Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2016 Pierre Yves Colin St-Aubin 1er Cru en Remilly

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2016 Pierre Yves Colin St-Aubin 1er Cru en Remilly

€ 62,95
beperkte voorraad
2 op voorraad
+16 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Pierre Yves Colin
Jaar: 2016
Drinken: 2018-2029
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 91

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De grootste ontdekking van de laatste tien jaar op het gebied van witte Bourgognes is waarschijnlijk Pierre-Yves Colin. In 2001 startte Pierre-Yves als micro négociant in “haute couture”wijnen. In die tijd werkte hij tevens voor zijn vader, de bekende en respectabele wijnboer Marc Colin uit Saint-Aubin. Maar Pierre-Yves wilde nog betere wijnen maken en kreeg van zijn vader die mogelijkheden niet (aldus Pierre Yves). Uiteindelijk resulteerde dit in een breuk en vanaf 2005 kon Pierre-Yves zich volledig richten op zijn eigen bedrijf. Het overgrote deel van de wijn is afkomstig van eigen druiven. Daarnaast betrekt Colin jaarlijks ook druiven van enkele collega-producenten die hij persoonlijk goed kent. Het werk in de wijngaard en het oogsten vindt plaats onder leiding van Pierre Yves en zijn team, zodat hij volledige controle heeft over de kwaliteit. Zijn enorme gedrevenheid, bijna grenzend aan het obsessieve, om alleen het best mogelijke te maken (of het nu een Bourgogne Blanc of zijn Montrachet is) verklaart voor een belangrijk deel zijn succes. Vaatjes of cuves die om de één of andere reden niet aan zijn hoge eisen voldoen, worden verkocht aan de handel, ook al moet hij er financieel flink op toeleggen. In de kelder opteert Pierre Yves voor een lange opvoeding. Vanzelfsprekend vergisten de wijnen op hun eigen (natuurlijke) gisten. Vervolgens krijgen ze een langdurige opvoeding op houten vaten met een inhoud van 350 liter. De wijnen rijpen zo’n 14 tot 20 maanden op hun fijne lies (er vindt geen batonnage plaats). Pierre Yves is overtuigd voorstander van een lange opvoeding. Om vroegtijdige oxidatie tegen te gaan, krijgen de wijnen in kleine doses sulfiet toegediend en wordt na een paar weken gemeten in hoeverre deze is opgenomen door de wijn. Alleen de allerbeste (onbehandelde) kurken worden gebruikt en de flessen worden met waxcapsules afgesloten. Allen Meadows : “the quality that Colin is achieving puts him in an elite group. They absolutely deserve a place in your cellars if you can find them”

De Saint Aubin 1er Cru en Remilly heeft een zeer secuur met fraai boeket van kalksteen en Granny Smith aroma's. De smaak is zeer elegant met een fraaie zuurgraad en zeer goed uitgebalanceerd en net een beetje meer spicier dan Pierre-Yves 'andere premier crus. Inmmidels haast niet te krijgen zeker vintage 2016.

Domaine Colin-Morey Pierre-Yves Colin

Zoon van Marc Colin, een bekende wijnmakersfamilie in het dorpje St. Aubin.Pierre-Yves is een zeer getalenteerde wijnmaker die al geruime tijd verantwoordelijk was voor de vinificatie op het domein van zijn ouders. Vanaf 2001 is hij zijn eigen domein begonnen en heeft hij het hele vinificatieproces nog verder geperfectioneerd. Zo is Pierre-Yves een felle tegenstander van bâtonnage, het constant weer opnieuw oproeren van de gistende most. Verder werkt hij graag met démi-muids, vaten van 500 en 600 liter in plaats van de gebruikelijk vaten van 225 liter. De vaten zijn niet getoast, er is slechts sprake van een lichte branding alleen ter bescherming, zodat de poriën zich kunnen sluiten.

De grootste ontdekking van de laatste tien jaar op het gebied van witte Bourgognes is waarschijnlijk Pierre-Yves Colin. In 2001 startte Pierre-Yves als micro négociant in “haute couture”wijnen. In die tijd werkte hij tevens voor zijn vader, de bekende en respectabele wijnboer Marc Colin uit Saint-Aubin. Maar Pierre-Yves wilde nog betere wijnen maken en kreeg van zijn vader die mogelijkheden niet (aldus Pierre Yves). Uiteindelijk resulteerde dit in een breuk en vanaf 2005 kon Pierre-Yves zich volledig richten op zijn eigen bedrijf. Het overgrote deel van de wijn is afkomstig van eigen druiven. Daarnaast betrekt Colin jaarlijks ook druiven van enkele collega-producenten die hij persoonlijk goed kent. Het werk in de wijngaard en het oogsten vindt plaats onder leiding van Pierre Yves en zijn team, zodat hij volledige controle heeft over de kwaliteit. Zijn enorme gedrevenheid, bijna grenzend aan het obsessieve, om alleen het best mogelijke te maken (of het nu een Bourgogne Blanc of zijn Montrachet is) verklaart voor een belangrijk deel zijn succes. Vaatjes of cuves die om de één of andere reden niet aan zijn hoge eisen voldoen, worden verkocht aan de handel, ook al moet hij er financieel flink op toeleggen. In de kelder opteert Pierre Yves voor een lange opvoeding. Vanzelfsprekend vergisten de wijnen op hun eigen (natuurlijke) gisten. Vervolgens krijgen ze een langdurige opvoeding op houten vaten met een inhoud van 350 liter. De wijnen rijpen zo’n 14 tot 20 maanden op hun fijne lies (er vindt geen batonnage plaats). Pierre Yves is overtuigd voorstander van een lange opvoeding. Om vroegtijdige oxidatie tegen te gaan, krijgen de wijnen in kleine doses sulfiet toegediend en wordt na een paar weken gemeten in hoeverre deze is opgenomen door de wijn. Alleen de allerbeste (onbehandelde) kurken worden gebruikt en de flessen worden met waxcapsules afgesloten.

Pierre Yves Colin wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Pierre Yves Colin wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Rating: 91
beoordeling 2015-2016 is nog niet beoordeeld

Rating
91

Release Price
NA

Drink Date
2018 - 2025

Reviewed by
Neal Martin

Issue Date
28th Apr 2017

Source
230, The Wine Advocate

This year, the 2015 Saint Aubin 1er Cru en Remilly is a blend of two vineyards instead of three, since one parcel at the top of En Remilly suffered too much hydric stress and did not achieve full ripeness despite the rain in mid-August. It has a clean and precise bouquet with cold limestone and Granny Smith aromas. This amply displays the propitiousness of En Remilly. The palate is well balanced with a saline opening, a little spicier than Pierre-Yves' other premier crus, with just a light smear of honey reflecting the warmth of the growing season surfacing on the finish.

Somebody had described Pierre-Yves Colin's new winery on the outskirts of Chassagne-Montrachet as looking like a disco. I am not sure which discos this person has been to. Certainly I never frequented one installed with stainless steel vats and barrels, but hey, there is probably one out there somewhere. We went up to Pierre-Yves' tasting room that enjoys a splendid vista over towards Chassagne to taste through the complete range, around half of the crus in bottle and half still in barrel (as indicated by those with banded scores). "We started the harvest on 1 September," he told me. "We planned 27 August when I saw the high temperature, but we wanted to wait for lower temperatures. We had a bit of rain on the Tuesday morning so we started with the Bourgogne Chardonnay, then started in Meursault. We picked everything by 8 or 9 September. In some terroir, it can be difficult in such a warm and dry season, which meant that sometimes there is less character in terms of mineralité. But they became more interesting after the rain at the beginning of September. Occasionally it could be challenging for the younger vines as well. The fruit was very clean with no rot at all, good ripeness but not crazily high, the highest around 13.4° alcohol. We don't often have this quality of grapes—they were clean with good ripeness even in the lowliest of appellations. I never worried about the acidity and everything went through full malolactic. The Bourgogne and Saint Aubin were bottled in the second week of January [it used to be before the following harvest] and the others, Meursault, Chassagne-Montrachet later this spring. There is no lees-stirring." Pierre-Yves wines have been rightly praised in recent years. The only caveat is that they tend to be made in a more reductive style, so give them adequate time in a decanting to get the most from them. Whilst it is true that 2015 was not a favorable vintage for Burgundy whites, Pierre-Yves did a sterling job this year.

Wijnsoort: Wit
Druif: Chardonnay
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: Pierre Yves Colin
Website URL:
Jaar: 2016
Drinken: 2018-2029
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 10-12
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Diner, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Een goede wijn met karakter van het wijnhuis dat de nog betere 'primitivo' maakt.

- Marcel
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen