2016 Pago de Los Capellanes Parcela El Nogal

Waardering:
100% of 100
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Castilla y Leon
Appellatie Ribera del Duero
Wijnhuis Pago de Los Capellanes
Jaar 2016
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2021 - 2028
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Deze wijn heeft een intens paarse kleur met een granaat gekleurde rand. Zorgvuldige selectie van de druiven bij binnenkomst. Eerst een gekoelde pre-fermentatie van zes dagen op 14°C. Vergisting op Franse foeders gedurende 28 dagen op gecontroleerde temperatuur van 26 graden Celsius met dagelijks overpompen en pigeage. Hierna volgt een langzame malolactische vergisting van 32 dagen op nieuwe Franse barriques 22 maanden gerijpt in Franse eiken. Het vertoont de typische rijke diepte van Tinto Fino druiven met dichte, overvloedige tranen. De aroma's van bloemen en vers fruit vullen de zintuigen, later om plaats te maken voor tonen van vanille, cacao, geroosterde en nieuwe leer, welke bevestigt de harmonieuze vereniging van het hout en de druif. Hints van sandelhout, specerijen, tabak en zoethout zorgen voor een duurzame en blijvende herinnering. Intense afdronk van zeer rijpe druiven en ronde, nobele tannines. Dit is een serieuze, complexe volle wijn met een lange levensduur.

De 2016 is beloond met 96/100 punten door Tim Atkin

Vineyard for 2016 Pago de Los Capellanes Parcela El Nogal

Pago de los Capellanes ligt bij het dorpje Pedrosa de Duera in het hart van de Ribera del Duero. Een gebied van de Kapelaans dat wordt gevormd door stukken land met aanplant van olijf- of druifgewas. Het gaat hier duidelijk om een gebied met een eigen wijngeschiedenis. Pago de los Capellanes begon ooit met een aantal tinto fino (tempranillo) wijnranken. Na jarenlang klonen van de beste druiven van die oogst, bezit het bedrijf inmiddels 100 hectare aan wijngaarden en behoort het tot de top van de DO. Kwaliteit staat voorop en wordt behouden door een strenge selectie in de gaard, tijdens het proces van klonen en in de kelder.

De 100 hectare is verdeeld over 35 percelen, ieder perceel heeft een eigen aanpak. Rond de oogstperiode wordt er tweemaal daags een sample genomen van het fruit om de rijpheid en de evolutie vast te stellen. De dagtemperatuur van 25°C met de contrasterende 5°C in de nacht geeft de wijn rijpheid, meer kleur, zachte tannine en vooral een goede zuurstructuur. In de enorme ondergrondse kelder, die net zo imposant is aangelegd als een catacombe, rijpen de wijnen tot maximaal drie jaar. De indrukwekkende lange rijen van Franse houten vaten liggen tot op de millimeter nauwkeurig opgesteld. Hier wordt serieus gerijpt, daar bestaat geen twijfel over.

De Pago de los Capellanes wijnen hebben een ziel en spreken voor zichzelf. Van de jonge wijn tot aan de cru’s. El Nogal en El Picón zijn het echte werk: vers sap, romige mondgevoel, een lengte tot in dagen en een verteerbaarheid die maakt dat je pardoes het glas bijvult.

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Castilla y Leon
Appellatie Ribera del Duero
Wijnhuis Pago de Los Capellanes
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2016
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2028
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 90
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2016 Pago de Los Capellanes Parcela El Nogal
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

19.05.2022

2020 Surrau Branu Vermentino di Gallura Superiore

"Wat een heerlijke wijn is deze Vermentino. De wijn heeft een unieke en v..." Ellen

Bekijk product recensie