2016 Rapaura Springs Marlborough Pinot Noir
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Nieuw Zeeland |
Regio | Marlborough |
Appellatie | Marlborough |
Wijnhuis | Rapaura Springs |
Jaar | 2016 |
Druif | Pinot Noir |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2019 - 2025 |
Familiebedrijf Rapaura Springs is opgericht in 2005 en behoort tot de top 10 grootste wijnhuizen in Marlborough. Puurheid en zuiverheid is waar Rapaura Springs voor staat. Zo is het water wat gebruikt wordt voor de wijnstokken afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord ‘Rapaura’ betekent dan ook: stromend water. Er is binnen het Nieuw-Zeelandse wijnhuis veel aandacht voor detail en de makers streven ernaar de meest uitzonderlijke, zuivere en pure wijnen te maken. Alle wijnen worden duurzaam geproduceerd.
De Rapaura Pinot Noir is mooi diep kersenrood in het glas. In de neus heeft de wijn complexe geuren van zwart fruit, leer, tabak en gedroogde kruiden. In de mond is hij lekker sappig en de ronde tannines en medium zuren geven de wijn een prettige structuur. De pinot noir heeft een rijke fruitige smaak met een zijdezachte afwerking. De wijn smaakt minder hyperfruitig en wat steviger dan we van Marlborough Pinot Noir gewend zijn, met aardse tonen, een fijne kruidigheid, rijpe kersen en leer. Hij is goed in balans. De Rapaura Pinot Noir is een geweldig glas om van te genieten en een uitstekende begeleider bij rood- en witvlees gerechten, tomatenpasta’s en heeft lovende kritieken gekregen van Harold Hamersma en Hubrecht Duijker. De wijn heeft ook de Silver Medal gewonnen op de International Wine & Spirits competition in 2014
“De krachtige aroma’s en smaken zijn niet té, maar net genoeg om te spreken van een bijzonder goede Pinot Noir. Rood fruit is uiteraard aanwezig. Qua aroma’s herkende ik inderdaad een vleugje tabak. Doet me denken aan mijn opa toen hij nog zware sigaretten rookte. Nostalgie. Al met al een echte aanrader” Wijnbloggers.nl, februari 2016
“Veel Nieuw-Zeelandse Pinot Noir wil nogal eens naar zoet neigen. En evenveel schurkt tegen een te hoog alcoholpercentage aan. Vaak 14, soms zelfs 14,5 procent. Aan al dat oneigenlijke gebruik van de druif doen ze bij Rapaura Springs niet mee. Slechts 13 procent. Lichtvoetig kersenfruit. Met bessen, stofkamtannines en een opmerkelijke, bijna pepermuntachtige frisheid” Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2016, beoordeeld met een 8,5
Familiebedrijf Rapaura Springs is opgericht in 2005 en behoort tot de top 10 grootste wijnhuizen in Marlborough. Puurheid en zuiverheid is waar Rapaura Springs voor staat. Zo is het water wat gebruikt wordt voor de wijnstokken afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord ‘Rapaura’ betekent dan ook: stromend water. Er is binnen het Nieuw-Zeelandse wijnhuis veel aandacht voor detail en de makers streven ernaar de meest uitzonderlijke, zuivere en pure wijnen te maken. De wijnen worden duurzaam geproduceerd en hebbende lovende kritieken gekregen van ondermeer Harold Hammersma en Hubrecht Duijker en de Sauvignon Blanc is verkozen tot Worlds best Sauvignon Blanc op de international Spirit en Wine competition in Londen in 2015.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Nieuw Zeeland |
Regio | Marlborough |
Appellatie | Marlborough |
Wijnhuis | Rapaura Springs |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2019 |
Drinken tot | 2025 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |