Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2016 Laurent Tribut Chablis Beauroy 1er Cru

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2016 Laurent Tribut Chablis Beauroy 1er Cru

€ 32,95
niet op voorraad
+8 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: Nee
Lokatie: ST9C5
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: William Fevre
Jaar: 2016
Drinken: 2018-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Goede Chablis wordt, net als alle betere wijnen uit de regio, gekenmerkt door een elegante lichte structuur en een prettig uitgebalanceerde fraîcheur. De chardonnay-druiven voor dit type Chablis dat in de hele streek gemaakt mag worden, groeien meestal op een zogenaamde Portland grond, een harde korstachtige bodem die grotendeels is samengesteld uit lagen klei en veel stenen waarin mineralen, kalk en mergel minder voorkomen dan in de betere delen van het gebied. 

Laurent Tribut is bij zijn schoonbroer Vincent Dauvissat ruim 10 jaar in de leer geweest voordat hij zijn vleugels heeft uitgeslagen. Zijn Chablis overtreffen vele 1° Crus. Alle wijnen van Tribut zijn weelderig en toch fijn afgelijnd en hebben een zeer complexe en lange afdronk. Prachtige wijnen ! Dit jonge domein behoort nu reeds tot de top van Chablis.

Tribut's 2016 Chablis 1er Cru Beauroy zweeft uit het glas met tonen van muskus, perziken, mandarijn, oesters en subtiele rokerige tonen. In de mond is het medium tot full-bodied, glanzend en met textuur met een weelderige aanval, goede concentratie. Tribut beschrijft zijn Chablis1er Crus als "teder" en "vroegrijp" en dat is de spijker op zijn kop. Dit is de ideale begeleider van oesters.  92/100 Parkerpunten.

 

In het Mesozoïcum (de middentijd in de aardse geschiedenis) was het ongeveer net zo warm op de evenaar als op de polen. IJskappen zoals we nu kennen bestonden niet en grote delen van de wereld lagen onder de zeespiegel. Tijdens dit geologische tijdvlak maakte het zeeleven een enorme groei door. Vooral ammonieten, inktvisachtige diertjes in schelpen, kwamen in groten getale voor in het water.

Ammonieten zijn inmiddels uitgestorven en je vindt nog slechts hun kalkrijke huisjes terug als fossielen op plekken waar de aarde de rustplaats van deze diertjes heeft blootgelegd. Zoals in het zuid-Engelse kustplaatsje Kimmeridge - waarnaar het bodemtype bestaande uit deze fossiele lagen werd genoemd - en het Franse Chablisgebied. Gelukkkig genoeg is de chardonnaydruif - of beaunois zoals hij hier plaatselijk genoemd wordt - zeer gebaat bij kalrijke grond. Geen wonder dat ten noorden van de stad Chablis, waar de kalkgrond het vruchtbaarst is, de steile Grand Cru-wijngaarden zijn te vinden.

Hier zijn bovendien de klimatologische omstandigheden, door een natuurlijke beschutting tegen de snijdend koude wind, perfect. Het zijn (van west naar oost) Les Bougerots, Les Preuses, Vaudésir, Les Grenouilles, Valmur, Les Clos en Blanchot.
Van bijna dezelfde gunstige, zuidwestelijk naar de zon georiënteerde ligging profiteren hier ook de Premiers Cru's Fourchaume, Montée de Tonnerre, Mont de Milieu en Vaucoupin.

William Fèvre is altijd een van de grote voorvechters geweest van echte, authentieke Chablis. Hij schreef er zelfs een boek over: Le vrai Chablis et les autres. In 1998 verkocht hij echter zijn bedrijf en ging zich volledig wijden aan zijn wijngaarden in Chili. Aan de reputatie en het succes van zijn Chablisbedrijf en de geweldige wijnen die er vandaan komen zou echter geen einde komen.

De nieuwe eigenaar werd namelijk niet de eerste de beste. Het was Joseph Henriot van het gelijknamige champagnehuis en tevens eigenaar van het bourgognehuis Bouchard Père & Fils in Beaune, die de touwtjes in handen kreeg. Seignant detail: sinds de overname winnen de wijnen van het domein ieder jaar verder aan klasse en verfijning!

Domaine William Fèvre is een prachtig bedrijf met een onwaarschijnlijk potentieel. Het beschikt over ruim vijftig hectare eigen wijngaarden en het is daarmee de grootste particuliere wijngaardeigenaar van heel Chablis. Belangrijker nog is de omstandigheid dat van die wijngaarden twaalf hectare de status van premier cru hebben en vijftien en een halve hectare die van grand cru. Die 15½ hectare grands crus komen neer op vijftien procent van het totale areaal. Fèvre is dus als geen ander een referentie voor Chablis.

Het hele productieproces is erop afgestemd om de nuances in terroir te vertalen in de wijnen. Daarom wordt de grootste zorg besteed aan de conditie van het fruit. Dit betekent o.a. dat de rendementen beperkt blijven. Plukken gebeurt met de hand, de selectie is streng en de persing gebeurt met 'druifvriendelijke' pneumatische persen. Ook de vinificatie is gericht op een transparante, pure stijl.

Voor de opvoeding van de wijnen - meestal tussen tien en vijftien maanden - wordt (nieuw) eikenhout met de grootst mogelijke terughoudendheid gebruikt. Om een van Frankrijks meest toonaangevende wijngidsen, Le Classement van Bettane & Desseauve te citeren: "Purs, droits, délicatement boisés et subtilements différenciés selons les origines du terroir..."

De crus zijn gebaat bij bewaren. Zij tonen hun ware klasse pas binnen vijf tot tien jaar. Worden ze jonger geschonken, dan zijn ze sterk gebaat bij karafferen. Het zijn bij uitstek wijnen voor aan tafel: bij vis en wit vlees en in de krachtigste versie, zelfs voor kreeft in roomsaus.

Oesters, visschotel.
Rating: 92


Rating
92

Release Price
NA

Drink Date
2018 - 2028

Reviewed by
William Kelley
Issue Date
31st Aug 2018
Source
238, The Wine Advocate

Bottled in April, Tribut's 2016 Chablis 1er Cru Beauroy wafts from the glass with notions of musky peaches, tangerine oil, oystershell and subtle smoky reduction. On the palate, it's medium to full-bodied, glossy and textural, with a lavish attack, good concentration and cut and a charming, giving profile. Tribut describes it as "tender" and "precocious," and I entirely agree.

The genial Laurent Tribut had officially retired less than 48 hours before we tasted together in his cramped Poinchy cellar, but he assured me that no radical changes were planned. Perhaps, he speculated, his children's names might replace his own on the Domaine's labels, but beyond that, it's business as usual at the eight-hectare Domaine Tribut. That's reassuring, as this address is one of the references for classic, artisanal Chablis. Moderate yields, hand harvesting at full maturity, fermentation in enameled steel and élevage in used wood on the lees are the rudiments of the approach here—an approach familiar to followers of the wines of Tribut's brother-in-law, Vincent Dauvissat, in whose cellars Tribut's wines were once produced. 2017 promises to be an excellent vintage, delivering classic but charming wines that will offer more youthful accessibility than a more tensile and more serious vintage such as 2014. A beautiful 2016 1er Cru Beauroy, gourmand and exotic but keenly balanced, confirmed the quality of Tribut's achievements in that more complicated year, but given the small stock of bottles that remained in the family reserve, I didn't have the heart to demand to taste the entire range.

Wijnsoort: Wit
Druif: Chardonnay
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: William Fevre
Website URL:
Jaar: 2016
Drinken: 2018-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 10-12
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Diner, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Wat een fraaie wijn. Met vlag en wimpel de winnaar uit de Verdejo proeverij van onze Societeit. Fris, mooi droog, limoentje, wit fruit, knap zuur.

- J.vd Laan
Bekijk meer recensies