Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2016 Francis Ford Coppola Pavilion Chardonnay Diamond Collection

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2016 Francis Ford Coppola Pavilion Chardonnay Diamond Collection

€ 21,95
op voorraad
4 op voorraad
+5 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: H3D1, ST8E4
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: USA
Streek:
Wijnhuis: Francis Ford Coppola Winery
Jaar: 2016
Drinken: 2018-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14%
Smaaktype: Droog vol en rond
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: zie onder Rating tab

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Chardonnay Diamond Collection Pavilion is de witte evenknie van de Claret uit dezelfde serie. In de meeste jaren is het ook een blend, net als de Claret. De Chardonnay wordt dan gemengd met wat Viognier of Muscat. De druiven zijn afkomstig van de Santa Lucia Highlands. De wijngaarden van deze appellation (American Viticultural Area, AVA) liggen op de uitlopers van de Santa Lucia Range, bij Monterey. Dit is een bijzondere plek, omdat in de middag koele lucht het dal in stroomt, en omdat de wijngaarden zich bevinden op naar het oosten gerichte hellingen, boven een hoogte van 100 meter. De koele omstandigheden die daardoor ontst aan zorgen voor een langzaam, zeer gelijkmatig rijpingsproces, dat zorgt voor druiven met een grote concentratie. Hij heeft genoeg zuren om de malolactische gisting te ondergaan, wat hem een prachtig rijk, licht boterig karakter geeft. Hij rijpt acht maanden op vaten van Frans eiken van de hoogste kwaliteit, wat hem een fraaie, subtiele houttoon geeft. Maar het prachtige tropische fruit houdt de overhand.

De Pavilion Chardonnay is in het glas strogeel. In de neus heeft de wijn een verleidelijk geur met tonen van toast, heerlijk exotisch, perzik, guave, kamperfoelie, een vleugje sinaasappelschil. In de mond is de Pavilion full bodied, krachtig, met peer en rijpe perzik, boterig, breed en intens, mooi citrus, vanille, geroosterd brood maar zeker niet overdadig in de eiken tonen wat te vaak het geval is. De Pavilion is lekker bij zeeduivel, coquilles saint-jacques, salade met krab, maar ook bij kip of kalkoen en kalfsvlees.

Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurend verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. Bij zijn zoektocht stuitte Francis Coppola op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de cabernet-sauvignon perfect gedijt. Hij raakte gefascineerd door de geschiedenis van dit bedrijf en zijn oprichter, Gustave Niebaum. Gustave Niebaum was een klassieke immigrant, die al op jonge leeftijd rijk werd door de handel in bont uit Alaska. Hij besloot niet te gaan rentenieren, maar om zijn fortuin te gebruiken voor het opzetten van een wijnbedrijf in Napa Valley, in 1880. Francis Ford Coppola herkende zich in deze geschiedenis van een succesvolle immigrant, en ter ere van zijn oprichter doopte hij zijn nieuw verworven estate de Niebaum-Coppola estate winery. Vervolgens spande hij zich in om alle wijngaarden terug te kopen die ooit tot het bijzondere estate hadden behoord, een operatie die jaren vergde. Op het moment dat zijn werk voltooid was en ook het wijnmaken op het oude château –want dat was het in feite, een wijnbedrijf in de oude Franse traditie, maar dan in Californië- werd het tijd om weer nieuwe wegen in te slaan. Het bedrijf werd opgesplitst en omgedoopt. Het wijnbedrijf in Napa, dat wijnen produceert van de eigen wijngaarden werd genoemd naar zijn beroemdste wijn, de Rubicon, dus gaat nu door het leven als Rubicon Estate, een producent van absolute topwijnen. De andere wijnen kregen een eigen onderkomen in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery. Daar worden de wijnen sinds de jaargang 2006 gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco, uiteraard als echte Coppola wijnen, met dezelfde hoge kwaliteitseisen. De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië, waar ze worden aangekocht bij telers met wie langlopende contracten zijn afgesloten, zodat er de zekerheid is van een vaste en betrouwbare kwaliteit. Er is voortdurend overleg tussen wijnmakers en telers, om alle details van het wijngaardbeheer te regelen en om het exact juiste moment voor de pluk te bepalen. De wijnmakers lopen regelmatig door de wijngaarden, om met de toeleveranciers te overleggen en om het fruit zelf te proeven, uiteraard om de rijpheid en de smaak van de druiven te controleren. Want alle beslissingen zijn gebaseerd op de smaak van de druiven, niet op grond van de technische gegevens. Het is daarmee een reeks wijnen geworden die een perfecte afspiegeling is van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden.

De Pavillon is lekker bij zeeduivel, coquilles saint-jacques, salade met krab, maar ook bij kip of kalkoen en kalfsvlees.
Rating: zie onder Rating tab


Wijnsoort: Wit
Druif: Chardonnay
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: USA
Streek: Californie
Wijnhuis: Francis Ford Coppola Winery
Website URL:
Jaar: 2016
Drinken: 2018-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14%
Smaaktype: Droog vol en rond
Serveertemperatuur: 8-10
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Diner, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies