2016 La Braccesca Maggiarino Vino Nobile Di Montepulciano
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Vino Nobile di Montepulciano |
Wijnhuis | |
Jaar | 2016 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2021 - 2030 |
De naam van het landgoed komt van de historische boerderij die daar ooit stond, eigendom van de graaf van Bracci, wiens wapen op het logo van het landgoed staat; een arm bedekt met harnas zwaaiend met een zwaard. Marchesi Antinori verwierf het landgoed in 1990 en La Braccesca behoort nu tot de Antinori groep.
Het landgoed strekt zich uit over een oppervlakte van 508 hectare (1255 acres) en de wijngaarden beslaan een oppervlakte van 340 hectare (840 acres) verdeeld in twee blokken: de eerste is 366 hectare (904 acres) waarvan 237 (585 acres) ) zijn beplant met wijngaarden en ligt op de grens tussen de steden Montepulciano en Cortona. Het andere blok is 142 hectare (350 acres), waarvan 103 (254 acres) beplant met wijngaarden, het strekt zich helemaal uit tot aan Montepulciano en omvat drie van de beroemdste percelen die bekend staan om de productie van grote rode wijnen: Cervognano, Santa Pia en Graciano.
De beste Sangiovese-druiven, geselecteerd uit geselecteerde wijngaarden op de Maggiarino-boerderij, een van de meest gerenommeerde gebieden van het landgoed La Braccesca, ondergingen specifieke vinificatieprocessen die gericht waren op het behoud van aroma's en het verbeteren van de structuur. De schillen werden gedurende 20 dagen in roestvrijstalen vaten in contact met de wijn gelaten en vervolgens overgebracht naar tonneaux waar malolactische gisting plaatsvond en gedurende een periode van ongeveer 12 maanden rijpte. De wijn is in het voorjaar van 2018 gebotteld en heeft nog twee jaar op fles gerijpt voordat hij op de markt werd gebracht.
De Maggiarino komt van de wijngaarden van de gelijknamige boerderij, een van de meest gerenommeerde gebieden op het Antinori landgoed La Braccesca. Een uitgebalanceerde wijn die de aroma's en persoonlijkheid van de druivensoort tot uitdrukking brengt met zijn zijdezachte tannines, typisch voor het gebied Nobile di Montepulciano, een historische Toscaanse appellatie.
De Maggiarino heeft een intense robijnrode kleur. Het boeket heeft aangename tonen van viooltjes, zure kersen en koffie die vergezeld gaan van sensaties van rijp rood fruit en bosbessen. De smaak weerspiegelt de typische kenmerken van de Sangiovese-druif met een uitstekende aromatische persistentie en levendige frisheid. Zijdeachtige, soepele tannines in de afdronk maken het profiel compleet.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Vino Nobile di Montepulciano |
Wijnhuis | La Braccesca |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden |
La Braccesca is in 1990 verworven door de Antinori's. Marchese Antinori is lang op zoek geweest om een Vino Nobile di Montepulciano (incl de Riserva) aan zijn omvangrijke assortiment toe te voegen maar dan moet het wel "Antinori-waardig" zijn en dat is wel het geval met La Braccesca. De naam van het landgoed komt van de historische boerderij die daar ooit stond, eigendom van de graaf van Bracci, wiens wapen op het logo van het landgoed staat; een arm bedekt met harnas zwaaiend met een zwaard.
Het landgoed strekt zich uit over een oppervlakte van 508 hectare (1255 acres) en de wijngaarden beslaan een oppervlakte van 340 hectare (840 acres) verdeeld in twee blokken: de eerste is 366 hectare (904 acres) waarvan 237 (585 acres) ) zijn beplant met wijngaarden en ligt op de grens tussen de steden Montepulciano en Cortona. Het andere blok is 142 hectare (350 acres), waarvan 103 (254 acres) beplant met wijngaarden, het strekt zich helemaal uit tot aan Montepulciano en omvat drie van de beroemdste percelen die bekend staan om de productie van grote rode wijnen: Cervognano, Santa Pia en Graciano. In 1990 is onder de nieuwe leiding van Antinori de eerste Vino Nobile en Riserva beschikbaar gekomen
Omschrijving
De naam van het landgoed komt van de historische boerderij die daar ooit stond, eigendom van de graaf van Bracci, wiens wapen op het logo van het landgoed staat; een arm bedekt met harnas zwaaiend met een zwaard. Marchesi Antinori verwierf het landgoed in 1990 en La Braccesca behoort nu tot de Antinori groep.
Het landgoed strekt zich uit over een oppervlakte van 508 hectare (1255 acres) en de wijngaarden beslaan een oppervlakte van 340 hectare (840 acres) verdeeld in twee blokken: de eerste is 366 hectare (904 acres) waarvan 237 (585 acres) ) zijn beplant met wijngaarden en ligt op de grens tussen de steden Montepulciano en Cortona. Het andere blok is 142 hectare (350 acres), waarvan 103 (254 acres) beplant met wijngaarden, het strekt zich helemaal uit tot aan Montepulciano en omvat drie van de beroemdste percelen die bekend staan om de productie van grote rode wijnen: Cervognano, Santa Pia en Graciano.
De beste Sangiovese-druiven, geselecteerd uit geselecteerde wijngaarden op de Maggiarino-boerderij, een van de meest gerenommeerde gebieden van het landgoed La Braccesca, ondergingen specifieke vinificatieprocessen die gericht waren op het behoud van aroma's en het verbeteren van de structuur. De schillen werden gedurende 20 dagen in roestvrijstalen vaten in contact met de wijn gelaten en vervolgens overgebracht naar tonneaux waar malolactische gisting plaatsvond en gedurende een periode van ongeveer 12 maanden rijpte. De wijn is in het voorjaar van 2018 gebotteld en heeft nog twee jaar op fles gerijpt voordat hij op de markt werd gebracht.
De Maggiarino komt van de wijngaarden van de gelijknamige boerderij, een van de meest gerenommeerde gebieden op het Antinori landgoed La Braccesca. Een uitgebalanceerde wijn die de aroma's en persoonlijkheid van de druivensoort tot uitdrukking brengt met zijn zijdezachte tannines, typisch voor het gebied Nobile di Montepulciano, een historische Toscaanse appellatie.
De Maggiarino heeft een intense robijnrode kleur. Het boeket heeft aangename tonen van viooltjes, zure kersen en koffie die vergezeld gaan van sensaties van rijp rood fruit en bosbessen. De smaak weerspiegelt de typische kenmerken van de Sangiovese-druif met een uitstekende aromatische persistentie en levendige frisheid. Zijdeachtige, soepele tannines in de afdronk maken het profiel compleet.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Vino Nobile di Montepulciano |
Wijnhuis | La Braccesca |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden |
Wijnhuis
La Braccesca is in 1990 verworven door de Antinori's. Marchese Antinori is lang op zoek geweest om een Vino Nobile di Montepulciano (incl de Riserva) aan zijn omvangrijke assortiment toe te voegen maar dan moet het wel "Antinori-waardig" zijn en dat is wel het geval met La Braccesca. De naam van het landgoed komt van de historische boerderij die daar ooit stond, eigendom van de graaf van Bracci, wiens wapen op het logo van het landgoed staat; een arm bedekt met harnas zwaaiend met een zwaard.
Het landgoed strekt zich uit over een oppervlakte van 508 hectare (1255 acres) en de wijngaarden beslaan een oppervlakte van 340 hectare (840 acres) verdeeld in twee blokken: de eerste is 366 hectare (904 acres) waarvan 237 (585 acres) ) zijn beplant met wijngaarden en ligt op de grens tussen de steden Montepulciano en Cortona. Het andere blok is 142 hectare (350 acres), waarvan 103 (254 acres) beplant met wijngaarden, het strekt zich helemaal uit tot aan Montepulciano en omvat drie van de beroemdste percelen die bekend staan om de productie van grote rode wijnen: Cervognano, Santa Pia en Graciano. In 1990 is onder de nieuwe leiding van Antinori de eerste Vino Nobile en Riserva beschikbaar gekomen