna dezelfde gunstige, zuidwestelijk naar de zon georiënteerde ligging profiteren hier ook de Premiers Cru's Fourchaume, Montée de Tonnerre, Mont de Milieu en Vaucoupin.

William Fèvre is altijd een van de grote voorvechters geweest van echte, authentieke Chablis. Hij schreef er zelfs een boek over: Le vrai Chablis et les autres. In 1998 verkocht hij echter zijn bedrijf en ging zich volledig wijden aan zijn wijngaarden in Chili. Aan de reputatie en het succes van zijn Chablisbedrijf en de geweldige wijnen die er vandaan komen zou echter geen einde komen.

De nieuwe eigenaar werd namelijk niet de eerste de beste. Het was Joseph Henriot van het gelijknamige champagnehuis en tevens eigenaar van het bourgognehuis Bouchard Père & Fils in Beaune, die de touwtjes in handen kreeg. Seignant detail: sinds de overname winnen de wijnen van het domein ieder jaar verder aan klasse en verfijning!

Domaine William Fèvre is een prachtig bedrijf met een onwaarschijnlijk potentieel. Het beschikt over ruim vijftig hectare eigen wijngaarden en het is daarmee de grootste particuliere wijngaardeigenaar van heel Chablis. Belangrijker nog is de omstandigheid dat van die wijngaarden twaalf hectare de status van premier cru hebben en vijftien en een halve hectare die van grand cru. Die 15½ hectare grands crus komen neer op vijftien procent van het totale areaal. Fèvre is dus als geen ander een referentie voor Chablis.

Het hele productieproces is erop afgestemd om de nuances in terroir te vertalen in de wijnen. Daarom wordt de grootste zorg besteed aan de conditie van het fruit. Dit betekent o.a. dat de rendementen beperkt blijven. Plukken gebeurt met de hand, de selectie is streng en de persing gebeurt met 'druifvriendelijke' pneumatische persen. Ook de vinificatie is gericht op een transparante, pure stijl.

Voor de opvoeding van de wijnen - meestal tussen tien en vijftien maanden - wordt (nieuw) eikenhout met de grootst mogelijke terughoudendheid gebruikt. Om een van Frankrijks meest toonaangevende wijngidsen, Le Classement van Bettane & Desseauve te citeren: "Purs, droits, délicatement boisés et subtilements différenciés selons les origines du terroir..."

De crus zijn gebaat bij bewaren. Zij tonen hun ware klasse pas binnen vijf tot tien jaar. Worden ze jonger geschonken, dan zijn ze sterk gebaat bij karafferen. Het zijn bij uitstek wijnen voor aan tafel: bij vis en wit vlees en in de krachtigste versie, zelfs voor kreeft in roomsaus.

Door zijn levendigheid maakt hij vooral indruk als aperitief of begeleider van pure en rauwe visgerechten en zeevruchten.
Rating: zie onder Rating tab


92 Punten James Suckling This has plenty of ripe rich fruit with an array of lime curd, peaches, apricots and mangoes. The palate is packed with flesh and very succulent smooth and creamy peaches and apricots. A lot to like here. Drink on release.


 

Parker Rating (86 - 88)

Release Price
$20

Drink Date
NA

Reviewed by
William Kelley
Issue Date
31st Aug 2018
Source
238, The Wine Advocate

Offering up aromas of citrus zest, green apple and white flowers, the 2017 Chablis Villages is a medium-bodied, moderately concentrated wine with juicy acids and a saline, chalky finish.

As the proprietor of fully 78 hectares, William Fèvre is one of Chablis's largest domaines. Fresh, tensile wines that are classical in style have been the watchword here for more than a decade. The domaine's grapes are hand harvested with the exception of the Petit Chablis and are fermented in a mixture of stainless steel and used barrels sourced from Bouchard Père & Fils, depending on the cuvée. After five or six months, the wine fermented in wood is also racked to stainless steel to continue its élevage on the lees. While the 2017s were still only partially formed when I tasted them, they're very promising, as my notes indicate. Director Didier Séguier and his team richly deserve all the accolades they've received for achieving such consistent quality on such a large scale.


 

Wijnsoort: Wit
Druif: Chardonnay
Inhoud fles: 0.375 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: William Fevre
Website URL:
Jaar: 2017
Drinken: 2019-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 10-12
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Diner, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Eindelijk een alcoholvrije wijn die alles heeft wat wijn bekoort behalve dan de alcohol. je mist wat scherpte vd alcohol met voor het overige kers, beetje koffie en wat hout zoals een cabernet sauv betaamt. Uitstekend alcoholvrij alternatief

- de Wit
Bekijk meer recensies